Nabeschouwing week 45
Zoals vorige week werden er ook deze week weer veel groene wedstrijden gespeeld. Zelfs op maandag, dinsdag en vrijdag kwamen er teams in actie. De week startte met de bekerwedstrijd van H2. Het bekeravontuur zit er na één wedstrijd alweer op, maar het was wel een leuke en spannende wedstrijd. Op dinsdag vertrok D10 naar Wageningen om met vijf punten weer terug te keren. Het leek er even op dat zij een puntje zouden laten liggen, maar na een knappe servicereeks van Marloes Lugtenberg bij 24-20, wisten zij de set te winnen met 24-26. Ook H4 speelde op een ongewone dag hun wedstrijd. Zij werden vrijdag verwacht in Bemmel en bij Café Daen. Aan het eerste gaven zij wel gehoor, maar na het verlies besloten zij toch biertjes te gaan drinken bij onze rooie barman bij van Ouds. Natuurlijk werden er ook gewoon wedstrijden op donderdag en zaterdag gespeeld. De uitslagen vind je hieronder!

Uitslagen week 45

Heyendaal HS 2 Auto van Oort/Rebelle HS 1 1 – 3
(bekerwedstrijd)
Invicta DS 4 Heyendaal DS 10 0 – 4
Vocasa DS 5 Heyendaal DS 4 0 – 4
Heyendaal HS 5 Sportclub Wychen HS 1 3 – 1
Heyendaal DS 7 Ikaros DS 1 3 – 1
Heyendaal DS 5 Pegasus DS 4 4 – 0
Kidang DS 4 Heyendaal DS 8 3 – 1
Vocasa DS 7 Heyendaal DS 6 2 – 3
Heyendaal HS 3 Trivos HS 2 3 – 2
Heyendaal DS 9 Tweestroom DS 3 3 – 1
Heyendaal DS 12 Pegasus DS 9 3 – 1
Pegasus DS 12 Heyendaal DS 13 2 – 3
Kidang HS 1 Heyendaal HS 4 3 – 1
Vocasa DS 3 Heyendaal DS 3 3 – 2
Scylla DS 1 Heyendaal DS 2 3 – 2
Set-up ’69 DS 1 Heyendaal DS 1 1 – 3
Scylla HS 1 Heyendaal HS 1 4 – 0

Heyendaal DS 5 – Pegasus DS 4
Op donderdag werden, op één wedstrijd na, alle wedstrijden gewonnen. Van alle thuiswedstrijden pakte D5 de meest overtuigende winst. Zij begonnen de wedstrijd al helemaal in het thema van hun borrel. Zo waren de teltafel en de scheidsrechtersstoel versierd met prachtige glitters en droegen de tellers, maar ook interimcoach Robbert een prachtige glitterkroon. Mini Laurens Roorda was ook helemaal in zijn element met zijn kroontje, minishirt, snoepzakje en pakje drinken. De sfeer was dus al helemaal goed voordat de wedstrijd überhaupt begon.

De tegenstander bestond eigenlijk voor een heel groot deel uit oud-Heyendalers. Oud commissaris interne relaties Carmen Cremers was aanwezig, maar ook Jellina Huitema, Ruth van Roemburg, Laura Meddens en Carien Analbers waren terug in het RSC om punten van Heyendaal af te pakken. Dergelijke tegenstanders brengen bij Heyendaal altijd alleen maar meer motivatie om alle punten in eigen huis te houden. De wedstrijd ging dan ook zeer goed van start voor D5, ondanks het feit dat zij moesten starten zonder trainster Neele. Zij speelden heel verzorgd en mooi volleybal dat voor het publiek echt heel leuk was om te zien. Halverwege de eerste set was coach Neele aanwezig en konden de dames ook aan haar laten zien wat ze de afgelopen weken allemaal geleerd hebben. Zij wonnen de eerste set met 25-19.

In de sets die volgden bleef er aan beide kanten geknokt worden. Er waren soms grote voorsprongen, maar die gaten werden ook weer gedicht. Zeker naar het einde van de wedstrijd toe, werd het nog spannend. De laatste set was echter gewoon voor D5 met een stand van 25-23. De dames schrijven vijf punten bij en konden door naar Café Daen om iedereen welkom te heten op hun borrel.

Jammer genoeg was de tribune niet zo vol als had gekund. Lies Ruessink, Eline Willems, Marene Dimmendaal, Denise Ballast, Bart Janssen, Jorn Verhoeven, Lieke Penninx, Imke van Gelder, Lotte Goossen, Helen Peeters en Karcie Snoeijen jullie waren er terwijl je helemaal niet hoefde te fluiten, te zaalwachten, te coachen of te spelen! Heel veel credits dus voor jullie en een voorbeeld voor de rest. Na je wedstrijden wil je natuurlijk een biertje doen en ja dat kan niet op de tribune, maar het is heel gezellig als je na het proosten op je punten nog even naar de tribune komt om de teams van de tweede ronde luidkeels aan te moedigen. Volgende week geen Thirsty Thursday, maar wel zes wedstrijden in het RSC met een kraker van een wedstrijd tussen Heyendaal DS 4 en Vocasa DS 4. Kortom een uitgelezen kans om jouw aanmoedigingsskills te komen vertonen op de tribune.

Shine bright like diamonds 5
Hoewel het wat rustig was op de tribune voor een Thirsty Thursday waren er na de wedstrijden wel veel Heyendalers in Café Daen. Heel Daen was door D5 omgetoverd naar een sprookjesachtig café vol glitter and glamour. Veel leden, voornamelijk de dames, hadden al hun glitterkleding uit de kast getrokken en shinede like diamonds 5. En als je je nu afvraagt hoe shine je like diamonds 5? Nou door het motto van dames 5 aan te houden: Lekker Hard Gaan! En wat gingen we hard met zijn allen. Er zijn alleen donderdag al 67 pitchers gedronken en dan spreken we nog niet eens over de shotjes die D5 geregeld had. Het was een zeer geslaagde borrel, waarvan er wat mij betreft nog vele edities zouden mogen volgen. Bedankt voor de organisatie lieve dames van het vijfde!

Tussenstand Piel Paal Pitchercompetitie
Er zijn nog twee donderdagen te gaan in de pitchercompetitie. Blok 14 en 21 november in je agenda en zorg ervoor dat jouw team bovenaan eindigt. Inmiddels zijn er 12 teams in de race. Het zou toch tof zijn als straks ieder Heyendaalteam in ieder geval aan de competitie heeft deelgenomen? D1, D4, D8, D10, D12 en H2 kom gezellig naar Café Daen en schrijf een pitcher op je naam!

Plek Team Aantal pitchers
1 Heren 1 37
2 Dames 2 28
3 Dames 7 19
4 Dames 5 14
5 Heren 5 11
6 Dames 6 10
7 Dames 9 9
8 Heren 3 8
9 Heren 4 7
10 Dames 11 4
11 Dames 13 2
12 Dames 3 1