Er spelen morgen vijf Heyendaalteams thuis en jij kan ze komen aanmoedigen. In deze voorbeschouwing word je helemaal op de hoogte gebracht over de posities van de teams in de poules en kom je erachter hoeveel belangrijke wedstrijden er gespeeld worden. Jouw aanmoediging is dus echt van cruciaal belang. Al kan je maar één wedstrijdronde erbij zijn, alles is mooi meegenomen. De zaalwacht zorgt ervoor dat de trommel voor je klaar staat. Wij hopen jullie allemaal morgen te mogen verwelkomen!

Thuiswedstrijden

12.00 Heyendaal DS 1 TweeVV DS 1
12.00 Heyendaal DS 3 Vallei Accountants Woudenberg DS 1
14.00 Heyendaal DS 10 LIVO DS 7
14.00 Heyendaal DS 2 Gemini DS 2
16.00 Heyendaal HS 1 VVH HS 1

Uitwedstrijden

14.00 Kidang DS 5 Heyendaal DS 12
15.00 Setash DS 1 Heyendaal DS 5

12.00

Heyendaal DS 1 – TweeVV DS 1
Vorig jaar speelde TweeVV nog in de promotieklasse in de poule bij Heyendaal DS 2. Zij promoveerden naar de derde divisie en kwamen terecht in de poule bij onze DS 1 en daar doen zij het lang niet slecht. Op dit moment staan zij derde in hun poule en vormt het team dus een geduchte tegenstander voor onze dames van het eerste. Zoals afgelopen zondag beschreven in de nabeschouwing staat DS 1 bovenaan. Een puike prestatie tot nu toe, maar we zijn nog maar bijna op de helft en de dames willen natuurlijk ook in april nog bovenaan staan. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze dat gaat lukken. Helaas, zijn zij morgen niet helemaal compleet, maar zij zullen natuurlijk toch de sterren van de hemel gaan spelen voor het publiek!

Heyendaal DS 3 – Vallei Accountants Woudenberg DS 1
Heyendaal DS 3 krijgt misschien wel een van de moeilijkste tegenstanders van de dag. De dames zullen gedwongen worden om heel keurig te blijven spelen en niet mee te gaan met hun tegenstander. Woudenberg heeft namelijk op dit moment 9 wedstrijden gespeeld, maar nog geen punten weten te pakken. De ploeg promoveerde vorig jaar uit de eerste klasse, maar heeft het dus zwaar in de promotieklasse. Opvallend, want D3 promoveerde vorig jaar natuurlijk ook uit de eerste klasse, maar zet tot nu toe prima prestaties neer. Niemand wil natuurlijk het team zijn dat de eerste punten afstaat aan Woudenberg. Het is dus zaak dat D3 de concentratie op orde heeft en keurig gaat spelen. Dan zouden zij zonder heel veel problemen morgen vijf punten moeten kunnen bijschrijven en dat is natuurlijk wel een lekkere gedachte.

14.00

Heyendaal DS 2 – Gemini DS 2
Heyendaal DS 2 speelt tot nu toe een zeer degelijk seizoen. Zij bevinden zich in de top vijf en weten ook van de directe concurrenten punten af te pakken. Morgen staat de nummer één op het programma. Dit team zit al jaren bij de dames in de poule en blijft een lastige tegenstander. Wie van lange rally’s houdt, moet morgen zeker naar de tribune komen, want de dames van Gemini weten altijd alles van de grond te halen. Ook als je denkt dat die bal never ever ever nog het net over zal komen, weten zij toch nog met de voet of het hoofd de bal keurig het net te laten passeren. Een spannende wedstrijd dus en nog een extra element is dat de dochter van de trainer van H1, Harry Proost, bij Gemini DS 2 speelt. Wij kunnen het natuurlijk niet laten gebeuren dat zijn dochter straks met de winst het RSC verlaat. Wij zijn erg benieuwd wie Harry morgen aanmoedigt vanaf de tribune; Heyendaal of Gemini.

Heyendaal DS 10 – LIVO DS 7
Dames 10 kampt met aardig wat blessures in de middenas. Zo heeft de schouder van Joyce Ruben besloten er even mee te stoppen en onderschatte Sabine de kracht van natte bladeren. Zij schoof keurig onderuit met haar fiets, waardoor zij nu een paar zeer pijnlijke wonden heeft opgelopen. Gelukkig kan meetrainer en nieuwe Heyendaler Floor Hurkens de dames deels uithelpen. Daarnaast is D10 eindelijk compleet nu er een nieuwe passer/loper voor hen is gevonden. Amber van Heumen speelt vandaag haar allereerste wedstrijd in het groen. Ook D10 is zeer lekker gestart dit seizoen. Zij begeven zich op de vierde plek in het klassement. Vorige week speelden zij tegen de nummer één, TweeVV DS 4. TweeVV heeft nog maar twee sets laten liggen dit seizoen en eentje daarvan was tegen onze D10. De dames zitten dus helemaal in de flow en kunnen morgen ook weer eindelijk spelen met hun eigen coach. Romee Harnischmacher en Niek Smulders waren zo lief om Lies te vervangen, maar morgen kunnen zij eindelijk weer shinen met hun enige echte baas.

16.00

Heyendaal HS 1 – VVH HS 1
Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Harry! Vandaag blaast Harry, de coach van H1, heel veel kaarsjes uit en morgen is het dus zeker tijd voor een mooi cadeau. Ondanks zijn achternaam maak je Harry niet blij met een biertje, een wijntje of enige andere vorm van alcohol. Eigenlijk is er maar één goed cadeau denkbaar en dat is een wedstrijd winnen! De mannen zijn er afgelopen wedstrijden niet in geslaagd de winst naar hun toe te trekken, dus het is wel eens tijd om wat punten in de wacht te slepen.

Er zijn veel pijntjes en blessures in het team, ook wordt er al lange tijd gezocht naar een tweede diagonaal. Sinds Niek Smulders Heyendaal heeft verlaten, spelen de mannen met één diagonaal, Roel Veerbeek. Maar ook Roel raakte een paar weken geleden geblesseerd. Inmiddels springt hij weer als een veertje, maar backup is natuurlijk altijd handig. De grote vraag is; wie o wie moet die dia toch worden. Er is al geschoven met passer/lopers en ook middenman Pots heeft zich op de diagonaal positie begeven. Maar Pots ging afgelopen woensdag door zijn rug. Is hij fit genoeg om morgen zijn team bij te staan in de wedstrijd tegen VVH? Het team moet het in ieder geval stellen zonder Rutger de Hond. Stijn Uittenbogaard speelt met de mannen mee. Maak hij morgen zijn debuut in de 2e divisie?

Kom dus naar de tribune! 
Het is wel duidelijk dat alle teams jouw aanmoediging nodig hebben. Afgelopen donderdag was de sfeer heel fijn op de tribune. De tribune zat bommetje vol en er waren verschillende teams aanwezig die helemaal niet hoefden te spelen of na hun uitwedstrijd (Lekker D9!!) nog naar het RSC kwamen. Zorg jij ervoor dat ook de zaterdagteams kunnen genieten van een volle tribune? Natuurlijk zijn er ook weer punten voor de groene held te verdienen. Verzamel zo snel mogelijk je punten, zodat ook jij van een lekker gratis biertje kan genieten in Café Daen!