Waar de meeste teams vanavond genieten van een vrij avondje, grijpt Dames 10 vandaag de kans om in schijnwerpers te staan. Moederziel alleen spelen zij vanavond een thuiswedstrijd. Ofja, moederziel alleen, jij bent er natuurlijk bij om de meiden aan te moedigen!

Om 19.45 klinkt het eerste fluitsignaal voor de ladies van Anouk en Cheyenne tegen VoCASA D10. Als een van de weinige teams in de competitie hebben de dames nog drie wedstrijden tegoed, waaronder deze inhaalderby. Dames 10 kent een uitermate steady seizoen. De meiden staan op dit moment 7e en kunnen alleen nog 6e worden. De top-5 is al een tijdje buiten bereik helaas, maar de vrees om tegen degradatie te vechten is eigenlijk het hele seizoen afwezig geweest. De tegenstanders van vanavond daarentegen hebben nog alles om voor te vechten. Ze staan op dit moment op de 11e plek, maar kunnen zich zomaar veilig spelen met nog een paar wedstrijden voor de boeg. Kunnen onze groene meiden genoeg motivatie opbrengen en zich aan hun ‘sportieve plicht’ houden? De eerste ontmoeting eindigde in een glansrijke groene 4-0 overwinning. Het enige wat de dames dus nodig lijken te hebben is motivatie vanaf de tribune. Een groen leger dat zich over het RSC uitstort, met bier en zang alsof het weer een cantus is. Heyendaal: waar groen goud is! Helaas is het vloeibare goud verboden op de tribune, maar wellicht dat wat gembersap wonderen doet om de keeltjes te smeren.

Be there or be square! Tot vanavond.