Nabeschouwing week 44
In tegenstelling tot vorige week was het een zeer drukke volleybalweek. Er werden maar liefst 18 (!) wedstrijden gespeeld. De week werd afgetrapt door D1, die hun eerste bekerwedstrijd speelde. Zij wisten de wedstrijd met twee vingers in de neus te winnen en zijn weer een ronde verder in de bekercompetitie! Hieronder vind je natuurlijk alle uitslagen van deze week. Iedereen die de winst heeft binnengesleept, gefeliciteerd!

SDS DS 1 Heyendaal DS 1 0 – 3
(bekerwedstrijd)
Heyendaal DS 11 Boemerang Komeet DS 2 3 – 2
Heyendaal DS 8 Pegasus DS 5 0 – 4
Heyendaal DS 6 Voreo Peter Peters TRS DS 1 4 – 0
Volamie DS 1 Heyendaal DS 9 3 – 1
Volamie HS 2 Heyendaal HS 5 4 – 0
Heyendaal HS 4 DVV HS 2 3 – 2
Heyendaal DS 4 Kidang DS 2 4 – 0
Pegasus HS 4 Heyendaal HS 3 1 – 3
Heyendaal HS 2 WaHo HS 1 1 – 3
Heyendaal DS 3 Scylla DS 1 4 – 0
Heyendaal DS 1 WIK Steenderen DS 1 3 – 1
Kidang DS 7 Heyendaal DS 12 3 – 2
Heyendaal DS 2 Aetos DS 1 4 – 0
Heyendaal DS 10 Aetos DS 8 3 – 2
Kidang DS 3 Heyendaal DS 7 4 – 0
Pegasus DS 3 Heyendaal DS 5 3 – 1
Heyendaal HS 1 Aetos HS 1 1 – 3

Heyendaal HS 4 – DVV HS 2
In de voorbeschouwing blikten we vooruit op de wedstrijd van Dames 6. De dames wisten de wedstrijd met 4-0 te winnen. Het was een setje spannend, maar verder denderden de dames over Voreo heen. De meest interessante wedstrijd in het RSC donderdag was toch wel de wedstrijd van Heren 4. De heren van Lisan en Cheyenne moesten het zonder Teun Hulshof doen, die op dit moment samen met Claudia van Brussel aan het genieten is van Amerika. Als vervanging nam H4 Derk Haverkamp mee, die zijn dienst zeker bewees deze wedstrijd, maar het was vooral de het doorzettingsvermogen en het tactische spel waardoor H4 de wedstrijd wist te winnen.

De eerste set was spanning en sensatie, maar DVV pakte toch nipt de winst met een stand van 23-25. Heren 4 liet zich niet kisten en besloot er de tweede set een schepje bovenop te doen. Zij veegden met 25-14 DVV van het veld en lieten Bram Haerkens, de spelverdeler van DVV en ex-Heyendaler, rennen alsof hij achtervolgd werd door een opblaasdolfijn. Helaas, kostte de tweede set net te veel energie en moest H4 de derde set uit hun vingers laten glippen met een verlies van 23-25. Het leek alsof H4 het niet meer zag zitten en in de vierde set liepen zij een behoorlijke achterstand op. De vijfsetter leek heel ver weg, maar met aanmoediging van het publiek wisten zij de vierde set toch te pakken. Het was niet gek dat DVV daarna geknakt was en dat H4 ook de vijfde set op hun naam wist te schrijven met een eindstand van 15-13. Heren 4 gefeliciteerd met de knappe overwinning!

Ulpia Noviomagus Batavorum vs Arneym
Zaterdag werden er drie Nijmegen vs Arnhem wedstrijden gespeeld. Zowel D10 als D2 hebben succesvol gestreden voor hun stad. D10 had een klein dipje de tweede en de derde set. Zouden zij even last hebben gehad van de stemmen in hun hoofd van hun tweede Tentation identiteit? Gelukkig zag D10 op tijd het licht en wisten de dames de wedstrijd te winnen in een vijfsetter.

D2 begon met een achterstand in de eerste set. Hoewel stelen meer in Arnhem hoort, besloten de dames van Robbert en Marijntje de eerste set toch nog net op tijd af te pakken. Dat hadden de Arnhemmers natuurlijk nooit verwacht van die nette Nijmegenaren en zij waren hierdoor mentaal totaal van slag. Het was vervolgens een kwestie van het niveau vasthouden en slim blijven spelen, wat resulteerde in een 4-0 overwinning voor Heyendaal.

Helaas, wist Heren 1 deze winnende lijn niet door te zetten. Zij moesten genoegen nemen met slechts een puntje. Dit hadden er minstens twee kunnen zijn, maar door onder andere zeer veel fouten in de serve lieten zij die cruciale vierde set uit hun handen glippen.

De Arnhemmers vertrokken uiteindelijk dus met 6 punten, maar Nijmegen is, zoals wij natuurlijk allemaal al wisten, de overduidelijke winnaar met maar liefst 9 punten!

Piel Paal Pitchercompetitie
Naast de volleybalcompetitie ging de Pitchercompetitie natuurlijk ook verder. Hieronder vind je de nieuwe tussenstand. Nieuw op het scorebord is onder andere D9. Zij komen de lijst binnen met een zeer respectabele hoeveelheid pitchers. We zijn op de helft dus er kan nog van alles gebeuren. Aanstaande donderdag verwachten we natuurlijk dat er extra geshined wordt in deze spannende competitie tijdens de shine bright like diamonds 5 borrel na de Thirsty Thursday!

Plek Team Aantal pitchers
1 Heren 1 27
2 Dames 2 18
3 Dames 7 8
4 Heren 3 6
4 Dames 9 6
5 Dames 5 5
6 Heren 5 4
6 Dames 6 4
7 Dames 11 3
8 Dames 3 1
8 Heren 4 1