Nabeschouwing week 41

Donderdagteams trekken zich niets aan van slechte start
De week begon alles behalve goed voor Heyendaal. De mannen van het derde reisden op dinsdag af naar Zetten om het daar tegen Xanthos op te nemen. Een 4-0 nederlaag volgde. Het is dan ook niet gek dat zij nu een heel weekend ondergedoken zitten in het noordelijkste puntje van Friesland. Gelukkig trok de rest van Heyendaal zich helemaal niets aan van deze slechte start. Twee Heyendaalteams moesten donderdag genoegen nemen met verlies. Alle andere teams konden proosten op de punten en ook echt op heel veel punten. Zo werden alle wedstrijden in de eerste ronde in het RSC gewonnen met 4-0, een topprestatie! In de tweede ronde boekte D13 ook hun eerste overwinning en dat terwijl teamgenootje Leoniek Buis met het inspelen een enkelblessure opliep. Gefeliciteerd allemaal met de overwinning en Leoniek heel veel sterkte met de blessure!

Eerste Super Saturday was een groot succes!
Gisteren was de eerste Super Saturday van het jaar. Dit jaar spelen er maar liefst zes teams thuis op een volle zaterdag, verdeeld over drie rondes en twee zalen. Een zeer lange dag voor de zaalwacht met veel op -en afbouw werkzaamheden; mannen van H4 bedankt voor jullie geduld en precisie tijdens het tellen.
De Super Saturday trok veel bekijks gisteren. Er waren ouders, vrienden, familie, maar ook Heyendalers die zelf op donderdag staan te shinen. Iedereen wilde natuurlijk de schattige mini’s van de week aanschouwen. De volle tribune zorgde voor een leuke sfeer in het veld en dat resulteerde weer in goede resultaten. Slechts een van de zes teams trok in een vijfsetter aan het kortste eind, de rest boekte allemaal ruime zegens. Ook D10, dat gisteren ongetwijfeld met eerste-wedstrijd-van-het-seizoen-stress kampte, sleepte de eerste vier punten relatief eenvoudig binnen. Bekijk de overige uitslagen snel hieronder!

Diner en Tentation Borrel
Standaardprogramma op de Super Saturday is natuurlijk het diner! Nadat alle wedstrijden waren afgelopen werd er gezamenlijk gegeten in de Waagh. Een leuke en gezellige aangelegenheid om meer mensen van de vereniging te leren kennen dan alleen je eigen team. Af en toe komt er zelfs nog een leuk familielid mee om allerlei anekdotes te vertellen over je verenigingsgenoot of om potentiële schoondochters of schoonzonen te observeren.

Met de buikjes vol van spareribs doken de Heyendalers onder de grond in de Daengewelven. Bij binnenkomst ontving je een rood of groen shotje, afhankelijk of je in een relatie zat of niet. Een derde kleur voor de het-is-ingewikkeld-status ontbrak, wat voor sommigen wel leidden tot een confronterende keuze. Met stringers (slingers van strings) aan het plafond was het Tentation Island feest compleet. Al twerkend werden er nog prijzen in de wacht gesleept en er werden voldoende drankjes gedronken om de punten te vieren. D10 bedankt voor de organisatie van deze gezellige eerste teamborrel. Daarnaast ook nog een shout-out naar D6, heel leuk dat jullie als donderdagteam met zoveel mensen aanwezig waren.

Op 29 februari 2020 wordt de volgende Super Saturday gehouden. Wij hopen dat iedereen het goede voorbeeld van D6 volgt en dat er nog meer Heyendaalteams in zulke grote getale aanwezig zullen zijn volgende keer.

Uitslagen week 41
56 van de 85 punten zijn deze week verdiend door de Heyendaalteams! Volgende week blijven er door de vele derbies van aanstaande donderdag ook veel punten in het Heyendaalkamp. De uitslagen en de nabeschouwing daarvan lees je natuurlijk weer hier volgende week zondag!

Xanthos HS 2 Heyendaal HS 3 4 – 0
Heyendaal DS 6 Trivos DS 4 4 – 0
Heyendaal DS 8 Switch’87 DS 3 4 – 0
Heyendaal DS 4 Trivos DS 3 4 – 0
Heyendaal HS 4 Trivos HS 2 3 – 1
Heyendaal DS 13 Trivos DS 7 3 – 1
Heyendaal DS 11 Heyendaal DS 12 3 – 1
Atalante DS 2 Heyendaal DS 9 3 – 1
Pegasus HS 9 Heyendaal HS 5 0 – 4
Touché DS 1 Heyendaal DS 7 0 – 4
Atalante DS 1 Heyendaal DS 5 1 – 3
Heyendaal DS 1 Voorwaarts DS 1 3 – 1
Heyendaal DS 3 Trivos DS 2 3 – 2
Heyendaal HS 2 Scylla/Excelsior HS 3 2 – 3
Heyendaal DS 2 Gemini DS 1 3 – 1
Heyendaal DS 10 Gemini DS 7 3 – 1
Heyendaal HS 1 BVC’73 HS 1 3 – 1