Vorige week bleek tijdens de eerste Heyendaalderby van het seizoen dat de Heyendalers meer gebrand zijn dan ooit als zij het opnemen tegen hun verenigingsgenoten. Het was een spannende wedstrijd tussen D11 en D12 met sets die lang gelijk opgingen. Het belooft dan ook veel goeds voor de wedstrijden van morgen, wanneer er maar liefst drie derbies op het programma staan.

Thuiswedstrijden

19:30 Heyendaal DS 5 Heyendaal DS 4
19:30 Heyendaal DS 7 Heyendaal DS 8
19:30 Heyendaal DS 10 Nuovo DS 2
21:30 Heyendaal DS 12 VoCASA DS 9
21:30 Heyendaal HS 3 Heyendaal HS 4

Uitwedstrijden

19.30 Switch’87 DS 2 Heyendaal DS 6
19.30 Vocasa DS 11 Heyendaal DS 13
20.00 Aetos DS 1 Heyendaal DS 3
21.30 Pegasus DS 10 Heyendaal DS 11

Heyendaal DS 5 – Heyendaal DS 4
Zowel D4 als D5 staan op dit moment in de top 3 van hun poule. Natuurlijk zijn er nog niet veel wedstrijden gespeeld, maar dat het een heerlijke start is, staat vast. Heyendaal D5 kwam vorig jaar nog uit in de tweede klasse, maar mocht op de valreep dit jaar toch uitkomen in de eerste klasse. Zij startten het seizoen briljant met een 4-0 overwinning op onze paarse vriendjes uit Nijmegen. Hun nieuwe trainer Neele Rave moet ongelofelijk stolz zijn geweest. Hoeveel punten weet D5 morgen te pakken tegen D4? Zijn het er vijf, vier, drie, een of twee? Je ziet het morgen in het RSC!

Dames 4 maakt een grandioze start dit jaar en liet nog maar één setje liggen. Af en toe een speler lenen hier en daar helpt natuurlijk een handje mee, maar de dames hebben vorig jaar al bewezen niet onder te doen voor andere teams in de eerste klasse. Als kers op de taart mochten zij vorig jaar zelfs de PD spelen voor promotie … in Enschede, … anderhalf uur rijden, … missende spelers, … brakke spelers, … en dan horen dat er waarschijnlijk niet eens een plek vrijkomt in de promotieklasse. Je begrijpt PD-wedstrijden zien zij echt niet meer zitten en daarom zetten zij alles op alles om kampioen te worden. Lukt het hun de teller van de verloren sets op één te houden of schiet de teller omhoog? Jij maakt het morgen mee, natuurlijk op de tribune van het RSC!

Heyendaal DS 7 – Heyendaal DS8
Om half 8 is ook de derby tussen D7 en D8 te bewonderen. D8 begon dit jaar onder leiding van Jurre Nawijn, maar de heer Nawijn vreesde duidelijk nog voor de vloek van D8 en nam zo snel mogelijk de benen naar D7. Dat dit onterecht was, is inmiddels bekend. De vloek is opgeheven en heeft plaatsgemaakt voor magisch volleybal. De dames sleepten vorige week onder leiding van nieuwe trainer Frank Gelmers maar liefst vijf punten binnen. Natuurlijk zijn de dames extra gemotiveerd te strijden tegen de coach die hen verliet. Alleen met winst zijn zij tevree, moedig ze aan in het RSC!

D7 heeft het thuisvoordeel gekregen van de Nevobo voor deze eerste derby. Het team begon met trainer Stijn Verhoeven, maar inmiddels is er sprake van een co-trainersschap sinds de komst van Jurre Nawijn. Even leek het er op dat D7 het team van de eeuwige vijfsetter zou worden, maar gelukkig werd dit vorige week tijdens de derde wedstrijd doorbroken. Zoals D8 won ook D7 vorige week glansrijk met 4-0 in het stille, saaie Dreumel. Morgen mogen zij eindelijk weer shinen in hun thuishaven onder het genot van een hoop aanmoediging. Dus kom slaan op die drum in het Radboud Sportcentrum!

Heyendaal HS 3 – Heyendaal HS 4
Het derby-feest gaat verder in de tweede ronde en zoals mannen zijn zal dit waarschijnlijk een meer lompe aangelegenheid worden. De mannen konden het maandag al niet eens worden op welk veld ze zouden gaan trainen, dus het wordt een echte kraker om het publiek te entertainen. Los van de strijd tussen twee Heyendaalteams is het ook de strijd tussen twee broers. Stijn en Jorn Verhoeven staan morgen recht tegenover elkaar. De broertjes uit Almelo zijn vorig jaar herenigt bij onze groene vereniging. Een heugelijk feit zo vond ook Stijn Verhoeven. Zusje Verhoeven staat inmiddels op de wachtlijst, dus nog eventjes en de familie is compleet!  Vroeger volleybalden de broertjes nog veel samen. Zo waren zij samen te bewonderen op het Terschellinger strand en in de zee, maar morgen kan jij ze aanschouwen in het RSC!

Piel Paal Pitcher-competitie!
Voor wie dacht dat alle strijd tussen de Heyendaalteams na al deze derbies voorbij is, heeft het goed mis. Morgen gaat namelijk de Piel Paal Pitcher-competitie van start. Dit betekent dat er ruim een maand pitchers besteld mogen worden bij Café Daen. Het team dat de meeste pitchers drinkt, wint. Geef bij aanschaf van zo’n pitcher je team door en wie weet winnen jullie wel die competitie! Je hebt tot 23 november om zoveel mogelijk pitchers te drinken. Elke zondag zal in de nabeschouwing een tussenstand worden gepubliceerd van deze dronken competitie. Maak morgen alvast een goed begin, laat je overhalen door deze slagzin!