Nabeschouwing week 49

Het is zondagmiddag en dat betekent weer een nabeschouwing over de week van de groene Heyendalers. Deze week geen activiteit, maar enkel volleybal. Sommige mooie wedstrijden, andere weer wat minder mooi. Maar er is in ieder geval weer gevolleybald en dit zijn de uitslagen van deze week:

Vocasa DS 9 Heyendaal DS 11 3 – 1
Vocasa DS 8 Heyendaal DS 9 3 – 1
Heyendaal DS 13 Tocuhé DS 2 1 – 3
Tweestroom DS 2 Heyendaal DS 7 3 – 2
Heyendaal HS 3 Kidang HS 1 4 – 0
Renswouw HS 2 Heyendaal HS 2 3 – 2
Heyendaal DS 3 Vallei Accountants Woudenberg DS 1 4 – 0
Heyendaal DS 1 TweeVV DS 1 2 – 3
Heyendaal DS 2 Gemini DS 2 2 – 3
Heyendaal DS 10 LIVO DS 7 4 – 0
Kidang DS 5 Heyendaal DS 12 3 – 1
Setash DS 1 Heyendaal DS 5 0 – 4
Heyendaal HS 1 VVH HS 1 2 – 3

Donderdag
Donderdag was een rustige dag in het RSC. Alleen D13 en H3 kwamen in actie. D13 mocht het spits afbijten en nam het op tegen Touché. De hele tribune zat al goed vol met voornamelijk groene fans. H3 was natuurlijk al van de partij, maar ook de zaalwachters van D10 waren met een grote club aanwezig. Een paar van het bestuur wisten de weg naar de tribune ook te vinden inclusief de aanhang die er tegenwoordig vaak bij komt kijken. D13 had een spannende wedstrijd en het was verdiend geweest om meer punten te pakken. De laatste set was het eventjes helemaal zoek, waardoor er helaas geen vijfsetter van gemaakt kon worden. De Sint kon hun dus enkel verblijden met één puntje en dat is natuurlijk een schamele opbrengst op Sinterklaasavond.

De Sint was wat liever in de tweede ronde en bezorgde H3 maar liefst vijf punten. Vooral de middenas liep als een speer, waar onder andere Robin de Heer de ballen binnensloeg alsof er iets anders dan water in de bidons zat. Ook de servedruk was erg hoog, waardoor Kidang eigenlijk gewoon volledig werd weggespeeld. De sfeer in de zaal was top. Er werden na elk punt wel liedjes gezongen en Guus Cox leerde het publiek zelfs een nieuw liedje aan. KlapCie letten we eventjes op? Bij een wissel verwelkomen wij voortaan keurig de nieuwe speler en bedanken we netjes de speler die vertrekt. Heyendaler 1: ‘En wat zeggen we dan?’ De overige Heyendalers: ‘Hallo nummer .. (nummer vd speler die er in komt) en bedankt nummer .. (nummer vd speler die wordt gewisseld)’. Heren drie gefeliciteerd met de zeer verdiende overwinning.

Zaterdag
Zaterdag waren er vijfwedstrijden op het programma, waarvan er maar liefst drie resulteerde in een vijfsetter. Het was dus een lange dag voor D8 die de zaalwacht mocht verzorgen. Om het een beetje te compenseren besloten D10 en D3 gewoon met overtuigende cijfers 4-0 te winnen. Beide teams wisten zelfs de tegenstander een setje onder de tien te houden en hebben dus zeker een taart verdiend van de coach! Lies Ruessink houdt van bakken en dat komt helemaal goed, maar wij zijn erg benieuwd naar de bakkunsten van Ivo van den Nieuwendijk. Daarnaast was er genoeg sensatie, zeker in de wedstrijd van H1. Zo kregen beide spelverdelers een kaart. Sjoerd den Hertog ontving een gele kaart en Robbert Huiskamp besloot er nog een schepje bovenop te doen door een rode kaart te pakken. En waarvoor werd de kaart getrokken? Het wegtrappen van de bal. Ja, jongens je hoort het je jeugdtrainer nog zeggen: het is een volleybal, geen voetbal. Voor degene die niet op de tribune waren, maar erg benieuwd zijn naar dit moment is er goed nieuws. Het aanwezige publiek was zo lief om het voor jullie op foto vast te leggen.

Volgende week
Komende week is er op donderdag volle bak in het RSC. Zes wedstrijden, waarvan vijf damesteams en één herenteam. Natuurlijk lees je woensdag in de voorbeschouwing alle ins and outs, maar blok het alvast in je agenda! Op zaterdag is er iets bijzonders aan de hand. Om 12.00 spelen D3, H2, maar ook H1! Is de wedstrijd van de heren voor jou altijd te laat? Dan is dit je kans om ze een keer te zien spelen. Speciaal voor jou spelen ze een keertje, geheel vrijwillig en zonder tegenstrubbelingen, vroeg. Het voordeel voor hen is dat ze een keer niet alleen in de hal spelen. Als je dan zaterdag toch in de zaal bent, kan je ook nog eventjes blijven hangen, want om 14.00 speelt D10 wel helemaal alleen en dan is geluid vanaf de tribune natuurlijk wel prettig. Je hebt nu in ieder geval één liedje geleerd die je in kan zetten.