Na de kerstborrel van gisteren dacht je misschien dat de eerste helft van het seizoen erop zit. Maar ondanks dat jij je laatste colleges hebt gevolgd, je laatste opdrachten hebt gemaakt en je was hebt verzameld om mee te nemen naar thuisthuis, komen er morgen gewoon nog teams in actie in het RSC. Dus voor je vertrekt naar de verwennerijen van thuis, wil ik je vragen nog even gezellig langs te komen. Want laten we eerlijk wezen: stiekem duurt de periode met de familie tijdens de feestdagen altijd net iets te lang. Je kan dus ook prima pas zaterdagavond richting huis. Jouw kerstvakantie begint dit jaar gewoon in het Radboud Sportcentrum en daar moedig je de volgende teams aan:

12.00 Heyendaal DS 1 Set-up ’69 DS 1
12.00 Heyendaal HS 2 Setash HS 1
14.00 Heyendaal DS 10 Invicta DS 4
16.00 Heyendaal HS 1 Scylla HS 1

12.00 
Om twaalf uur kunnen jullie twee wedstrijden aanschouwen. De eerste wedstrijd wordt gespeeld door een van de winterkampioenen die Heyendaal dit jaar rijk is: Heyendaal DS 1. Vorige week hadden de dames een klein dipje en verloren zij van de directe concurrent. Hopelijk zet deze dip zich niet door, maar gaan zij morgen weer met frisse moed het veld op. Zij sluiten de eerste helft sowieso als Herbstmeister af, maar de vraag is hoeveel punten mogen ze nog bijschrijven morgen. Zij spelen tegen Set-up ’69 uit Scherpenzeel. De uitwedstrijd wonnen zij met 1-3 en met het thuisvoordeel zou dat zomaar omgezet kunnen worden naar een 4-0 overwinning. Zeker als jij hen komt aanmoedigen natuurlijk. Of je nu dicht bij het RSC woont of meer in het centrum, D1 verdient jouw aanmoediging en na afloop een oorverdovend applaus om het winterkampioenschap te vieren!

De andere wedstrijd is die van Heren 2. Het is een zeer belangrijke wedstrijd tegen de directe concurrentie dus op volle oorlogssterkte gaan de mannen er tegenaan of nja, zij missen een passer/loper, een midden en ook de libero kon woensdag de training niet afmaken. Daarnaast is het nog even afwachten of Loek van den Berg erbij is. Hij is sinds gisteravond op zoek naar ene Mehmet. Heb je geen idee waar dit over gaat? Dan raad ik je ten zeerste aan Claudia Bayat toe te voegen op snapchat. Claudia is druk bezig met haar vlogcarriere en na elke borrel vertelt zij in geuren en kleuren haar avonturen. Als je haar lief aankijkt, mag je misschien zelfs, zoals Suzan van Nieuwland, Neele Rave en Loek van den Berg, onderdeel zijn van de vlog! Oke terug naar H2: ondanks alle gebreken gaan zij morgen natuurlijk vlammen en krijgen zij ook nog versterking van Niek Stortelder. Een beetje aanmoediging zou ook nog helpen om het gat te dichten en weer een stapje uit de degradatiezone te kunnen doen. Ik hoop jullie allemaal te zien!

14.00
Vorige week speelde D10 al helemaal alleen en ook deze week hebben zij de zaal voor zichzelf. D10 staat nu op een vierde plek, maar kan door twee sets te winnen nog een plekje opschuiven en eindigen in de top drie. Helaas kan Joyce Ruben nog steeds niet volleyballen, maar meetrainer Floor Hurkens gaat mee om het team te versterken. Ik hoef niet uit te leggen dat D10 het leuk zou vinden als je komt kijken. Iedereen weet dat spelen in een lege zaal niet ideaal is, dus zorg ervoor dat het iets minder stil is en zorg dat D10 onder luide aanmoediging zichzelf naar die derde plek kan manoeuvreren. Aan coach Lies zal het in ieder geval niet liggen. Lies’ haar week kan niet meer stuk sinds haar eigen wedstrijd tegen D2 afgelopen woensdag dus met een big smile zal zij langs de kant staan om de dames naar de overwinning te helpen.

16.00
De allerlaatste Heyendaalwedstrijd van 2019 wordt gespeeld door Heyendaal HS 1. De mannen hebben vorige week sinds lange tijd weer weten te winnen en met de tegenstander van morgen hebben zij nog een klein appeltje te schillen. Scylla HS 1 stond helemaal onderaan toen Heyendaal HS 1 bij hun speelde. Zonder pardon gingen zij er met 4-0 van af. De rollen zijn nu omgedraaid. Heyendaal HS 1 staat nu op de laatste plek. Het zou toch wel een fantastische prestatie zijn als zij nu op hun beurt Scylla weer met nul punten het RSC uitsturen. Roel Veerbeek raakte vorige keer geblesseerd aan zijn achillespees, maar is sinds de wedstrijd van vorige week weer helemaal back. Hij kreeg zelfs, dankzij Harry Proost, een eervolle vermelding in het verslag van de Gelderlander:.  ,,Het was voor het publiek een mooie wedstrijd met veel lange rally’s. Onze diagonaal Roel Veerbeek speelde een belangrijke rol met veel killblocks.’’  Morgen kan je hopelijk weer een mooie wedstrijd met veel lange rally’s aanschouwen en Roel Veerbeek zien schitteren op de diagonaal.