fbpx

De laatste competitiewedstrijden zitten er dan echt op, maar niet getreurd: jullie kunnen nog een uitgebreid verslag van de nog te spelen P/D wedstrijden verwachten! Benieuwd hoe de Heyendaalteams het er uiteindelijk vanaf hebben gebracht? Lees dan gauw de laatste ‘officiële’ nabeschouwing.

In het RSC mocht Heren 5 het opnemen tegen Sportclub Wychen. Zij hadden de derde plek in de poule nog in het vizier en wisten de wedstrijd ook vrij eenvoudig met 4-0 te winnen. Helaas deed de directe concurrent ook, waardoor er net een puntje tekortkwam voor die podiumplek. Jammer, maar een vierde plek is ook zeker niet mis!
Ook Dames 7 was zeker van handhaving en mocht nog eens knallen tegen Pegasus D5. De tegenstander in het blauw was ditmaal een maatje te groot voor de meiden van Robin en Jochem, alleen de derde set viel uit in groen voordeel. Op het veld ernaast speelde Dames 9 tegen Pegasus D7. Vier teams uit dezelfde poule een ook de dames van het negende hadden niks meer te verliezen. Hoewel het een spannende pot werd, mochten er geen punten in het RSC blijven. De meiden van Sander en Jurre wisten zich in hun eerste jaar als tweede klasse-team keurig te handhaven.

In de tweede speelronde mocht Dames 8 spelen tegen Touché D1. Helaas voor de meiden van Lisa, Lotte en Fleur was degradatie al een feit, maar hoe fijn zou het zijn om de laatste wedstijd winnend af te sluiten? En dat wisten de ladies in green ook te doen. Ze maakten het de dames uit Dreumel aardig lastig en trokken de 3-1 winst naar zich toe.
Op het veld ernaast mocht Dames 4 knallen. En écht knallen. En dat tegen Pegasus D4. Het kampioenschap was uit het zicht, maar een P/D plek lag nog op de loer. De meiden van Stef en Stijn hebben alles gegeven in een bloedstollend wedstrijd. Er werden drie sets gewonnen, wat de kans op P/D vergrootte. Het was nu enkel afwachten op het resultaat van Dames 3, wat zij gedaan hebben lees je verderop.

Een aantal teams mochten hun seizoen helaas niet afmaken in het RSC. Zo mocht Dames 5 naar Millingen aan de Rijn. Ze waren al zeker van een PD-plek, maar hielden hun spel scherp en wonnen met een keurige 4-0 winst. Dames 6 was ook al zeker was een eventueel plekje in de eerste klasse en mochten in Druten aantreden. De focus was enkel weg in de derde set, maar er mocht toch getekend worden voor vier puntjes. De dames van het tiende mochten spelen tegen Trivos D5 en wisten hun eer hoog te houden door Wijchen met 3-1 winst te verlaten. Heren 2 nam het op tegen Evoba H1 en speelden de wedstrijd uit met 3-1 winst. Helaas wist TiVoc H1 de PD-plek van de mannen van Veerle te ontnemen, maar met een derde plek is ook niets mis! Heren 4 mocht een ererondje doen tegen D.V.O.L. H1. Door een 3-1 winst zijn zij uiteindelijk met 8 punten verschil kampioen geworden, dat is wel een vermelding waard. Dames 11 sloot het seizoen af met een heuse vijfsetter tegen Weekenders D3. Gelukkig konden de meiden van Myron en Thirza de vijfde set naar zich toe trekken en het seizoen zo positief afsluiten. De mannen van het derde wonnen met 3-1 van Trivos H2 en na slechts één seizoen in de eerste klasse, wisten zij hierdoor een PD-plek te veroveren.
Op vrijdagavond mocht Dames 12 afreizen naar Wageningen om het op te nemen tegen WaHo D7. Hoewel de setstanden dicht bij elkaar lagen, waren de groene studenten toch wat beter en wisten zij de volledige winst mee te nemen naar Nijmegen.

Op zaterdag mochten de meiden van het derde vechten voor de eerste felbegeerde plek. En dat is hen ook gelukt. In set 1 was de spanning erg hoog en ging de winst met 27-29 naar Vocasa D4. Daarna hadden de paarsen niks meer in te brengen en mocht het kampioenschap uitbundig gevierd worden! Leuke bijkomstigheid, door de 3-1 winst mag ook Dames 4 gaan spelen voor promotie. Gefeliciteerd beiden!
Heren 1 mocht nog eenmaal knallen en dat in de Ark van Oost. De wedstrijd tegen Pegasus H1 ging voor beide teams met pieken en dalen, wat resulteerde in een vijfde set. Helaas hield de tegenstander in het blauw het hoofd het meest koel en werden er voor de mannen van het eerste twee punten bijgeschreven.
Dames 2 mocht het seizoen afmaken in Westervoort tegen LIVO D2, kanshebber op het kampioenschap. De meiden van Niek en Ivo moesten hiervoor buigen en wisten geen set te pakken. Gelukkig deed de concurrent dat ook niet en eindigden de ladies op een veilige, negende plek.
Tot slot: Dames 1. Zij mochten naar het pittoreske Twello om nog een keer te knallen tegen Voorwaarts D1. Het werd nog heel spannend in de onderste regionen van de poule. Ook deze wedstrijd werd beslist door een vijfsetter, die helaas niet in het voordeel van de groene dames viel. Twee punten waren echter genoeg om zich veilig te spelen en de dames van Marinus mogen dus nog een jaartje spelen in de Derde Divisie.

Vele successen dus dit jaar voor Heyendaal! 20 april zullen de P/D wedstrijden in diverse regio’s in het land gespeeld worden. Wij houden jullie op de hoogte van de uitslagen!