Gisteren zijn er 26 van de 50 punten verzameld door de teams en daar kunnen er morgen maximaal twintig bijkomen. Het goede nieuws is dat er sowieso 5 punten in eigen huis blijven. Het is namelijk weer tijd voor een Heyendaalderby! Kom jij naar het RSC om de teams aan te moedigen? Je hoeft je aandacht niet over meerdere wedstrijden te verdelen, maar je kan je iedere ronde focussen op één duel. Wij hopen dan ook dat jij met jouw stemgeluid en jouw trommeltalent de zaal komt vullen met geluid.

Thuiswedstrijden

13.00 Heyendaal DS 3 Heyendaal DS 2
15.00 Heyendaal HS 2 Pegasus HS 2

Uitwedstrijden

13.30 TweeVV DS 4 Heyendaal DS 10
18.00 DIOS HS 1 Heyendaal HS 1

Heyendaal DS 3 en Heyendaal DS 2
De eerste ronde morgen is fel groen. Er spelen twee Heyendaalteams tegen elkaar, de tellers bestaan natuurlijk uit Heyendalers, maar ook de scheidsrechter maakt het groene plaatje compleet. Stijn Uittenbogaard heeft de eer om de lang verwachte wedstrijd te fluiten. Toch fijn dat hij ervoor zorgt dat Manon Joosten gewoon haar eigen wedstrijd kan spelen en niet op de bok hoeft te staan. Nu hopen dat hij niet fluit als een dropstaaf.

Ivo kijkt al weken uit naar deze wedstrijd. Hij heeft zijn tactiek volledig uitgedacht en is dan ook niet bang deze tactieken te delen onder het genot van een biertje in Daen. Hij kent, zo zegt hij, de dames van het tweede heel goed, omdat hij hen vorig jaar zelf nog training gaf. Daar heeft Ivo natuurlijk een punt, maar hij vergeet dat er slechts vier van de elf spelers hetzelfde zijn als vorig jaar. Dat besefte hij zich ook al een beetje aan het begin van het seizoen. Tijdens de Super Saturday besloot hij dan ook om de rest van D2 beter te leren kennen. Het klikte echter zo goed met zijn eerste nieuwe kennismaking, waardoor hij nooit verder is gekomen om aandacht te besteden aan de andere nieuwelingen. De vraag is of het na de wedstrijd van morgen nog steeds zo’n gezellige bedoeling is tussen de twee rooien.

Heyendaal HS 2 – Pegasus HS 2
In de tweede ronde is het tijd voor de Nijmeegse derby. Pegasus komt op bezoek in het RSC en neemt natuurlijk ook ex-heyendaler Cees Schonenberg mee. Cees is nog geregeld in Daen te vinden en coacht soms zelfs nog een Heyendaalteam dus ergens zit er nog een beetje groen in zijn hart. Morgen echter is dat beetje groen waarschijnlijk heel ver te zoeken en zet hij alles op alles om vooral de middens het zo moeilijk mogelijk te maken.

De midden van H2 die Cees niet goed kent is Yamil Scorea. Deze lange aanwinst bij H2 vervangt Sander Willems die besloot driekwart seizoen naar het buitenland te vertrekken. Weet Cees ook raad met Yamil of lukt het heren twee om met dit geheime wapen Cees om de tuin te leiden? Eén ding is in ieder geval zeker: de heren hebben het licht gezien en spelen afgelopen wedstrijden kwalitatief goed volleybal. Dit is een opluchting voor de coaches en zij hopen vurig dat deze stijgende lijn alleen maar wordt voortgezet.