Nabeschouwing week 46
Deze week werden er 17 wedstrijden gespeeld. Alleen H3 besloot af te zien van het spelen van een wedstrijd. H3 gaat gebukt onder blessures en ook de libero zal hen binnenkort verlaten. Zij konden met deze zorgen wel even een weekje rust gebruiken. De rest van de Heyendaalteams traden allemaal aan deze week. Hieronder vind je alle uitslagen:

Gemini DS 5 Heyendaal DS 7 3 – 2
Trivos DS 6 Heyendaal DS 9 2 – 3
Trivos DS 5 Heyendaal DS 12 3 – 1
Heyendaal DS 11 Weekenders DS 3 3 – 1
Heyendaal DS 8 Boemerang Komeet DS 1 0 – 4
Heyendaal DS 6 Pegasus DS 6 4 – 0
Trivos HS 5 Heyendaal HS 5 0 – 4
Heyendaal DS 13 Boemerang Komeet DS 3 3 – 2
Heyendaal DS 4 Vocasa DS 4 2 – 3
Heyendaal HS 4 Vocassa HS 4 0 – 4
Heyendaal DS 3 SSS DS 3 2 – 3
Heyendaal DS 1 Jumbo van Andel – Ormi DS 1 4 – 0
Heyendaal DS 2 Vocasa DS 3 3 – 1
Heyendaal DS 10 WaHo DS 5 3 – 1
Heyendaal HS 1 Renswouw HS 1 0 – 4
LIVO HS 2 Heyendaal HS 2 1 – 3
Swikaros DS 1 Heyendaal DS 5 2 – 3

LIVO HS 2 – Heyendaal HS 2
We kunnen deze nabeschouwing terugblikken op de wedstrijden die we in de voorbeschouwingen voorbij zagen komen deze week. Ik denk alleen dat D4 liever met geen woord spreekt over deze wedstrijd. D1 wist tegen de hekkensluiter alle punten te pakken. Een knappe prestatie, maar ook dit was geen wedstrijd om een heel stuk over te kunnen schrijven. De nabeschouwing gaat dan ook over de wedstrijd LIVO HS 2 – Heyendaal HS 2. En weet je waarom? Heyendaal H2 won afgelopen zaterdag hun allereerste wedstrijd van het seizoen!!

De mannen komen dit seizoen voor het eerst uit in de promotieklasse en we kunnen wel stellen dat dit niveau even wennen is van de mannen. Hoewel ze in de trainingen vaak hard werken, lukte het niet om dit niveau ook in de wedstrijden te halen. Zij bewezen eerder deze maand in de bekerwedstrijd tegen Dieren al wel dat het erin zat. Zo speelden zij bijna een vijfsetter tegen een ploeg uit de derde divisie. Dat is natuurlijk niet verkeerd.

Gisteren stond LIVO HS 2 op het programma, maar de club uit Westervoort kon het niet laten om ook een paar spelers uit HS 1 mee te nemen. Dit vormden voor de mannen geen probleem. Knappe services zorgden voor veel druk bij de libero van LIVO en er werd aan de eigen kant briljant verdedigd. In de vierde set werden de mannen echter even opgeschrikt en alle hoofden trokken lichtjes wit weg …

De pink van diagonaal Roel Weidgraaf, Jean-Bob voor insiders, stond niet meer zoals hij moest staan. Een kootje stond keurig negentig graden van zijn kleinste vingertje. In een prachtig duel aan het net probeerde hij met één hand de bal nog te blokkeren. En hoe vaak je als trainer ook zegt, blokkeren doe je met twee handen, is daar naar luisteren natuurlijk een tweede. Jean-Bob heeft het nu via de harde weg moeten voelen. Wel respect voor hem, want nadat iemand zo vriendelijk was het kootje weer op de juiste plek te zetten, speelde deze man gewoon door. De laatste set ging helaas verloren, maar de eerste winst is zeker binnen. Gefeliciteerd mannen met deze eerste overwinning!

Piel Paal Pitchercompetitie

De ontknoping van de Piel Paal Pitchercompetitie laat niet lang meer op zich wachten. Komende donderdag is de allerlaatste donderdag dat jouw team deel kan nemen aan de competitie. Op zaterdag 23 november tijdens Diner Rouler zullen de winnaars bekend worden gemaakt. Het is goed om te zien dat D4 en H2 de competitie zijn binnengetreden deze week. Nu is het wachten nog op D1, D8, D10 en D12 en dan heeft ieder team deelgenomen!  We gaan de laatste week in met de volgende tussenstand. Degene die denkt dat de race al gelopen is, was vorig jaar duidelijk nog geen Heyendaler. H1 stond toen wederom ver voor, maar met veertien pitchers op een avond wist D7 ze op het laatste moment in te halen en de winst was dan ook voor hen. Kom dus komende donderdag naar Daen en sla je slag!

Plek Team Aantal pitchers
1 Heren 1 44
2 Dames 2 34
3 Dames 7 20
4 Heren 5 16
5 Dames 5 14
6 Dames 6 11
6 Heren 4 11
7 Dames 9 9
8 Heren 3 8
9 Dames 11 5
10 Heren 2 2
10 Dames 13 2
11 Dames 3 1
11 Dames 4 1