Onder het mom van ‘het slechte nieuws eerst, want dan hebben we dat maar gehad’: het is vandaag alweer de laatste thuiszaterdag van het seizoen. Super sad!
Tijd voor het goede nieuws: Het wordt de meest schittermagische, sprookjesachtige zaterdag van het jaar! Vijf teams vol groene helden strijden nog een keer in het RSC voor de winst en sommige teams zelfs nog voor meer dan dat. Daarbij worden ze ondersteund door de meest schattige mini’s die je je maar kunt bedenken. Nu ben je vast benieuwd wie dat zijn of niet? De enige manier om daarachter te komen is door jezelf naar de tribune of de zaal te toveren!

13.00 uur
Zorg dan dat je daar om stipt 13.00 uur bent, want dan barst het Disneygeweld officieel los. Welk team kan nu beter het startschot geven op deze dag dan H2? De mannen van Veerle hebben wel de ideale dag gekozen om zichzelf in de spotlights te zetten, want hun seizoen valt en staat bij deze wedstrijd (en dat van WaHo H1 wellicht ook). De opdracht is namelijk 4-0 winnen van het bezoek uit Renswoude en zo alsnog een PD-plek binnenslepen. Dit valt wel in de categorie ‘makkelijker gezegd dan gedaan’, want Renswouw H2 staat namelijk net boven onze mooie mannen en hebben tijdens hun vorige ontmoeting ook al een mentale dreun uit weten te delen. Dit laten we als vereniging natuurlijk niet nog een keer gebeuren, dus het maakt niet uit hoe, maar help H2 naar de PD!*
Voor de meiden van Marinus geldt dat ze zich vooral uit de PD moeten houden. Na een goede eerste seizoenshelft is de klad er een beetje ingekomen tijdens de tweede helft, want de dames bevinden zich nu op plaats negen. Dat is nog veilig, maar ze moeten nu geen rare dingen meer gaan doen. Vandaag moeten er dus punten gepakt worden tegen WaHo D1, dat op een vierde plek staat en theoretisch nog kans maakt op de positieve PD. Deze ‘Battle of the students’ belooft dus zekere een spannende te worden, want beide teams zijn er op gebrand om te winnen!
Op het laatste veld zou in deze ronde een simpele wedstrijd gespeeld kunnen worden, want voor beide teams staat er niets meer op het spel. Onze groene prinsen mogen ook volgend seizoen hun kunsten vertonen in de tweede divisie en de mannen van Voorwaarts H1 galopperen naar de derde divisie. In gedachten zouden de vijf punten dus al binnen zijn, maar dat scenario is voor H1 te saai. Daarom hebben ze besloten om net voor de finish nog even de hulp van de blessure-heks in te schakelen. Zo houden ze voor Wim ook de spanning erin tijdens zijn laatste wedstrijd in het RSC!

15.00 uur
Ook om 15.00 uur staat er nog van alles op het spel voor de twee teams in het groen. Voor D2 geldt dat zij ook nog kans maken op de PD, maar dit is helaas wel de negatieve variant. Wanneer het ze lukt om vandaag twee puntjes te pakken van AETOS D1 zijn de gelukkig helemaal veilig. Het team uit Arnhem staat op dit moment vier puntjes onder onze assepoesters. Het zou dus moeten lukken om die punten te pakken en te veranderen in (groene) prinsesjes, maar daar hebben ze net als in het sprookje wel hulp bij nodig. Neem dus de rol van goede fee op je en houdt D2 uit de PD!
Voor de meiden van Gerrie staat er zelfs nog meer op het spel dan de PD, want zij maken nog kans op de hoofdprijs. Om het niet onnodig spannend te maken, moeten ze vandaag de volle punten pakken tegen Pegasus D3. Als dat namelijk lukt, kunnen we vanavond namelijk het tweede kampioenschap van dit seizoen vieren! Kortom, dat wil iedereen. Dus meiden wij doen jullie aanmoedigen, doen jullie dan even winnen?

Wat er ook allemaal gebeurt op deze magisch spannende Super Disneyday, een ding is al zeker: vanavond zullen we ook onze tweede favoriete sport kunnen beoefenen in Café Daen! Voor het zover is, moeten nog wel even de voedingsstoffen worden aangevuld, want op een lege maag sporten is echt geen goed idee. Gelukkig staat er in de Waagh een heerlijk diner voor ons klaar, dus dat moet goed komen. Als de buikjes weer vol zijn, kan het sprookjesgeweld weer losbarsten. De mannen van het tweede zorgen voor een borrel die niet veel om het lijf heeft, in letterlijke zin dan. Dus trek je meest dirty Disney-outfit aan en tover jezelf naar Daen!

 

* Disclaimer: U bent zelf verantwoordelijk voor eventuele verkleuringen van lichaamsdelen die u oploopt als gevolg van uw acties.