De allerlaatste donderdagwedstrijden van 2019 worden morgen gespeeld. Vijf Heyendaalteams hebben de eer om dit in het RSC te doen, één team speelt uit en de rest is natuurlijk op de tribune te vinden. Het zijn stuk voor stuk spannende wedstrijden, want de meeste teams nemen het op tegen een team dat een plekje onder of boven hun staat. Iedereen kan jouw aanwezigheid dus wederom goed gebruiken. Het programma ziet er als volgt uit:

Thuiswedstrijden

19.30 Heyendaal DS 5 D.V.O.L. DS 1
19.30 Heyendaal DS 7 Malden DS 1
19.30 Heyendaal HS 5 Boemerang Komeet HS 2
21.30 Heyendaal DS 12 Weekenders DS 3
21.30 Heyendaal HS 3 Weekenders HS 1

Uitwedstrijden

19.30 Pegasus HS 4 Heyendaal HS 4

Heyendaal DS 5 – D.V.O.L. DS 1
Het lijkt al heel lang geleden, maar vorig seizoen speelde dames vijf gewoon nog tweede klasse. Inmiddels spelen zij niet alleen eerste klasse, maar hebben zij ook de derde plek in het klassement bemachtigd. We zwijgen dan nog zelfs over het aantal wedstrijden, want ze hebben er toch echt eentje minder gespeeld dan de nummer twee. Wat een droom eerste helft hebben de dames erop zitten onder leiding van Neele Rave, maar ook Laurens Roorda heeft zich bij dit droomteam gevoegd. En eigenlijk kan het alleen nog maar beter worden, want de dames hebben afgelopen weekend hard gewerkt aan hun teambuilding. Tijdens een teamweekend in Nijmegen werden verschillende spellen gespeeld, dansjes uitgevoerd, brandjes gesticht en drankjes gedronken. Zo werden zij gespot met piemels op het hoofd, waar zij ook nog ringen omheen probeerden te gooien. Je zou verwachten dat Laurens Roorda deze strijd makkelijk zou kunnen winnen. Hij heeft zijn hele leven al kunnen oefenen, maar het blijkt dat zo’n ding op het hoofd toch net weer anders is dan een ding tussen de benen. Naast dit zeer ludieke spel werden er ook voorstellingen gegeven. Lieke Schaeken en Joy van Grinsven dansten samen de dans die elk meisje eigenlijk wel kent: High School Musical – We’re all in this together. De feestvreugde werd een beetje gedoofd door een brandje. De Duindorpers zouden het fantastische hebben gevonden, maar de jas van Tesse was er toch echt net iets minder blij mee. Hopelijk denken de dames en heer niet te lang terug aan dit kleine smetje op een fantastisch weekend, want er moet gewoon gevolleybald worden morgen. D.V.O.L., in mijn jeugdjaren bij Pegasus Drollen Vliegen Over Lent genoemd, is de tegenstander van de dames. D.V.O.L. heeft tot nu toe wisselende prestaties neergezet, maar is zeker een team dat een geduchte concurrent kan zijn. Het team uit Lent zal ook extra gedreven zijn, omdat er heel wat oud-Heyendalers rondlopen. Een spannende wedstrijd dus die de dames van Neele en Laurens, maar al te graag winnen zodat zij de eerste helft van het seizoen echt briljant af kunnen sluiten. Zij zijn daarna ongetwijfeld in Daen om te kijken of hun Glitterborrel overtroffen wordt door de Kerstborrel van de KlapCie.

Heyendaal HS 3 – Weekenders HS 1
In de tweede ronde komt naast D12 ook H3 in actie. De mannen hebben vorige week 4-0 verloren en dat moet morgen natuurlijk weer gecompenseerd worden met winst. Coach Loek van den Berg hoeft nog maar weinig voor te bereiden. Een speler van de tegenstander, Weekenders, haalt hem ongetwijfeld de woorden uit de mond. Een inmiddels zeer bekend filmpje komt altijd weer naar boven als Heyendaal tegen de Weekenders speelt. In verband met de AVG vinden jullie hier alleen de audio, maar beeld je een echte boer uit Winssen in, inclusief een petje achterstevoren op het hoofd en je beeld is helemaal correct.

En ja als hij zegt we vreten ze op, stopt hij ook echt een stuk papier waarop Heyendaal staat geschreven in zijn mond. Maar lieve H3 hij geeft jullie ook stiekem wat tips mee. Jullie zijn scherp heren, ook jullie jongens hebben getraind en ook jullie hebben een goede coach langs de kant staan. Mannen, morgen gaat het gebeuren! Vreet ze op, pak ze! Maar niet gek gaan doen he, kop erbij houden, niets geen geouwehoer, slim spelen. Prik balletje waar het kan en rammelen waar het mot, maar wel met de kop erbij! Geen tijd voor gekkigheid.. gekkigheid doe je maar weer in Daen. Vorig jaar was de kerstborrel, Louter ‘Vo voor het Kersttableau, in jullie handen en schreven jullie zelfs een heel kerstverhaal. (Lees het kerstverhaal van Jezus Roderick zoon van Jozef-Lodewijk en Maria-Anne-Fleur terug) Aan dergelijke promotie kan natuurlijk niemand tippen, maar de KlapCie heeft dit jaar wel zijn uiterste best gedaan om een toffe Kerstborrel neer te zetten. Komen jullie gezellig naar Daen om jullie opvolging te checken?

Heel groen geeft de kerstman een zoen
Na alle wedstrijden is het natuurlijk tijd voor de kerstborrel! De kerstmutsen en shotjes liggen al klaar bij Café Daen, het wachten is nu nog alleen op jouw aanwezigheid. Dit is het moment waar alle Heyendalers nog even samenkomen voor de feestdagen. Waarin we nog een keer helemaal losgaan, voordat we straks weer vastzitten aan onze goede voornemens. Voor we besloten hebben nu toch echt minder te gaan drinken en meer te focussen op de studie, voor we echt vinden dat we naast volleybal misschien nog iets meer moeten sporten, voor we hebben besloten niet meer rond te sletten maar op zoek te gaan naar de ware liefde. Niets van dat al: kerst is bijna hier en dat betekent tijd voor bier! Ik zie jullie heel graag allemaal morgen op de tribune en daarna natuurlijk in Café Daen!

*credits gaan naar KlapCommissie