fbpx

Er stonden donderdagavond weer 9 wedstrijden op het programma. Die er sowieso bovenuit springt is die van Heren 4. Zij mochten hun kampioenswedstrijd spelen tegen Pegasus HS8. Na een ontzettend moeilijk jaar hebben de heren alles in de strijd gegooid om kampioen te worden. Ongeslagen wonnen ze met 4-0 van de blauwe tegenstanders en mochten ze het kampioenschap vieren in Daen.

Een andere belangrijke wedstrijd die op het programma stond was die van Heren 3. Zij moesten het opnemen tegen Trivos H1, de koploper in de poule. Ook H1 maakt nog kans op een kampioenschap en daarom was deze wedstrijd erg belangrijk. Dat de teams aan elkaar gewaagd zijn bleek ook tijdens deze ontmoeting. De mannen wisten met 3-2 te winnen en staan nu met drie punten achter op de eerste plek. Met nog een wedstrijd op het programma loopt de spanning hoog op.
Dames 10 mocht het tijdens de eerste ronde opnemen tegen Pegasus DS8. Ondanks dat ze minder in de spotlight stonden, wisten ze met een volle tribune in ieder geval de winst flink naar zich toe te trekken. Ze wonnen de wedstrijd met 4-0.
Tijdens de twee ronde waren maar twee velden bezet in het RSC. Terwijl Dames 6 zich langzaam voorbereid op de PD-wedstrijden, hebben ze deze wedstrijd nog even laten zien waarom ze deze plek ook echt verdienen. Ze namen het op tegen Switch’87, wat leidde tot een 4-0 overwinning.
Dames 11 op het tweede veld heeft afgelopen seizoenshelft een stijgende lijn laten zien. Helaas mocht het de laatste tijd niet baten. Eindigen met lege handen gebeurde echter niet. De tweede set werd met winst voor de Dames van Thirza en Myron gepakt. De rest van de punten ging naar Pegasus toe.
Niet alleen in het RSC was het een zee van groene en blauwe shirtjes maar ook in de Ark van Oost. Hier namen Dames 7 en 8 het op tegen Pegasus. Ondanks dat de meiden van Lotte en Lisa hun best hebben gedaan om uit de degradatie te blijven is het afgelopen wedstrijd voor Dames 8 niet gelukt om te handhaven. Wel hebben ze nog een puntje kunnen pakken van Pegasus DS6.
Na het 3-2 verlies van vorige wedstrijd vonden het de dames van het zevende weer tijd voor een winnende pot. Echt makkelijk ging het ze niet af maar toch wisten ze in een spannende vijfsetter Pegasus DS7 in te maken.
Dames 4 en Heren 5 mochten het beide opnemen tegen Trivos in Wijchen.
Ook voor Dames 4 stond hier een spannende wedstrijd voor de boeg. In hun competitie maken er namelijk nog 4 teams kans op een kampioens- en PD-plek, waaronder Dames 4. Zij mochten het afgelopen wedstrijd opnemen tegen de nummer 11 in de competitie, Trivos DS3 die ervoor strijden om uit de degradatiezone te blijven. Appeltje eitje zul je denken, maar helaas. De teams gingen gelijk op en de wedstrijd eindigde in een vijfsetter in het voordeel voor de tegenstanders.
Heren 5 staat momenteel op een steady derde plek. De heren hebben niks te verliezen en namen het met die mentaliteit ook op tegen Trivos HS4. De mannen van Roel, Elke en Claudia begonnen heel sterk. De laatste set wisten te tegenstanders nog net de winst naar zich toe te trekken. De heren vertrokken met 4 punten weer terug naar Nijmegen.
Op zaterdag 6 april stond de legendarische Super Saturday weer op het programma en tegelijkertijd ook de laatste thuiszaterdag van het seizoen. Vijf teams namen het op in het RSC met afsluitend een borrel in Daen met als thema: Dirty Disney.
Heren 2 mocht de wedstrijd aftrappen tegen Renswouw HS2. Ook bij deze wedstrijd stond er veel op het spel aangezien beide teams nog strijden voor een PD-plek. Deze spanning werd de mannen uit Renswoude een beetje te veel, want ze maakten geen kans tegen de heren van Veerle. Heren 2 maakte het onmogelijke waar en won met 4-0 en maakt hierdoor nog steeds kans op een PD-plek! En nog een voordeel: Renswouw kan hierdoor geen kampioen meer worden.
Dames 1 strijdt nog steeds om uit de degradatiezone te blijven. Mochten zij nog een plek zakken in het klassement van de derde divisie, dan moeten zij PD-wedstrijden spelen. Afgelopen wedstrijd namen zij het op tegen de nummer 4, WaHo DS1. Ondanks dat de dames uit Wageningen 5 plekken hoger staan scheelde de uitslag niet veel in de puntentelling. Het lukte Dames 1 om 2 punten binnen te slepen in een spannende vijfsetter. Hiermee zijn ze weer iets verder verwijderd van de gevaarlijke PD-zone.
Heren 1 staat op een veilige achtste plek in de Tweede divisie. Zij mochten hun op een na laatste wedstrijd opnemen tegen Voorwaarts HS1, het team wat sowieso gaat degraderen. Een dipje in de tweede set was er wel bij maar de wedstrijd werd natuurlijk met winst door onze groene heren gewonnen!
Tijdens de tweede ronde kwamen Dames 2 en Dames 3 aan slag. Dames 2 mocht het opnemen tegen de directe concurrent, AETHOS DS1. De meiden van Ivo en Niek staan op een veilige plek in de competitie, maar wie wil nou niet de laatste wedstrijden winnend afsluiten. Net als vorige ontmoeting in Arnhem mocht dit helaas niet lukken. Alleen de eerste set werd gewonnen.
Last but not least mocht de nummer 1 in de eerste klasse, Dames 3, de strijd aangaan met Pegasus DS3. Ook na deze week mogen de dames zich helaas nog geen kampioen noemen. Elk setje telt en dus ook tegen de nummer 6 in de competitie. De dames begonnen sterk in de eerste twee sets, maar vanaf de derde set werd de spanning te veel. Hier maakten de tegenstanders gebruik van en maakten zij er een vijfsetter van. Hier lieten de Heyendalers ze niet zomaar mee weg komen en wisten de laatste set te winnen. Hopelijk mag Dames 3 dan volgende week het kampioenschap vieren!