Vorige week vochten we the battle of the students uit. Morgen vechten we de strijd tussen Nijmegen en Arnhem eens en voor altijd uit, want zowel D2 als D10 en H1 nemen het op tegen de Arnhemse vereniging Aetos. Voor ons is Nijmegen natuurlijk altijd de winnaar, maar het is leuk dat Arnhem een poging komt wagen. Al was het maar omdat er weer een paar oud Heyendalers de revue passeren. Zo is de pas gehuwde Iris Duif aanwezig en is ook liefdeskoppel Wieke Otterspeer en dokter Wilbers present om Arnhem te representeren. Naast de de drie Nijmegen-Arnhem wedstrijden, staan er nog drie andere wedstrijden op het programma en er zijn zelfs donderdagteams die morgen moeten spelen.

Wedstrijden in het RSC

13.00 Heyendaal DS 1 WIK Steenderen DS 1
13.00 Heyendaal DS 3 Scylla DS 1
13.00 Heyendaal HS 2 WaHo HS 1
15.00 Heyendaal DS 2 Aetos DS 1
15.00 Heyendaal DS 10 Aetos DS 8
17.00 Heyendaal HS 1 Aetos HS 1

Uitwedstrijden

14.00 Kidang DS 7 Heyendaal DS 12
16.00 Kidang DS 3 Heyendaal DS 7
16.45 Pegasus DS 3 Heyendaal DS 5

Heyendaal DS 2 – Aetos DS 1
Dames twee telt maar liefst drie geboren en getogen Nijmegenaren. Voor de vele jonkies uit D2 is Nijmegen relatief onbekend, maar zij proberen allemaal wel op hun eigen manier het Nijmeegse burgerschap te verdienen. Zo is Inge lid geworden van de Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus wat natuurlijk wel iets fancier is dan de Arnhemse studentenvereniging Creas. En Imke gaat vanaf 6 november aan de slag bij de nieuwe Decathlon in Nijmegen. Dat was een puntje waar Arnhem tot nu toe nog een streepje voor had op onze geliefde stad, maar ook die voorsprong zijn ze per 6 november kwijt. Het hart van dames twee klopt alleen voor Nijmegen dus zij zijn erop gebrand om ex-teamgenootje Wieke Otterspeer weer zonder punten over de Waalbrug naar huis te sturen.

Heyendaal DS 10 – Aetos DS 8 
Heyendaal D10 kent geen rasechte Nijmegenaren en ook hun bijnamen op de inspeelshirts doen vermoeden dat ze meer in Arnhem thuishoren. Toch hebben zij gekozen voor een veilige thuishaven en hebben zij zich allemaal gevestigd in Nijmegen. Marloes Lugtenberg is natuurlijk een beetje een twijfelgeval. Lent heet inmiddels Nijmegen-Lent, maar laten we eerlijk wezen ook Lent ligt aan de verkeerde kant van de Waal. Hopelijk werkt Marloes D10 niet tegen en staat zij voor de volle 100% aan de kant van Nijmegen.

Heyendaal HS 1 – Aetos HS 1
Als hij morgen de kat Albert geen eten moet geven, speelt Heren 1 morgen tegen ex-Heyendaler Thom Wilbers, te herkennen aan het babyroze wedstrijdshirt. Heren 1 is dit seizoen wisselvallig en heeft na vijf wedstrijden gespeeld te hebben, twee gewonnen wedstrijden op de teller. Het aantal gewonnen en verloren wedstrijden moet dus weer gelijk worden getrokken en dat kan morgen gebeuren. Zij spelen helemaal alleen in de hal, dus iedereen die een hart heeft voor Heyendaal en voor Nijmegen is van harte uitgenodigd om de mannen aan te komen moedigen. Vandaag krijgen zij versterking van Tim Roco, helaas afkomstig uit de verkeerde kant van de Waal net als Niek Smulders en Roel Veerbeek, maar Nijmegenaren pur sang Tom Pots en Verleg Erik zorgen er vast voor dat Heyendaal vandaag aan het langste eind trekt en de overwinning pakt in de alles beslissende strijd tussen Nijmegen en Arnhem.