Nabeschouwing week 50
Het is bijna tijd voor de winterstop. Volgende week is in de nabeschouwing te lezen op welke plek alle Heyendaalteams zich bevinden na deze eerste helft van het seizoen. De laatste puntjes worden binnengesprokkeld en iedereen doet zijn best om met een zo hoog mogelijke ranking de kerst in te gaan. Deze week stonden er maar liefst negentien wedstrijden op het programma. Dit zijn de uitslagen van deze week:

Heyendaal DS 8 Touché DS 1 4 – 0
Heyendaal DS 1 Jumbo van Andel – Ormi DS 1 3 – 1 (bekerwedstrijd)
Heyendaal DS 11 Kidang DS 7 3 – 2
Heyendaal DS 8 Tweestroom DS 2 0 – 4
Heyendaal DS 6 Tweestroom DS 1 1 – 3
Pegasus DS 10 Heyendaal DS 12 3 – 1
Kidang DS 2 Heyendaal DS 5 0 – 4
Weekenders HS 1 Heyendaal HS 4 4 – 0
Vocasa HS 4 Heyendaal HS 3 4 – 0
Heyendaal HS 5 Switch’87 HS 3 3 – 2
Heyendaal DS 13 Tweestroom DS 5 3 – 2
Heyendaal DS 4 Setash DS 1 4 – 0
Pegasus DS 5 Heyendaal DS 7 3 – 1
Kidang DS 6 Heyendaal DS 9 3 – 1
Heyendaal HS 2 TiVoC HS 1 3 – 2
Heyendaal DS 3 Pegasus DS 2 3 – 1
Heyendaal HS 1 VC Volt HS 1 3 – 1
Heyendaal DS 10 Setash DS 2 1 – 3
Avior DS 1 Heyendaal DS 1 3 – 1
Vallei Accountants Woudenberg DS 1 Heyendaal DS 2 0 – 4

Bekerwedstrijd
Het is D1 gelukt om te overwinteren in de bekercompetitie! Waar Ajax sneuvelde dinsdag in de Champions League, terwijl gelijkspel voldoende was geweest, moest D1 winnen om in 2020 nog bekerwedstrijden te mogen spelen. Afgelopen woensdag kregen de dames Ormi op bezoek. Een bekende tegenstander van hen, omdat ze ook in de competitie tegen elkaar moeten spelen. Heyendaal was eigenlijk veel beter, maar gaf onverwacht de tweede set nog uit handen. Gelukkig wisten zij zich te herpakken en denderden zij de laatste twee sets vol over de ploeg uit Epe heen. De tribune zat niet rammetje vol, maar het was erg leuk om te zien dat een paar Heyendalers de tribune hebben weten te vinden op hun vrije woensdagavond. Wie weet wordt ook de derde ronde weer in het RSC gespeeld. We wachten nog eventjes vol spanning af wie dan de tegenstander is.

Donderdag
Het was een latertje afgelopen donderdag. Pas om tien voor half één stapten de mannen van heren vijf van het veld, maar zij hadden wel de winst te pakken. Het was dan ook niet gek dat de heren nog met zoveel aanwezig waren in Café Daen. D13 had eveneens een vijfsetter en wist in deze zware wedstrijd de winst ook naar zich toe te trekken. Helaas, wisten die dames de weg naar Daen net iets minder makkelijk te vinden. Alleen Leoniek Buis was aanwezig, want zij wilde natuurlijk vieren dat ze eindelijk weer een beetje heeft kunnen spelen. In één van de eerste wedstrijden ging Leoniek door haar enkel en was volleyballen geen optie maar. Nu mag ze de draad weer rustig oppakken en dat is natuurlijk zeker een biertje waard! Het was de avond van de vijfsetters, want ook D11 speelde een vijfsetter en ook D11 wist de winst te pakken! Zij hadden nog een appeltje te schillen met Kidang, omdat die vereniging op het laatste moment hun wedstrijd cancelde.  Een minder zwaarbevochten winst was voor D4. Met setstanden als 25-12, 25-13, 25-10 en 25-17 kunnen we niet echt spreken van een hele spannende pot. De dames hebben echter wel hun kans op een fles drank verspeeld. Met een voorsprong van 22-3 wisten zij in de derde set de tegenstander net niet onder de tien te houden. Zoals je in de voorbeschouwing hebt kunnen lezen, had D6 afgelopen donderdag een belangrijke wedstrijd, zij hadden zomaar de koploper kunnen worden van hun poule. Helaas, wisten zij alleen de eerste set te winnen, maar nog steeds kunnen zij trots zijn op zichzelf. Ze behoren nog steeds tot de top drie en met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer twee is er nog van alles mogelijk. Nu kunnen we het nog hebben over de wedstrijd van D8 van afgelopen donderdag, maar ik vermoed dat zij het prettiger vinden om het over de wedstrijd van afgelopen maandag te hebben. D8 moest nog een wedstrijdje inhalen en speelde daarom afgelopen maandag in het RSC. Misschien moet dit gewoon de nieuwe wedstrijddag van D8 worden, want zij wonnen de wedstrijd met 4-0! Dank aan alle teams die minder lang hebben kunnen trainen of ergens anders hebben moeten trainen, ook dankzij jullie heeft D8 deze week weer vijf puntjes kunnen bijschrijven.

Zaterdag
Om stipt 12.00 klonk het fluitsignaal van maar liefst drie wedstrijden met Heyendaal HS 1 als vreemde eend in de bijt. Het was erg tof om te zien dat om 12.00 ook de hele tribune al vol zat. Dit gaf de teams genoeg energie om mooie prestaties neer te zetten, zo is gebleken. Heyendaal DS 3 speelde een Nijmeegse derby tegen Pegasus en sleepte maar lieft vier punten in de wacht. Met de hulp van Janneke Spiegelenberg en Suzan van Nieuwland, maakte zij het Pegasus erg moeilijk. Niek Smulders verving Ivo van den Nieuwendijk, want hij moest natuurlijk zelf shinen bij heren 1. Het doet mij dan ook heel veel deugd om te kunnen vermelden dat H1 gisteren heeft gewonnen! Langzaam krabbelden zij uit het dal en wisten zij de weg naar punten weer te vinden en gisteren was de dag dat zij zelfs de winst op hun naam mochten zetten. Hopelijk weten de mannen dit volgende week ook te doen tegen Scylla. Vorige wedstrijd werd met 4-0 verloren, dus er is in ieder geval nog iets goed te maken daar. Ook heren twee wist de wedstrijd gisteren te winnen. Zij speelden tegen de mannen uit Tiel die zij al jaren tegenkomen in de competitie. De heren waren kwijt hoe ze moesten serveren, maar gelukkig gold dat voor beide kanten. Het was een spannende wedstrijd, maar het is meer dan verdiend dat de winst uiteindelijk naar Heyendaal ging. Gefeliciteerd allemaal met de overwinningen!
D10 moest helemaal alleen spelen om 14.00 in hal 2. Dat zijn natuurlijk niet de ideale omstandigheden voor een leuke wedstrijd. Gelukkig wisten zij op het nippertje met een stand van 27-25 in de laatste set nog een puntje weg te snoepen van Setash. Volgende week moeten de dames helaas weer helemaal alleen in de hal spelen. Bij dezen dan dus ook het verzoek om om 14.00 allemaal naar Hal 2 te komen van het RSC en je handjes op elkaar te gooien voor D10!