Zaterdag 20 april was een spannende zaterdag voor een groot aantal Heyendalers. Het was namelijk de dag van de welbekende Promotie/Degradatie-wedstrijden. De gelukkige teams die een poging mochten wagen waren Heren 3, Dames 4, Dames 5 en Dames 6. Zij streden allen om een plekje in een klasse hoger.

Voor we jullie op de hoogte brengen van de resultaten, wil de Promocie van de gelegenheid gebruikmaken om jullie te bedanken voor het lezen van de nabeschouwingen. Jullie zullen ze weer zien verschijnen in het nieuwe competitiejaar!

De mannen van het derde (of tweede?) mochten de battle aangaan in Apeldoorn. De wedstrijd tegen TiVoc H1 werd direct een bloedstollende strijd. Set 1 werd nipt verloren, maar de tweede nog nipter. Met een eindstand van 25-27 moesten de groene mannen toch buigen voor de tegenstander. De koppies konden weer omhoog om de tweede wedstrijd te knallen tegen AETOS H4. De eerste set ging onverhoopt verloren, maar in set 2 herpakten de mannen zich goed om te winnen met 25-23. Helaas ging ook de derde beslissende set verloren en wisten de mannen geen plekje te verdienen in de promotieklasse.

Dames 4 mocht een wereldreis afleggen richting Enschede. Na een bloedstollend seizoen mochten zij ook hun talenten showen. Tegen AETOS DS2 bleken de meiden helaas niet opgewassen. Beide sets gingen verloren, waardoor de tweede wedstrijd tegen Kidang DS1 alles gegeven moest worden. Hoewel daar de tweede set wel gewonnen werd, bleef het ook bij deze ene set. De dames hebben gestreden voor wat zij waard zijn, maar mogen nog een jaar knallen in de eerste klasse.

Dames 5 en 6 mochten gezamenlijk naar Raalte, want zij mochten het onder andere opnemen tegen elkaar. De andere tegenstander was Trivos DS3. Tijdens de ‘Heyendaalderby’ bleken de meiden van het vijfde een maatje te groot voor Dames 6, zij wisten allebei de sets te winnen. Dames 6 liet zich niet van hun stuk brengen en kwam tegen het team uit Wijchen op gelijke hoogte. In de derde set was het vuur echter niet meer te vinden, waardoor deze meiden geen promotieklasseplek wisten af te dwingen. Voor Dames 5 was deze kans nog aanwezig. De eerste set tegen Trivos ging nét verloren met een setstand van 25-23. In de tweede set werd het 25-21, helaas in het nadeel voor het groene team. Dit betekent dat ook Dames 5 niet wist te promoveren.

Helaas geen promotie via de P/D-wedstrijden voor Heyendaal dit jaar. Nu kunnen de teams volgend jaar laten zien dat ze hun huidige klassen waard zijn (of zelfs méer dan waard!).