12.00 Gemini D1 Heyendaal D3
13.30 SV Dynamo Apeldoorn H3 Heyendaal H1
14.00 EVV Bultman-Hartholt D1 Heyendaal D1
14.15 Pegasus D2 Heyendaal D2
15.30 Swikaros D1 Heyendaal D4

Zoals afgelopen donderdag is het muisstil in het RSC. Geen bal stuitert, geen fluitsignaal wordt gegeven, geen trommel klinkt op de tribune. Alle Heyendaalteams zijn uitgevlogen naar allerlei delen van het land om tegen verenigingen te spelen waar nog nooit iemand van heeft gehoord. Gelukkig biedt de wedstrijd van D2 een feest der herkenning en wordt deze ook nog eens lekker in Nijmegen gespeeld.

Het heeft even geduurd maar dan mag ook D2 starten met de competitie. En uitgerekend deze dag moeten zij het stellen zonder hun nieuwe coaches Robbert Huiskamp en Marijntje van Gennip. De redder in nood is Thom Wilbers die vorig jaar nog overliep naar Pegasus en dit jaar zelfs de sprong over de Waal heeft durven maken naar Aetos. Toch zal deze oud Heyendaal-penningmeester altijd een plaatsje hebben in ons groene hart. Ook de tegenstander heeft een paar oude bekenden.Tess Klein Gunnewiek verliet na afgelopen seizoen Heyendaal D1 en ook Silke Spierings besloot na haar kampioensjaar bij D3 het groene nest te verlaten. Marrit Schutten speelt al een tijdje bij Pegasus, maar zal altijd herinnerd worden als die verdomd goede midden van Heyendaal D2 die ook nog eens kan koken. Dat het een lastige wedstrijd gaat worden, staat dus vast.

Veel bekende gezichten aan de overkant en langs de kant, maar in het veld bij Heyendaal staat eigenlijk een spiksplinternieuw team. D2 is een mix van oud D2, bekenden uit hogere en lagere teams en drie nieuwe Heyendalers. Inge Smit, Imke van Gelder en Lieke Penninx spelen vandaag hun eerste wedstrijd voor Heyendaal. Deze verjonging van D2, was meer dan welkom. De oudere generatie breekt namelijk langzaam af en het was dan ook de vraag of iedereen wel fit genoeg was om vandaag te kunnen spelen. Met de extra hulp van Nikki van Hardeveld moet het helemaal goed komen en sluiten zij hun eerste wedstrijd vast met winst af.

Wij wensen D2 en D3 heel veel succes met de startwedstrijd van hun seizoen. Ook D1 en H1 wensen wij een prettige wedstrijd met hopelijk een beter resultaat dan afgelopen week. D4, jullie gaan als een speer, hou dat vast! Veel plezier allemaal!