Nabeschouwing week 2

De Nevobo-app is weer langzaam aan het bijkomen en de resultaten van afgelopen week sijpelen binnen. Alleen de wedstrijd van D1 is nog niet verwerkt, maar een zeer betrouwbare Duitse bron heeft vermeld dat de dames de overwinning hebben gepakt. Zij zijn dan ook gelijk het enige Heyendaalteam dat gisteren heeft kunnen winnen. Hieronder vind je alle uitslagen van de afgelopen week.

Ikaros DS 1 Heyendaal DS 8 3 – 1
Vocasa DS 10 Heyendaal DS 13 3 – 2
Heyendaal HS 5 Pegasus HS 8 3 – 1
Heyendaal DS 7 Boemerang Komeet DS 1 4 – 0
Heyendaal DS 5 Vocasa DS 4 1 – 3
Kidang HS 2 Heyendaal HS 4 4 – 0
Heyendaal HS 3 Voreo HS 1 3 – 1
Heyendaal DS 9 Ikaros DS 3 4 – 0
Heyendaal DS 12 Isala’77 DS 2 1 – 3
Pegasus DS 4 Heyendaal DS 4 0 – 4
DVV HS 1 Heyendaal HS 2 2 – 3
Kidang DS 1 Heyendaal DS 2 3 – 1
Vocasa DS 6 Heyendaal DS 6 3 – 2
Pegasus DS 2 Heyendaal DS 3 4 – 0
SSS HS 2 Heyendaal HS 1 4 – 0
Dros Alterno DS 3 Heyendaal DS 1 1 – 3
Nuovo DS 2 Heyendaal DS 10 3 – 2

Heyendaal DS 7 – Boemerang Komeet DS 1
Dames zeven heeft zich in hun eerste wedstrijd van het jaar weten te plaatsen in de top drie van de poule. Met zeer ruime cijfers wonnen zij 4-0 van de ploeg uit Druten. De uitwedstrijd wonnen zij slechts nipt met 2-3, zo blijkt maar weer dat Druten uit altijd lastig is. Donderdag liet D7 niets meer heel van hun tegenstander. Zij gunde het hen niet eens om de 20 punten te bereiken, met één keer 12, twee keer 14 en één keer 19 op de teller was D7 simpelweg te sterk. De eerste seizoenshelft was aanvoerder Marissa Talens druk met het zoeken naar spelers die met het team mee wilde. Het team miste namelijk Claudia van Brussel en er werd geen geschikte kandidaat gevonden op de wachtlijst om die plek tijdelijk op te vullen. Inmiddels is van Brussel weer terug en kan het team bij elke wedstrijd zonder stress aantreden. Althans, dat dachten zij. Helaas was Jeske van der Kooij afgelopen donderdag ziek en moesten zij toch weer op zoek naar een Heyendaler die hen uit de brand kon helpen. De reddende engel werd Manon Willems (D6). Hopelijk was dit dan toch echt de laatste keer dat zij op zoek moesten naar vervanging en kunnen zij de rest van de wedstrijden met een compleet team shinen. Stijn Verhoeven en Jurre Nawijn zullen ongelofelijk trots zijn op de dames na de wedstrijd van gisteren en hopen natuurlijk van harte dat dit een voorbode is voor de rest van het seizoen. We gaan er komende weken achter komen of de dames hun positie in de top drie weten te behouden.

Heyendaal DS 9 – Ikaros DS 3
Ook in tweede ronde kon er worden genoten van een klinkende overwinning aan de kant van Heyendaal. DS 9 besloot het jaar goed te beginnen en de tegenstander zonder punten naar huis te sturen. Je hoopt natuurlijk altijd te winnen van de nummer 11, maar een 4-0 overwinning is toch altijd lastig. Je laat net even dat ene setje liggen, omdat je keurig mee gaat volleyballen met de tegenstander. Dames 9 deed dat gelukkig niet. Zij hielden het hoofd koel en lieten duidelijk zien wie er de baas was. Een 4-0 overwinning geeft natuurlijk weer extra motivatie om nog harder te werken en de puntjes op de i te zetten, zodat zij volgende week eenzelfde prestatie kunnen neerzetten. Zij nemen het dan op tegen de nummer 10, dus wie weet stijgen zij volgende week, net als deze week, weer een plekje in het klassement.

Heyendaal DS 1 – Dros Alterno DS 3
Heyendaal DS 1 was het enige team, samen met de dames van oranje, dat zaterdag wist te winnen. De dames hadden een klein dipje voor de kerst. Zij verloren een belangrijke pot tegen de directe concurrent, maar ook de nummer 10 was te sterk voor hen. Het teamavondje de avond ervoor was wellicht niet het meest ideale plan, maar ze hebben elkaar die avond wel beter leren kennen. Die nieuwe teambonding heeft in de kerstvakantie alle tijd gehad om zich te ontwikkelen en nu is D1 weer helemaal back. Zij kunnen na gisteren weer vier puntjes bijschrijven, waardoor ze nog actief meedoen in de top 3. De dames zien elkaar deze week ook nog een keertje vaker dan normaal, want dinsdag spelen zij de bekerwedstrijd in Winterswijk. De lange autorit zal ongetwijfeld gepaard gaan met een bezoekje aan de McDonalds.

Heyendaal DS 11 – Kidang DS 5
Morgen speelt DS 11 om 19.00 een wedstrijd in het RSC tegen Kidang DS 5. De oorspronkelijke wedstrijd ging op het laatste moment niet door. Alvast dank aan alle teams die hiervoor wijken. Speel je in de tweede ronde? Kom dan iets eerder naar de hal om de dames aan te moedigen!

Heyendaalslag
Vandaag was het tijd voor de jaarlijkse Heyendaalslag: de pubquiz van het jaar waar de algemene kennis van de Heyendalers wordt getest. Het stond volledig in het thema van kleuren en huppelende unicorns. Zo kwam de geschiedenis van deze wezens voorbij en werd er gevraagd naar de namen van de leden van K3. Nieuw dit jaar was een soort escape room-achtige puzzel die zorgde voor een hoop chaos, maar erg goed is bevallen. Hulde voor team blauw, de grote winnaar van de avond!