Terwijl de alcohol van zaterdag bij sommigen nog steeds door het bloed stroomt, gaat de competitie morgen gewoon verder. In totaal komen er tien Heyendaalteams in actie, waarvan er vijf te bewonderen zijn in het RSC.

Thuiswedstrijden

19.30 Heyendaal DS 5 Trivos DS 3
19.30 Heyendaal DS 7 Switch’87 DS 3
19.30 Heyendaal DS 11 Kidang DS 5
21.30 Heyendaal DS 9 Hexagon DS 1
21.30 Heyendaal HS 5 Trivos HS 4

 

Uitwedstrijden

19.30 D.V.O.L. DS 1 Heyendaal DS 4
20.30 Malden DS 1 Heyendaal DS 8
21.00 SSS DS 3 Heyendaal DS 2
21.15 Isala ’77 DS 3 Heyendaal DS 13
21.30 Boemerang Komeet HS 1 Heyendaal HS 4

Teamdate Heyendaal D9 en Heyendaal H5
Heyendaal H5 ging afgelopen jaren geregeld op teamdate met andere teams van Heyendaal. Om de vereniging beter te leren kennen, nodigden zij dan een team uit om samen met hen een activiteit te gaan doen. Dit was dan bijvoorbeeld een avondje bowlen of gezellig samen eten. Een ludiek idee, maar met name de nieuwelingen van H5 hebben besloten het roer drastisch om te gooien. Niets eerst beter leren kennen; eerst samen slapen en daarna pas daten.

Zoals in de nabeschouwing al te lezen was hebben D9 en H5 elkaar afgelopen zaterdag van dichtbij meegemaakt. Tot zover bekend sliepen vier meiden van dames 9 niet alleen zaterdag. Drie daarvan hadden gezelschap van een heer uit het zelfbenoemde kampioensteam Heyendaal HS 5. Eentje koos ervoor om niet voor de toekomstige kampioenen te gaan, maar voor een heer die vorig jaar al bijna promoveerde met zijn team naar de promotieklasse. Natuurijk gaan we geen namen en rugnummers noemen, je vogelt zelf maar lekker uit wie waar getukt heeft.

Soms blijft een one-night-stand een one-night-stand, maar soms wordt zo’n avond ook opgevolgd door een date. Het verleden heeft al geleerd dat Heren 5 niet vies is van een beetje daten. En of je nou op de bank of in bed hebt geslapen, een vervolgdate is na zo’n avond, waarvan je je misschien niet meer alles kan herinneren, nooit verkeerd. En daarom presenteert het RSC in samenwerking met de Nevobo de teamdate van Heyendaal DS 9 en Heyendaal HS 5 morgen om 21.30 in het RSC. De twee teams hebben dan de zaal helemaal voor zichzelf en kunnen genietend van elkaars aanwezigheid vlammen in hun wedstrijden. Dat de wedstrijden worden gevolgd door een gezamenlijk drankje in Café Daen staat buiten kijf denk ik zo. Wij wensen de dames en heren in ieder geval een zeer gezellige avond toe.

Heren vijf, aan jullie wel de taak om de focus te houden ondanks al dat lekkers op het veld naast jullie. Trivos HS 4 staat strak bovenaan met veertig punten. Je kan hen nog evenaren, maar dan is het wel zaak om met overtuigende punten te winnen morgen. Dames 9 staat op een heerlijke veilige middenmoot plek, maar heeft nog wel het minst aantal wedstrijden gespeeld van alle teams in hun poule. Zij vormen hiermee de underdog in hun poule en kunnen nummer drie Hexagon dan ook flink verrassen morgen.

Kom morgen naar de tribune om deze twee teams aan te moedigen en vooral bij de les te houden. Zij moeten wakker blijven en niet wegdromen in hun verlangens naar nog zo’n avond als afgelopen zaterdag. Schreeuw ze wakker, trommel ze alert! Er is geen tijd voor gezwijmel, dat komt wel in Café Daen.

Café Daen
Afgelopen weken hebben we met vijftien teams gestreden in de Piel Paal Pitchercompetitie. Deze competitie is nu ten einde gekomen, maar om niet helemaal afscheid te hoeven nemen van de pitchers krijgt het team dat met minimaal vijf mensen aanwezig is morgen een heerlijke pitcher bier.