Nabeschouwing week 48
Het was een spannende week voor de schrijvers van nabeschouwingen. De Nevobo-app leek totaal van slag en het duurde heel lang voordat alle uitslagen zijn doorgevoerd. We wachten officieel nog steeds op de uitslagen van H1 en H2, maar na uitstekend onderzoek in het veld zijn ook die uitslagen achterhaald. Hieronder vind je alle uitslagen van deze week:

Gemini DS 2 Heyendaal DS 3 4 – 0
Isala ’77 DS 1 Heyendaal DS 6 1 – 3
Heyendaal DS 7 Switch’87 DS 3 4 – 0
Heyendaal DS 5 Trivos DS 3 4 – 0
D.V.O.L. DS 1 Heyendaal DS 4 1 – 3
Malden DS 1 Heyendaal DS 8 1 – 3
SSS DS 3 Heyendaal DS 2 3 – 1
Heyendaal HS 5 Trivos HS 4 3 – 2
Heyendaal DS 9 Hexagon DS 1 3 – 1
Boemerang Komeet HS 1 Heyendaal HS 4 1 – 3
SV Dynamo Apeldoorn DS 3 Heyendaal DS 1 1 – 3
Heyendaal DS 3 Heyendaal DS 2 1 – 3
TweeVV DS 4 Heyendaal DS 10 3 – 1
Heyendaal HS 2 Pegasus HS 2 1 – 3
DIOS HS 1 Heyendaal HS 1 4 – 0

Donderdag
Iedereen die naar het RSC kwam om de Heyendaalteams aan te moedigen, kwam in de eerste ronde een beetje bedrogen uit. In de voorbeschouwing werden toch echt drie wedstrijden beloofd, maar er werden er maar twee gespeeld. Watskeburt? De tegenstander van D11 besloot dat zij toch te veel geblesseerden hadden en niet konden komen spelen. D5 en D7 hebben wel hun best gedaan de schade een beetje op te vangen, door allebei keurig 4-0 te winnen.

In de tweede ronde kon iedereen meegenieten van de date tussen H5 en D9. Gelukkig konden zij wel genoeg focus houden en wisten beide teams te winnen. Het was goed om te zien dat er inderdaad door een paar van H5 en een paar van D9 nog een gezellig drankje werd gedaan in Café Daen. Het was nog wat te vroeg voor een romantische foto, maar wellicht zijn ze daar volgende week wel voor te porren. Al zou het mij niet verbazen als zij vinden dat ze met Diner Rouler al voldoende op de foto zijn gezet.

Vrijdag
Normaal wordt er in de nabeschouwing enkel gesproken over de thuiswedstrijden in het RSC en komen dus enkel de donderdagen en zaterdagen aan bod. Toch moeten we nog even terugkijken naar de wedstrijd van D1 van afgelopen vrijdag. De dames hebben namelijk de eerste plek in de poule bemachtigd. Natuurlijk moeten ze nog een paar wedstrijden spelen voor ze zich winterkampioen mogen noemen, maar wat zijn ze goed op weg. Het was nog even spannend of Marijntje van Gennip kon spelen. Waar sommigen deze week een sleutel ontvingen, besloot Marijntje haar sleutel binnen te laten liggen. Geen volleybalspullen dus meer binnen handbereik, maar dankzij het teamgevoel van D1 was dit zo opgelost en werden er overal volleybalschoenen, kniebeschermers en wedstrijdshirts vandaan getoverd.

Zaterdag
Gisteren waren er slechts twee wedstrijden in het RSC. Over de wedstrijd van H2 kunnen we kort zijn. Dat was niet fraai. De wedstrijd tussen Dames 3 en Dames 2 was wel een leuke pot. Ondanks het thuisvoordeel van D3 ging de winst naar D2, maar we kunnen niet zeggen dat het een gemakkelijke wedstrijd was. D3 kwam wat langzaam opgang, maar wist het D2 vervolgens wel moeilijk te maken in de sets die volgden. Het is dan ook niet voor niets dat de laatste set bij D2 uit de handen glipte en naar D3 ging. Woensdagavond 18 december is de return. Komen jullie dan weer kijken?