Nabeschouwing week 51

De allerlaatste wedstrijden van 2019 zijn gespeeld en daarmee zit de eerste helft van het seizoen er op. De meeste donderdagteams wisten 2019 af te sluiten met winst, de meeste zaterdagteams sloten 2019 af met verlies. Dames twaalf deed nog erg hun best met de zaalwacht om de teams met een vrolijk gevoel het veld in te sturen. Gekleed in kersttruien telden de dames de wedstrijden aan een met kerstspullen versierde teltafel. Hulde voor de dames dat zij met zoveel aanwezig waren en hun best deden een glimlach te toveren op de gezichten van de verliezende teams. Het is nu in ieder geval tijd voor twee weekjes rust. Dit zijn de uitslagen van deze week:

Heyendaal DS 2 Heyendaal DS 3 1 – 3
Heyendaal HS 5 Boemerang Komeet HS 2 4 – 0
Heyendaal DS 7 Malden DS 1 3 – 1
Heyendaal DS 5 D.V.O.L. DS 1 4 – 0
Pegasus HS 4 Heyendaal HS 4 3 – 1
Heyendaal HS 3 Weekenders HS 1 4 – 0
Heyendaal DS 12 Weekenders DS 3 3 – 1
Heyendaal HS 2 Setash HS 1 1 – 3
Heyendaal DS 1 Set Up ’69 DS 1 1 – 3
Heyendaal DS 10 Invicta DS 4 3 – 1
Heyendaal HS 1 Scylla HS 1 1 – 3

Heyendaal DS 5 – D.V.O.L. DS 1
Een team dat heerlijk de feestdagen in gaat is Heyendaal DS 5. De dames kregen heel wat oud Heyendalers op bezoek. Het blijkt alleen dat zij niet perse veel hebben bijgeleerd in Lent, want Heyendaal versloeg de dames met een klinkende vier-nul overwinning. Aan het begin werden zij bijgestaan door coach Lisette Uninge, want eigen coach Neele kon net niet op tijd zijn. Maar ook dat werkte de dames dus echt niet tegen. Het is erg knap dat zij niet te veel gingen mee volleyballen met de tegenstander. Er werd hard gewerkt, slim gespeeld en goed geserveerd. Zij staan nu op een pracht tweede plek onder Heyendaal DS 4 en fun fact is dat DS 4 wel een puntje liet liggen tegen D.V.O.L.

Kerstborrel
Na de wedstrijden was het tijd voor de Kerstborrel van KlapCie. Kerstman Roel Veerbeek zat klaar om met alle aanwezigen op de foto te gaan. De kerstmutsen vlogen in het rond en ook de kerstkransjes werden veelvuldig gegeten. Het was een gezellige drukke bedoening in Daen en veel teams die geen wedstrijd speelden, wisten ook de weg naar de tribune en Café Daen te vieren. Dat kan de PromoCie natuurlijk erg waarderen. Er waren zelfs een paar dames die het barpersoneel van Daen even wilden ontzien en zij zette daarom zelf de tap open en rekende keurig af met iedereen. Het was een zeer geslaagde avond en ik kan stiekem niet wachten op de nieuwe compilatie van de FotoCie, wat jullie?

Heyendaal DS 10 – Invicta DS 4
De enige wedstrijd van zaterdag waar we nog naar willen terugkijken is die van Heyendaal DS 10. Zij waren het enige team wat wist te winnen en dat was niet omdat de rest van de teams echt een lastige tegenstander had. De koek was duidelijk op en de vakantiesfeer zat er al heel erg in. Dat gold voor de rest, maar zeker niet voor dames 10. Zij pakten vier punten van de ploeg uit Wageningen. De dames sleepten meer dan twee punten binnen en dat betekent dat zij nog een plekje zijn gestegen in het klassement. Het was tevens de laatste wedstrijd van Karlijn Coolen. Helaas, gaat Karlijn onze vereniging verlaten. Karlijn we wensen je heel veel succes in de toekomst en hopen je natuurlijk nog eens te zien op de tribune en in Café Daen!

We maken de balans op 
Na de eerste helft is het natuurlijk tijd om de balans op te maken. Hieronder vinden jullie alle Heyendaalteams met hun positie in hun poule. Dames 1 en dames 4 van harte gefeliciteerd met jullie Herbstmeisterschaft! We kunnen terugkijken op een prima eerste helft. Veel teams bevinden zich in de middenmoot met enkele uitschieters naar boven en beneden. We zijn op de helft dus alles kan nog. Verzamel al je energie komende twee weken, blijf heel op de skipistes, kop geen stoepranden en doe voorzichtig met vuurwerk. Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en alvast een heel gelukkig en natuurlijk sportief nieuwjaar!

Team Positie in de poule
Heyendaal DS 1 1
Heyendaal DS 2 2
Heyendaal DS 3 6
Heyendaal DS 4 1
Heyendaal DS 5 2
Heyendaal DS 6 3
Heyendaal DS 7 4
Heyendaal DS 8 8
Heyendaal DS 9 8
Heyendaal DS 10 3
Heyendaal DS 11 6
Heyendaal DS 12 8
Heyendaal DS 13 7
Heyendaal HS 1 11
Heyendaal HS 2 9
Heyendaal HS 3 4
Heyendaal HS 4 11
Heyendaal HS 5 4