19.30 Pegasus D11 Heyendaal D13
19.30 Weekenders D3 Heyendaal D12
21.00 Aetos H3 Heyendaal H2
21.15 Ikaros D2 Heyendaal D6

De eerste donderdag in oktober gaat de boeken in als rustigste donderdag van 2019 in het RSC. Daar is namelijk geen enkele wedstrijd. Stilte voor de storm noemen we dat met volgende week gewoon weer een volle zaal en natuurlijk de Super Saturday op zaterdag. Desalniettemin wordt er door vier Heyendaalteams gewoon gevolleybald vanavond en zelfs in Nijmegen is er een wedstrijd te bewonderen.

Heyendaal D13 speelt niet alleen hun tweede wedstrijd van het seizoen, maar ook hun tweede wedstrijd ooit. Vorig jaar werden zij elke maandagavond in de Jan Massinkhal getraind door Stan Eppingbroek en Jon van Broekhoven. Deze twee hadden vorig jaar de broek aan bij D13 en stoomde de dames klaar om uit te groeien tot competitieteam. Na een jaar hard werken zijn zij gepromoveerd naar de tweede ronde van het RSC. Een plek en tijd waar menig team jaloers op is. De trainingen worden dit jaar verzorgd door Wieke Bergers, die de dames minstens zo hard laat werken als haar twee voorgangers.

Vorige week was het moment daar. De dames van D13 speelden hun allereerste competitiewedstrijd. Vocasa bleek direct een geduchte tegenstander. Het lukte de dames dan ook niet om te winnen, maar het moet al een heerlijk gevoel zijn geweest om überhaupt deel te nemen aan de competitie. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar winnen is gewoon veel leuker. Dus vanavond staat wedstrijd numero twee op het programma. Wederom een Nijmeegse derby, maar dit keer spelen zij tegen Pegasus. De eerste wedstrijdspanningen zijn eraf en de wedstrijdshirts zijn weer fris gewassen, dus vol goede moed kunnen zij naar Nijmegen-oost vertrekken.

Door het gebrek aan wedstrijden in het RSC is er maar één manier om toch Heyendaalliedjes te kunnen zingen: de bult op fietsen naar de Ark van Oost om dit kersverse competitieteam aan te moedigen tijdens hun tweede wedstrijd ooit! Wij wensen D13 en natuurlijk D12, D6 en H2 ongelofelijk veel succes! Hopelijk kan er na afloop worden gedronken op de punten in Café Daen.