Terwijl iedereen nog steeds glitters tegenkomt van de borrel van afgelopen donderdag, gaat de competitie deze week gewoon weer door. Morgen geen Thirsty Thursday, maar wel een vol RSC. Zes wedstrijden worden er gespeeld. Even leek het een Net5 avond te worden, maar de ladies night wordt doorbroken door heren 4. De teams die morgen uit spelen, zullen toch nog een soort thuisgevoel hebben. Alle uitspelende teams spelen morgen namelijk bij Trivos.

Thuiswedstrijden

19.30 Heyendaal DS 6 Pegasus DS 6
19.30 Heyendaal DS 8 Boemerang Komeet DS 1
19.30 Heyendaal DS 11 Weekenders DS 3
21.30 Heyendaal DS 4 Vocasa DS 4
21.30 Heyendaal DS 13 Boemerang Komeet DS 3
21.30 Heyendaal HS 4 Vocasa HS 4

Uitwedstrijden

19.30 Trivos DS 5 Heyendaal DS 12
19.30 Trivos DS 6 Heyendaal DS 9
21.30 Trivos HS 5 Heyendaal HS 5

Heyendaal DS 4 – Vocasa DS 4

De voorbeschouwing blikt deze week natuurlijk vooruit op de wedstrijd van Dames 4. De dames zijn briljant gestart dit seizoen. In zeven wedstrijden lieten zij slechts twee puntjes liggen. Één puntje werd afgesnoept door onze eigen D5 en het andere puntje moesten zij afstaan aan Swikaros DS 1. De rest werd allemaal met 4-0 gewonnen. Daarnaast kunnen we ook niet echt zeggen dat het spannende wedstrijden zijn. Zo kunnen we wel stellen dat coach Stijn Uittenbogaard inmiddels evenveel bakervaring heeft als Robèrt van Beckhoven. D4 hield namelijk al vier wedstrijden de tegenstander een keer onder de tien, waardoor Stijn regelmatig de keuken in moest duiken om een taart te bakken. Inmiddels is besloten dat de dames een fles drank krijgen als zij de tegenstander onder de tien houden. Dat scheelt net iets in de tijdsbesteding van de trainer.

En nu denk jij, waarom blikken we vooruit op de wedstrijd van D4 als zij met gemak alles winnen en de wedstrijden niet eens spannend zijn? Nou, morgen spelen zij de op een na belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd tegen dé concurrent: Vocasa DS 4. Morgen is een beslissende wedstrijd voor de dames. Als zij hier keiharde punten weten te pakken, lopen zij wel heel ver uit en maken ze het de rest heel erg moeilijk om nog aansluiting te vinden. Als de dames de rest van het seizoen normaal blijven doen natuurlijk, dat is ook altijd nog een dingetje in volleyballand.

Vorig jaar ging de strijd om het kampioenschap tussen Pegasus, Vocasa, Heyendaal DS 3 en Heyendaal DS 4. Zoals jullie allemaal weten is toen in de allerlaatste wedstrijd besloten dat Heyendaal DS 3 het kampioensschap mocht vieren en dat Heyendaal DS 4 de PD mocht spelen. Pegasus en Vocasa stonden na een seizoen hard werken met lege handen. Vocasa zal dan ook gebrand zijn om het gat tussen hen en onze D4 te dichten, zodat zij niet nog een keer naast de prijzen grijpen. Heyendaal DS 4 verloor de PD overigens, omdat zij die avond ervoor niet van de drank af konden blijven. Of het wijs is van Stijn om bij iedere set onder de tien de dames voortaan te belonen met een fles drank valt dan ook te betwisten.

Zoals jullie weten komt Vocasa ook uit Nijmegen en is het RSC voor de paarse supporters binnen handbereik. Het is daarom extra belangrijk dat ook alle Heyendalers de weg naar de tribune weten te vinden. Speel je de eerste ronde? Spring dan snel onder de douche, proost met je teamgenoten op de punten en kom daarna naar de tribune om alle teams aan te moedigen. Heb je morgen geen wedstrijd? Spreek dan snel met je teamgenoten een teamavond af! De datum, locatie en tijd is al geregeld: 14 november – 19.30 – Hal 2 – RSC.

19.30?! Ja, de teams in de eerste ronde vinden het ook leuk om aangemoedigd te worden en dan is je stem alvast goed opgewarmd voor de tweede ronde.

Acties in Daen
Morgen is de op een na laatste donderdag dat de pitchercompetitie loopt. D1, D4, D8, D10, D12 en H2 wij verwachten toch wel dat ook jullie nog laten zien dat jullie kunnen drinken! Om jullie nog extra aan te moedigen om naar Daen te komen, krijgt het team dat met minimaal vijf spelers aanwezig is shotjes! De vouchers hiervoor haal je in Daen bij het bestuur.

Wij wensen alle teams heel veel succes! Maak er weer een onvergetelijke donderdag van met zijn allen!