Na het prachtige kampioenschap en dito feest van Heren 4, kunnen vanavond meer teams hun startbewijs voor de al dan niet positieve PD veiligstellen. Er staan maar liefst 12 wedstrijden op het programma. Een mooie volle laatste competitiedonderdag. Moedig alle teams dus extra goed aan vandaag!

Ronde 1 RSC: D7, D9 en H5
In de eerste thuisronde vanavond krijgen onze tweede klasse damesteams bezoek van die blauwen uit Oost. De meiden van Robin en Jochem nemen het op tegen Pegasus D5, de meiden van Sander en Jurre tegen hun D7. In die poule zijn alle kaarten al geschud. De kampioen is bekend, net als de degradant en de PD’er. Nog een keer knallen en lekker vrijuit volleyballen dus. Dames 7 heeft zich zonder al veel problemen gehandhaafd en staat op een keurige 5e plaats. Dames 9 heeft zich ook netjes weten te handhaven bij hun debuut in de 2e klasse, door Hexagon onder zich te houden. Vanavond dus nog een keer shinen en hopelijk het seizoen met winst afsluiten!
Heren 5 is ook al langer verzekerd van een seizoen zonder een echte prijs, maar een minste net zo mooie 3e plek ligt nog in het verschiet. Vanavond komt Sportclub Wychen op bezoek, die slechts 6 punten onder onze groene mannen staan. Lukt het de heren van Roel, Claudia en Elke om nog een keer alles te geven en te vechten voor die felbegeerde podiumplek.

Ronde 2 RSC: D4 en D8
In de tweede ronde staan er nog twee mooie wedstrijden op het programma. Dames 8 is helaas al gedegradeerd en neemt het vanavond op tegen de nummer 10, Touché D1. Hopelijk kunnen de meiden van Lisa en Lotte alle zorgen laten varen en met opgeheven hoofd de 2e klasse verlaten. Bij winst is het zelfs nog mogelijk om de rode lantaarn over te dragen aan VoCASA. Als dat geen motivatie is!
Op het veld ernaast vindt een heuse niet te missen kraker plaats. Als je dacht dat Heren 3 een gekke poule had, waar iedereen van iedereen wint, moet je eens een kijken naar de stand in de 1e klasse G. Het verschil tussen de nummers 1 en 4 bedraagt slechts 4 punten! De nummer 1 is Dames 3, de nummer 4 Dames 4. Laatstgenoemde komt vanavond in actie tegen…. nummer 3 Pegasus D4. Onze groene meiden kunnen helaas geen kampioen meer worden, maar PD is zeker nog haalbaar. In de vorige ontmoeting wisten de meiden van Stijn en Stef Pegasus van de mat te vegen, op te rollen en zonder punten in de Ark achter te laten. Kunnen ze dat huzarenstukje vanavond nogmaals ten tonele brengen?

Buiten het RSC
Ook buiten het RSC wordt een bomvol programma afgewerkt. Om 19.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal voor Dames 5 (PD), Dames 6 (kans op PD) en Dames 10 (om de laatste wedstrijd te winnen). Zij nemen het op tegen respectievelijk Switch D3, Boemerang Komeet D1 en Trivos D5 (hopelijk zonder speelsters van het eerste). Om 20.30 speelt Heren 2 (kans op PD) in de gymzaal tegen Evoba. Hopelijk hebben ze voldoende bier meegenomen ;). Om 21.15 gaan de kampioenen van Heren 4 op de platte kar naar Lent, voor een ererondje en de laatste winst tegen D.V.O.L. H1. Om 21.30 is het de beurt aan Dames 11 (stijgen naar de 9e plek) en Heren 3 (PD en mini kans op kampioenschap).

Mocht het nog niet duidelijk zijn, ook al staat er voor de een meer op het spel dan voor de ander, vanavond wil je sowieso nog een keer de donderdagteams aanmoedigen! Voordat iedereen Europa in gaat, gaan we natuurlijk met z’n allen nog naar Daen, om daar te genieten van een gratis pitcher als je met minimaal 5 mensen aanwezig bent. Het schijnt dat je er daarna nog wel 1 of 2 mag bestellen :).