Nabeschouwing week 47

Het was geen goede volleybalweek voor Heyendaal. Er werden slechts drie wedstrijden gewonnen. Het was een stuk logischer geweest dat komende week mindere resultaten op zou leveren, want met de alcohol die er gisteren is gedronken is het aannemelijk dat die kater net iets langer duurt dan een dag. Je moet er toch niet aan denken dat je morgen alweer een wedstrijd moet spelen. (Sterkte D3) Hopelijk hoeven we niet twee weken achter elkaar te spreken van een mindere week voor Heyendaal. Dit zijn in ieder geval de uitslagen van deze week:

Heyendaal DS 3 Vocasa DS 3 1 – 3
Heyendaal DS 4 Atalante DS 1 3 – 1
Tweestroom DS 4 Heyendaal DS 13 4 – 0
Boemerang Komeet DS 1 Heyendaal DS 8 3 – 1
DVV HS 2 Heyendaal HS 3 1 – 3
Excelsior DS 1 Heyendaal DS 10 3 – 1
Heyendaal HS 2 Renswouw HS 2 1 – 3
Heyendaal HS 4 Voreo HS 1 0 – 4
Heyendaal DS 2 Kidang DS 1 3 – 2

Laatste wedstrijd van …
Volleybaltechnisch gezien waren er niet heel veel bijzonderheden te melden, maar we hebben afgelopen donderdag wel afscheid genomen van een Heyendaler. Ashutosh Mishra, de libero van H3, speelde donderdag zijn laatste wedstrijd met de heren. In de afronding van zijn PhD heeft hij besloten alle tijd nodig te hebben en volleybal eventjes aan de kant te zetten. Gelukkig kon Mishra zijn Heyendaalcarrière winnend afsluiten. Mishra, we wish you all the best! De nieuwe libero voor H3 staat al te trappelen om aan de gang te gaan! Kijkend naar het volleybal waren er deze week dus geen wedstrijden om een hele nabeschouwing van te kunnen schrijven. De donderdagavond in Daen was er echter wel eentje om niet snel meer te vergeten.

Waar waren de bitterballen? 
Normaal gesproken is de donderdagavond voor Diner Rouler een beetje doods. Iedereen spaart zijn krachten voor die befaamde zaterdag, maar dit jaar lag dat net even anders. Zoals groots aangekondigd in de voorbeschouwing van afgelopen woensdag zouden er bitterballen klaarstaan voor de teams die met minimaal vijf personen waren. Er werd door velen gehoor gegeven aan deze fantastische actie, waardoor het een gezellige drukte was in Café Daen. Eenmaal in Daen bleken er geen bitterballen te zijn, maar kreeg ieder team wel heerlijke groene shots. Daarnaast was het natuurlijk de laatste dag van de pitchercompetitie. Waar de meesten een pitcher bier bestelden, hadden sommigen meer behoefte aan een pitcher met water en ijsblokjes. Laat dit voortaan voor iedereen het eerste signaal zijn om naar huis te gaan. De pitcher water werd snel vervangen door een emmer en we zullen niet vertellen wat de inhoud van de emmer was. Deze escalatie is ongekend voor de donderdag voor Diner Rouler. Hoe zou het er zaterdag dan wel niet aan toe zijn gegaan?

Piel Paal Pitchercompetitie
Donderdag was de laatste dag van de Piel Paal Pitchercompetitie. Het is goed om te zien dat op de valreep D1 zich ook nog heeft aangesloten bij de competitie. Dit betekent dat er maar liefst 15 van de 18 teams afgelopen weken Daen hebben kunnen vinden. Deze week ontvangen jullie geen tussenstand, want het bestuur zal aan de winnaar een prijs uitreiken en die winnaar houden we natuurlijk nog even geheim. Het plan was om dit met Diner Rouler bekend te maken, maar aangezien de winnaar zo zijn best heeft gedaan en alle aandacht verdient, bleek Diner Rouler geen geschikt moment. Een leuk feitje is misschien wel dat we met zijn allen de afgelopen weken maar liefst 219 pitchers hebben gedronken! Dat is bijna net zo veel als we samen gisteren in één avond hebben gedronken.

Diner Rouler
Het thema dit jaar was the roaring twenties. Dit resulteerde natuurlijk in veel jurkjes, veel veren, veel parels en veel peaky blinders, maar er waren ook mensen die net iets te veel Katy Perry hebben geluisterd en als brullende dieren verschenen. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan heerlijk te koken en genoeg drankjes te drinken. Het was zelfs zo gezellig dat pas rond twee uur Café Daen vol stond. Terwijl Reinald en Wieke nog hun uiterste best deden de beste outfit aan te kondigen, was het kwaad al geschied. Er was geen aandacht meer voor de organisatie, maar er was vooral heel veel aandacht voor elkaar. Desalniettemin willen we natuurlijk de organisatie wel hartelijk bedanken! Dankzij jullie hebben we weer een onvergetelijke avond gehad. En dan terug naar vooral heel veel aandacht voor elkaar .. iedereen is langzaam aan het ontwaken en niet iedereen wordt vandaag wakker in zijn eigen bed. Dat is het mooie van Diner Rouler; het brengt de Heyendalers dichter bij elkaar. Het heeft in ieder geval D9 en H5 dichter bij elkaar gebracht. Nu zijn nog lang niet alle roddels bekend. Deze beginnen nu een beetje rond te zingen binnen de teams en over een week is de hele vereniging op de hoogte. Ik wens iedereen heel veel sterkte met de kater en sommigen heel veel succes met de walk of shame. Je zal maar in je sexy jurkje met boa Nijmegen door moeten op de zondagmiddag op zoek naar je eigen bed. Tot morgen allemaal, fris en fruitig op de training!