Vijf van de zes zaterdagteams zijn morgen te bewonderen in het RSC. De mannen van H2 mogen helaas niet deelnemen aan deze thuisdag. Zij worden verwacht in Westervoort op het altijd prettige tijdstip van 18.30. Ook D5 mag zaterdag shinen tegen de fusie van Switch en Ikaros met de originele en inventieve naam: Swikaros. Vijf wedstrijden in het RSC dus morgen, verdeeld over drie rondes:

Thuiswedstrijden

12.00 – Hal 1 Heyendaal DS 1 Jumbo Van Andel – Ormi DS 1
12.00 – Hal 1 Heyendaal DS 3 SSS DS 3
14.00 – Hal 2 Heyendaal DS 10 WaHo DS 5
14.00 – Hal 2 Heyendaal DS 2 VoCASA DS 3
16.00 – Hal 2 Heyendaal HS 1 Renswouw HS 1

Uitwedstrijden

15.30 Swikaros DS 1 Heyendaal DS 5
18.30 Livo HS 2 Heyendaal HS 2

 

Heyendaal DS 1  –  Jumbo van Andel – Ormi DS 1
De meiden van Marinus Wouterse en Bart Snippert hebben een zeer goede start gemaakt deze competitie. Zij staan nu zelfs op een pracht eerste plek en de wedstrijd van morgen zou er zo maar eens voor kunnen zorgen dat zij die plek behouden. Zij spelen namelijk tegen Ormi DS 1, de hekkensluiter van de competitie. Onderschatting ligt echter op de loer, zo hebben Heyendaal HS 1 en Heyendaal DS 2 bewezen vorige week, maar Heyendaal DS 6 bewees gisteren dat 4-0 winnen ook tot de mogelijkheden behoort.  De dames zullen dus nog steeds alles op alles moeten zetten om de winst binnen te slepen en alle punten te pakken.

Aan het fanatisme van coach Marinus zal het in ieder geval niet liggen. Marinus wil altijd het beste voor zijn team en als er in zijn ogen iets onrechtvaardigs gebeurt dan is de wereld te klein. Er zal dan ook geen seizoen voorbij gaan waarin Marinus geen kaarten krijgt van de scheidsrechter. Het is vaak aan de dames en Snippert om Marinus weer even tot rust te manen, zodat zij weer normaal verder kunnen spelen. In dat opzicht is er dus niet veel veranderd dit seizoen.

Maar schijn bedriegt. Met een nieuwe assistent-coach, twee nieuwe diagonalen, een nieuwe midden, een nieuwe passer/loper en een nieuwe libero kunnen we wel zeggen dat er wel degelijk dingen veranderd zijn bij D1. Het risico is dat je te veel verschillende types hebt en dat het team nooit een echt team wordt. Maar dit is gelukkig niet het geval bij D1. De dames leren elkaar steeds beter kennen en zijn niet te beroerd om dingen te delen. Al houden zij sommige dingen liever voor zichzelf. D1 heeft gezellige avondjes met wijntjes en pizza en duiken ook geregeld met elkaar de kroeg in. Het team zou nog sterker worden als zij nog een beetje beter voor elkaar leren zorgen. Als zij nou niet meer proberen om na vieren Van Rijn nog in te komen, maar gewoon het wijs besluit nemen dat het tijd is om naar bed te gaan, hoeft er niemand spugend in de kroeg te eindigen. Als dat nog verandert, wordt D1 onverslaanbaar.

Eerlijk is eerlijk, de prestaties die tot nu toe zijn neergezet zijn erg knap met zo’n nieuw team. We kunnen dan ook zeer trots zijn op de dames. Wij hopen dat het hen lukt deze lijn door te zetten. Heel veel succes morgen tegen Jumbo van Andel – Ormi DS 1.