Aan alles komt een einde, zo ook aan dit mooie volleybalseizoen. Gelukkig hebben we de afgelopen week weer heel wat bij kunnen leren over zwarte gaten en zijn we dus mentaal voorbereid op waar we straks massaal in zullen vallen. Veertien teams zijn al aan deze vrije val begonnen, maar voor de laatste vier teams staat er nog een potje volleybal op het menu.

Om 14.30 uur wordt er in Neerbosch Oost een van de spannendste wedstrijden van het jaar gespeeld. Het lot van zowel D3 als D4 wordt hier bepaald. Nadat de meiden van D4 donderdag hun taken goed hebben uitgevoerd en vier punten hebben weten te pakken van Pegasus D4, is het nu de beurt aan de meiden van Gerrie. Zij mogen op bezoek bij VoCASA D4. Wanneer onze meiden een set weten te pakken, schrijven ze het kampioenschap op hun naam! Dat is natuurlijk al fantastisch, maar het kan nog mooier worden. D4 verdient namelijk ook een PD-plaats als het D3 lukt om drie punten mee te nemen uit de VoCASA-hal. Bij dezen zijn al je excuses om niet te komen kijken weggevaagd, want deze wedstrijd wil je niet missen!

Na dit spektakelstuk kun de ronde van Nijmegen vervolgen naar de Ark van Oost, waar H1 het om 16.15 uur op mag nemen tegen Pegasus H1. Onze mannen kunnen lekker vrijuit spelen, maar voor de mannen in het blauw is dit niet het geval. In het meest gunstige geval mogen zij volgende week strijden tijdens de PD, maar ook directe degradatie ligt nog op de loer. Hoe leuk we onze blauwe vriendjes ook vinden, de laatste wedstrijd van het seizoen wil je gewoon winnen. Helemaal als er een groen publiek op de tribune zit!

Een kwartiertje later serveert ook D2 de eerste bal over het net in Westervoort. De thuisspelende ploeg, LIVO D2, kan vandaag kampioen worden wanneer ze met 3-1 weten te winnen. Ze zullen dus voor de volle 100% willen knallen tegen hun groene tegenstander, maar die zal zich niet zomaar gewonnen geven. Voor onze meiden staat er namelijk ook nog wat op het spel. Wanneer zij namelijk één punt weten te pakken, zijn ze officieel ontsnapt uit de PD-zone. Late we hopen dat ze deze kans pakken!

De dames van Marinus mogen vandaag eerst nog een roadtripje maken voordat ze aan hun wedstrijd kunnen beginnen in Twello. Nou hebben ze daar wel even de tijd voor, want ze spelen pas om 17.00 uur. Genoeg tijd om de tactiek te bespreken waarmee minimaal twee punten gepakt gaan worden. D1 staat nu namelijk op een tiende plaats, maar heeft de vlucht uit de PD-zone helemaal in eigen hand. Voorwaarts D1 heeft maar een punt meer op dit moment, maar is al wel veilig. Dus dames, beslis deze ‘Strijd der directe concurrenten’ in jullie voordeel en dan zien we jullie volgend jaar ook weer terug in de Derde Divisie.

Dit was alweer de laatste voorbeschouwing van dit jaar. Als ComCie hebben we ervan genoten om voor en over alle teams te schrijven, vooral wanneer er veel randzaken te bespreken waren. We hopen dat jullie het net zo schittermagisch vonden als wij! Nu is het tijd om afscheid te nemen van dit seizoen.
“Dag vriendjes en vriendinnetjes,
Dit was het dan al weer.
Dag vriendjes een vriendinnetjes,
Tot de volgende keer maar weer!”