Vandaag staan er 9 wedstrijden op het programma. Eentje springt er sowieso uit: Heren 4 heeft 3 punten nodig om zeker te zijn van het kampioenschap. Alleen daarvoor al kom je naar de tribune natuurlijk, maar er staan nog meer parels van wedstrijden op het programma. Grotendeels een onderonsje met De blauwen uit Oost, 5 thuiswedstrijden en shinen aan: dit wordt een mooie Heyendaalavond!

Ronde 1 RSC: D10, H3 en H4
Zoals gezegd, Heren 4 speelt vanavond de wedstrijd om het kampioenschap tegen Pegasus H8. Bij 3 punten zijn de mannen van Luuk zeker van de 1e plek. Een mooier eerbetoon aan Mark gaat er niet zijn. De heren hebben alles op alles gezet om na de moeilijkst denkbare periode het beste in zichzelf naar boven te halen. En met resultaat: ze zijn al 8 wedstrijden ongeslagen en hebben dit seizoen überhaupt pas 2 wedstrijden verloren. Schreeuw jij de mannen mee naar het kampioenschap?
Een andere belangrijke wedstrijd is die van Heren 3. Dit is eigenlijk ook een wedstrijd om het kampioenschap. 1e klasse G is niet hetzelfde als het voetbal, want onze groene mannen kunnen er wel wat van! Op dit moment staan de mannen van Bas 4 punten achter de koploper en tegenstander van vandaag: Trivos H1. De uitwedstrijd werd met pijn en moeite met 3-2 gewonnen. Dat belooft wat!
Dames 10 neemt het in de eerste ronde ook op tegen het blauwe Pegajus. Er staan minder belangen op het spel, maar desalniettemin weten de dames van Anouk en Cheyenne het publiek altijd te vermaken. Vandaag staan ze minder in de spotlights, wat het spel van de meiden waarschijnlijk alleen maar ten goede kan komen als je kijkt naar vorige week :). Met een knipoog natuurlijk dames.

Ronde 2 RSC: D6 en D11
Na hopelijk een kampioenschap (even de champagne van het veld poetsen mannen) en nog 2 mooie wedstrijden in de eerste ronde, is het daarna de beurt aan Dames 6 en Dames 11. Eerstgenoemde team mag zich zowaar opmaken voor de PD-wedstrijden. Nummer 2 van de 2e klasse N, Ikaros, ziet af van PD. Tegenstander Switch heeft (ook) niets meer om voor te spelen, waardoor de meiden van Neele en Mies nog een keer thuis kunnen laten zien wat ze in huis hebben, en dat ze die promotieplek wel degelijk verdienen.
Op het veld ernaast zijn de belangen (gelukkig) ook niet zo groot meer. Dames 11 heeft zich na een moeizame eerste seizoenshelft knap weten te handhaven in de 3e klasse O door in de 2e seizoenshelft veel punten te pakken. De laatste wedstrijd, een 4-0 overwinning, betekende een definitieve handhaving voor de meiden van Myron en Thirza. Onze groene dames kunnen vanavond het publiek daarom nog eenmaal thuis laten zien wat ze waard zijn, tegen nummer 5 Pegasus D9.

Buiten het RSC: D4, D7, D8 en H5
Zoals gezegd is het vanavond een Blauw – Groen onderonsje. Ook Dames 7 en Dames 8 spelen tegen Pegasus, in de Ark van Oost, tegen respectievelijk D7 en D6. Kunnen zij het groene feest compleet maken? De dames van Lotte en Lisa hebben alles nog om voor de vechten, om degradatie uit de 2e klasse N te voorkomen. Dames 4 heeft alle punten nodig om de druk op onze eigen Dames 3 op te voeren, én om hun minimaal 2e plek veilig te stellen.
Naast al het vrouwelijke geweld speelt ook H5 nog een uitwedstrijd. De mannen van Roel, Claudia en Elke wordt door de Nevobo een 3-1 winst toegedicht. Kunnen ze hier nog eenmaal een (Heren)5-klapper van maken?

Na de wedstrijd in en buiten het RSC mogen we hopelijk met Heren 4 proosten op het kampioenschap. Daarnaast staat op elk team, dat met minimaal 5 units in Daen aanwezig, een rondje shotjes te wachten. Daar wil je bij zijn!