Nabeschouwing week 43
Hoewel er deze week maar twee wedstrijden werden gespeeld, was het toch een Heyendaalweek die niet snel vergeten zal worden. Het begon allemaal op de wedstrijdloze donderdagavond. Ondanks dat er niet gevolleybald werd, waren er wel degelijk Heyendalers te vinden bij Café Daen. Vooral H1 was vastbesloten een voorsprong te pakken in de Pitchercompetitie. Al om 20.00 zaten zij in Café Daen en hebben zij de hele avond door pitchers besteld. Tja, H1 is met 13 zo kan ik het ook, hoor ik je denken, maar niets is minder waar. Zij waren tot een uur of twaalf slechts met vier personen en wisten toen al 17 pitchers op hun naam te schrijven. Ivo en Verleg sloten nog later aan, maar zo zie je maar als je straks met je hele team naar Daen gaat, heb je zo meer pitchers gedronken dan H1. Een dergelijke prestatie met bier kan natuurlijk maar op één manier eindigen: met gênante momenten en een grote kater de volgende dag. Robbert Huiskamp had de kater al eerder te pakken. Vergeet Sammy de Zeehond, Heyendaal heeft een nieuwe mascotte en het is Robbert Huiskat (credtis Bas van Lonkhuijzen)! Ook D2 was aanwezig, want zij moesten natuurlijk de titel verdedigen. Tegen het geweld van H1 konden zij niet op, maar toch hebben zij weer een paar pitchers kunnen bijschrijven. Later op de avond arriveerden er nog mensen van D9, D6, D13, H3 en D8. Het was dus een zeer geslaagde avond, hartstikke gezellig dat jullie er allemaal waren! Deze losgeslagen avond heeft geresulteerd in onderstaande tussenstand. Er is dus werk aan de winkel voor de meeste teams, maar met nog vier weken te gaan en slechts twee weken gespeeld kan er natuurlijk nog een hoop gebeuren!

Plek Team Aantal pitchers
1 Heren 1 23
2 Dames 2 11
3 Dames 7 8
4 Dames 6 3
4 Dames 5 3
5 Dames 11 2
5 Heren 3 2
6 Dames 3 1

The battle of the students
H2 en D1 lagen donderdag al vroeg op bed en konden helaas geen pitchers bijschrijven. Zij reisden de volgende dag namelijk samen met veel Heyendalers af naar Wageningen om daar the battle of the students uit te vechten. Allereerst complimenten voor iedereen die er was. Het was een bont gezelschap uit allerlei verschillende teams en wat hebben jullie de longen uit je lijf staan schreeuwen. Ook de trommelaars droegen zeker hun steentje bij aan de fantastische sfeer. Het was een avond die ook WaHo nog lang bij zal blijven. Voor D1 was die avond nog leuker, want zij wisten vier punten te pakken in een wedstrijd waar het er soms heet aan toe ging. Heren 2 had echter minder geluk en mocht geen enkel puntje meenemen naar Nijmegen. Volgende week echter komt WaHo H1 al op bezoek in het RSC en mag H2 opnieuw proberen punten af te snoepen van het team bestaande uit Spanjaarden, Italianen en Grieken. Dus voor wie nog op zoek is naar een goedkoop vakantie-adresje moet zeker aanwezig zijn komende zaterdag om die knappe mediterraanse mannen aan de haak te slaan. (Let op: D2 wordt uitgesloten om te flirten met deze mannen, zij hebben al zoveel liefdes in het buitenland dat zelfs All you need is love het ongeloofwaardig begint te vinden.) Door het verlies van H2, werd the battle of the students helaas gewonnen door WaHo. Hopelijk vinden de uitwedstrijden volgend jaar weer tegelijk plaats, want wat was het een feestje en natuurlijk willen wij heel graag een revanche!

WaHo DS 1 Heyendaal DS 1 1 – 3
WaHo HS 1 Heyendaal HS 2 4 – 0

Komende week
Aanstaande donderdag en zaterdag is het weer volle bak in onze eigen thuishaven, maar de eerste wedstrijd deze week wordt alweer morgen gespeeld door D1. Zij vertrekken naar Voorthuizen en spelen hun eerste bekerwedstrijd. Tegenstander is SDS D1 uitkomend in de eerste klasse. Dames heel veel succes, de sfeer van afgelopen vrijdag zal ongetwijfeld niet geëvenaard worden, alle Heyendalers moeten natuurlijk zelf gewoon trainen om donderdag en zaterdag weer goed te kunnen presteren. Desalniettemin hebben wij er alle vertrouwen in dat jullie de winst morgen zullen pakken, zet hem op!