De eerste wedstrijden van 2020 zijn een feit. Twintig jaar geleden was iedereen bang dat alle computersystemen de overgang van 1999 naar 2000 niet aan zouden kunnen. Gelukkig kwam deze angst niet uit en bleven alle systemen up and running. Een millenniumwisseling laat duizend jaar op zich wachten dus met een gerust hart gingen wij de nieuwe eeuw van start. Ja kindjes van 2000, Marloes Wiersema (D1), Lieke Penninx (D2), Inge Smits (D2), Zoë Pompe (D3), Loes Kerckhoffs (D4), Madelyn Koop (D4), Sydney Trapman* (D4), Marie Veltman (D5), Minou Severijns (D7),  Else Pronk (D7), Kim Bladder (D9), Amber van Heumen* (D10), Zoë Leenen (D10), Pim van Gilst (H3), Thijs Hendriks (H5) en Pjotr Koster (H5), Gijs Grimbergen* (H2), dit waren pas tijden. Ik kan me nog zo herinneren dat er een lid was bij Heyendaal die beloofde de vereniging te verlaten als het eerste 2000-kindje lid werd. Inmiddels tellen we zeventien leden uit het jaar 2000 of later en deze spelverdeler is nog steeds lid van de vereniging. De PromoCie vraagt zich dan ook af naar welk jaar is de grens verschoven? (In de oorspronkelijke versie was ik de nieuwe Heyendaler van het jaar vergeten die graag nog even kenbaar wil maken aan de hele vereniging dat hij toch echt uit 2000 komt, graag extra aandacht voor Guus Cox (H2)! Sommige mensen doen zich ouder voor, andere willen graag nog een keer duidelijk maken dat ze echt de jongste zijn van het team en dus de bidons moeten dragen. Het verschil moet er wezen.)

Maargoed, nu we weten wie de jongste leden van onze vereniging zijn, gaan we door met de orde van de dag. De Nevobo-app heeft geen millenniumwisseling nodig gehad om te crashen. De app moet al bijkomen van een deceniumwisseling. Ik heb daarom ook geen idee hoe goed Heyendaal dit jaar is gestart, want ik was met Heren 2 in Druten. De PromoCie vraagt zich dan ook af hoeveel punten zijn er door Heyendaal in 2020 binnengehaald?

Zaterdagwedstrijden
Anders dan afgelopen donderdag zijn er aanstaande zaterdag helaas geen wedstrijden in het RSC te bewonderen. Natuurlijk komen de zaterdagteams wel in actie en ook D6 mag zich bewijzen morgen. Alle wedstrijden worden gespeeld verdeeld over het land gespeeld. De PromoCie vraagt zich dan ook af welk team moet het langst reizen morgen?

12.00 Vocasa DS 6 Heyendaal DS 6
14.15 Pegasus Ds 2 Heyendaal DS 3
16.00 SSS HS 2 Heyendaal HS 1
16.30 Dros-Alterno DS 3 Heyendaal DS 1
17.00 Nuovo DS 2 Heyendaal DS 10

Vocasa DS 6 – Heyendaal DS 6
Een team dat wel gewoon op de fiets naar de wedstrijd kan is Dames 6. Zij nemen het op tegen de nummer vijf van hun poule Vocasa DS 6. De dames van Bas en Guus staan op een pracht derde plek met zelfs een wedstrijdje minder gespeeld dan de nummer twee. Het is dus een spannende wedstrijd met veel lange rally’s. Zij hebben geen jong fit 2000 kindje in het team en zullen dus met de oudere generatie Heyendalers moeten gaan strijden. Ik vermoed dat zij één speler moeten missen, omdat zij op vakantie is in Costa Rica. De PromoCie vraagt zich dan ook af of alle voorbeschouwingen nauwkeurig worden gelezen en of jij weet wie van D6 op dit moment aan het backpacken is?
De Nevobo-app voorspelt een vijfsetter, waaruit maar weer eens blijkt dat de app echt van slag is. De vorige wedstrijd wonnen de dames 3-1. De gewonnen sets waren met ruime cijfers, alleen in de vierde set waren zij het even kwijt. Ik weet zeker dat Guus en Bas er alles aan gaan doen om de dames nu vier sets gefocust te houden.

Verliefd op Heyendaal
Gisteren werd het thema bekendgemaakt voor het Heyendaalweekend. Wij zullen met zijn alle naar Duitsland vertrekken om daar weer helemaal verliefd te worden op Heyendaal. Voor slechts ongeveer vijftig euro ben jij erbij tijdens het weekend van 14-15-16 februari. Meld je snel aan via de website! Wie weet ontstaan er weer nieuwe liefdes tijdens het weekend. Kan jij alle huidige Heyendaalkoppeltjes eigenlijk benoemen?

Tot zondag .. Heyendaalslag @Café Daen