Nabeschouwing week 42
Afgelopen week stonden er maar liefst drie derbies gepland op de donderdagavond. In deze nabeschouwing worden natuurlijk deze derbies uitgelicht, maar je ziet ook de hereniging van de familie Verhoeven, de overige uitslagen van deze week en natuurlijk de tussenstand van de Pitchercompetitie!

Heyendaal D7 – Heyendaal D8
De award voor spannendste derby gaat naar D7 en D8. Hoewel de uitslag 4-0 anders doet vermoeden, was het een boeiende pot. Het meeste geluid in de hal kwam ook van deze kant. Zowel de dames van Frank als de dames van Stijn en Jurre waren mega fanatiek om de wedstrijd te winnen en dat lieten ze verbaal nogal blijken. D8 begon de eerste set sterk en pakte een redelijke voorsprong. D7 kwam weer helemaal terug en bouwde vervolgens een eigen voorsprong op. Bij de 20 ging het weer helemaal gelijk op en was het erg spannend wie de winst van de eerste set zou pakken. Dames 7 trok aan het langste eind en sleepte de winst met 26-24 binnen. De tweede en derde set kakte D8 een klein beetje in, maar bij de laatste set was de spanning wederom om te snijden. De winst ging echter opnieuw naar D7 met wederom 26-24. Een knappe 4-0 overwinning, maar een setje voor D8 was na al het harde werken zeker niet onterecht geweest.

Heyendaal D5 – Heyendaal D4
De award voor meest bizarre set gaat naar de derby tussen D5 en D4. De eerste twee sets werden gemakkelijk gewonnen door D4, maar daarna stopten zij compleet met volleyballen. Lange tijd stonden zij op vier punten en kregen zij de serve van Jill Gunnewick niet onder controle. Er werd geserveerd tot maar lieft 20-4. Uiteindelijk heeft D4 nog vijftien punten weten te behalen, maar het is geen verrassing dat deze derde set werd weggesnoept door D5. De teller van verloren sets bij D4 is daardoor verdubbeld na afgelopen donderdag.

Heyendaal H3 – Heyendaal H4
Zoals in de voorbeschouwing al groots aangekondigd, was de derby tussen H3 en H4 niet alleen een derby tussen twee Heyendaalteams, maar ook een strijd tussen de twee broers Verhoeven. Voor deze bijzondere wedstrijd was natuurlijk zusje Verhoeven ook van de partij en zij kwam zelfs nog een lekker drankje doen in Café Daen. Dit gelukkige familiemoment is natuurlijk vastgelegd voor onze vaste lezers! Wil jij dit gelukkige trio vaker samen zien? Daar kan jij bij helpen. Zowel Jorn als Tess zijn nog op zoek naar een kamer in Nijmegen. Weet jij nog iets waardoor zij gezellig in Nijmegen kunnen komen wonen en niet langer moeten pendelen tussen Almelo en Nijmegen?

Uitslagen week 42
Helaas, geen uitzonderlijk goede week voor Heyendaal. Iedereen die heeft gewonnen, van harte gefeliciteerd! Jullie kunnen na deze spannende wedstrijden nu allemaal lekker een beetje bijkomen om op 31 oktober weer te shinen! Op 25 oktober kunnen jullie twee mooie Heyendaalwedstrijden in de derde divisie en in de promotieklasse aanschouwen om inspiratie op te doen voor je eigen team of juist om te zien hoe het niet moet, afhankelijk van de wedstrijd natuurlijk. 😉

Heyendaal DS 5 Heyendaal DS 4 1 – 3
Heyendaal DS 7 Heyendaal DS 8 4 – 0
Heyendaal DS 10 Nuovo DS 2 4 – 0
Heyendaal DS 12 VoCASA DS 9 2 – 3
Heyendaal HS 3 Heyendaal HS 4 4 – 0
Switch’87 DS 2 Heyendaal DS 6 4 – 0
Vocasa DS 11 Heyendaal DS 13 1 – 3
Aetos DS 1 Heyendaal DS 3 3 – 2
Pegasus DS 10 Heyendaal DS 11 1 – 3
Trivos DS 2 Heyendaal DS 2 1 – 3
BSVO DS 1 Heyendaal DS 10 3 – 2
Avior HS 1 Heyendaal HS 1 4 – 0

Piel Paal Pitchercompetitie
Afgelopen donderdag ging de Piel Paal Pitchercompetitie van start. Veel teams gaven hier gehoor aan en het was dan ook poepie druk in Café Daen. Komende donderdag zijn er geen wedstrijden, maar uiteraard kunnen er wel gewoon pitchers worden gedronken. Dit is natuurlijk het moment om vroeg te beginnen en heel veel pitchers voor jouw team weg te drinken. Zorg ervoor dat je bij het personeel duidelijk aangeeft in welk team je zit, anders wordt je pitcher niet genoteerd. LET OP: als er geen wedstrijden van Heyendaal zijn, gaat Daen eerder dicht op donderdag, omdat de kans dan vaak klein is dat er nog een grote groep Heyendalers binnen komt lopen. Je kan dus donderdag niet pas om 01.00 nog binnenlopen om je pitchers te gaan bestellen. Kom gewoon lekker op tijd, zodat het aantal pitchers omhoog vliegt.

Plek Team Aantal pitchers
1 Dames 2 6
2 Dames 6 3
2 Dames 5 3
2 Dames 7 3
2 Heren 6 3
3 Heren 3 2
3 Dames 11 2
3 Heren 1 2
4 Dames 3 1