We gaan het jaar 2020 ontzettend goed van start. We kunnen morgen namelijk genieten van een vol RSC. Daarnaast spelen er veel teams uit, waardoor de borrel in Daen natuurlijk een gezellige boel gaat worden. De brievenbus van de Groene Held heeft een grondige make-over ondergaan. Na drie verschillende prachtig gedecoreerde dozen is het nu tijd voor een houten variant. Ja, ja de Groene Heldcompetitie wordt steeds moderner. Nog een paar jaar geduld en een app op je telefoon registreert jouw aanwezigheid op de tribune, waardoor jouw heldenpunten binnenstromen. Al is een Heyendaalapp al eerder in het leven geroepen en ook weer doodverklaard, dus succes is misschien niet gegarandeerd. We houden het nu in ieder geval bij een houten brievenbus en in ruil voor jouw punten in de Groene Heldcompetitie krijg je morgen de zes volgende fantastische wedstrijden te zien:

Thuiswedstrijden

19.30 Heyendaal DS 5 Vocasa DS 4
19.30 Heyendaal DS 7 Boemerang Komeet DS 1
19.30 Heyendaal HS 5 Pegasus HS 8
21.30 Heyendaal DS 12 Isala ’77 DS 2
21.30 Heyendaal DS 9 Ikaros DS 3
21.30 Heyendaal HS 3 Voreo HS 1

Uitwedstrijden

19.15 Ikaros DS 1 Heyendaal DS 8
19.30 Vocasa DS 10 Heyendaal DS 13
21.00 Kidang HS 2 Heyendaal HS 4
21.30 DVV HS 1 Heyendaal HS 2
21.30 Pegasus DS 4 Heyendaal DS 4

Heyendaal DS 5 – Vocasa DS 4
We sloten het jaar 2019 met dit team af en het is heel saai voor de afwisseling, maar D5 verdient het opnieuw om genoemd te worden in de voorbeschouwing. De dames spelen toch echt de belangrijkste wedstrijd van de eerste ronde. Als nummer twee nemen zij het op tegen de nummer 3, Vocasa DS 4. Vocasa is natuurlijk ook niet gek en weet dat het hier om de punten gaat. Zij nemen ongetwijfeld publiek mee, want het team zal hoogstwaarschijnlijk uit een paar talentjes uit de jeugd bestaan en dan moeten papa en mama natuurlijk wel even komen kijken hoe hun dochter het ervan af gaat brengen. Bovendien is het vanuit Neerbosch-Oost niet heel ver rijden naar onze prachtige sporthal. Vocasa staat er, met een wedstrijd minder gespeeld, beter voor. Het is heel simpel; degene die morgen wint staat op plek nummer twee. De dames blijven natuurlijk een wedstrijd minder gespeeld hebben, maar langer genieten van die tweede plek zou natuurlijk wel lekker zijn. Als Neele de dames iets heeft kunnen leren afgelopen halfjaar is dat zij niet over zich heen moeten laten lopen. Dus vol goede moed zullen zij morgen aantreden. Lisan Kaal kan helaas niet aanwezig zijn, want die rijdt ergens op een paard met Elle Haisma in Costa Rica, maar met Aukje Toonen moet de winst toch ook heel goed haalbaar zijn. Je begrijpt; als jij naar de tribune komt, staat je een spetterende pot te wachten; groen tegen paars, oud tegen jong, student tegen scholier, maar bovenal hard tegen hard!

Heyendaal DS 12 – Isala ’77 DS 2
De eerste helft van het eerste seizoen in de derde klasse zit er voor D12 op. Ze staan op dit moment op een achtste plek, maar met nog een hele helft te gaan kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. Als zij het jaar beginnen, zoals zij het jaar afsloten maken zij een goede start, want de laatste wedstrijd wonnen zij met 3-1. Zij zullen 2020 fanatiek starten, want over twee weken staat alweer de derby tegen D11 op het programma en daar hebben de dames nog iets goed te maken. Zij wisten het vorige duel een setje weg te snoepen van D11, maar in 2020 willen zij deze uitslag natuurlijk revancheren. Aan de fanatieke trainingen van Rosa van der Deen en Iris Verheggen kan het in ieder geval niet liggen en ook de inzet van de dames is vaak hoog. Toch rust er een kleine vloek op het team. Er zijn denk ik weinig teams die zoveel proeftrainers op bezoek hebben gehad. De wachtlijst is dankzij hen wel een heel stuk opgeschoond, waarvoor natuurlijk vele malen dank, maar we hopen natuurlijk dat alle plekken ook snel echt gevuld raken. Kom de dames aanmoedigen bij hun eerste wedstrijd van het jaar en zorg ervoor dat zij 2020 winnend starten!

Weekendborrel
De nieuwjaarsborrel wordt dit jaar verzorgd door de WeekendCie. Zij zijn al weken bezig met de organisatie van het weekend op 14-15-16 februari. De locatie ligt al vast, het thema ligt al vast en de inschrijvingen zijn ook al open! Inschrijven kan via de website en de inschrijvingen zullen na de borrel van morgen ongetwijfeld binnenstromen als iedereen ook weet wat het thema wordt dit jaar. De actie in Daen is shotjes, dus neem er genoeg, twijfel niet langer en schrijf je in om samen met je teamgenoten, maar vooral met je verenigingsgenoten het Valentijnsweekend van 2020 onvergetelijk te maken.

Attentie Attentie
Gisteren trokken veel van jullie richting Apeldoorn voor de oranjedames. Aangezien jullie blijkbaar met velen bereid zijn een stukje te rijden voor een top wedstrijd beveel ik jullie ook alvast de volgende wedstrijd aan: Skopein Wivoc DS 1 – Heyendaal DS 1. Volgende week dinsdag op 14 januari strijdt D1 weer verder in de bekercompetitie. De derde ronde is, meen ik mij te herinneren, vaak de fatale ronde voor D1. Dit jaar willen ze natuurlijk een keer een ronde verder geraken. Skopein speelt promotieklasse, maar draait keurig bovenin mee. Zij spelen in Winterswijk, dat is een stukje rijden, maar wie weet mogen we daarvoor een hapje eten bij Dion Legters thuisthuis? Of zijn er nog meer Heyendalers uit Winterswijk die hun huis graag openstellen?