fbpx
Het is weer tijd voor een van de laatste nabeschouwingen. Wat vliegt het seizoen toch weer voorbij. Het was een drukke week waarbij bijna elk Heyendaal team aan slag kwam.
Op donderdag waren er maar liefst 12 wedstrijden te aanschouwen.
Dames 3 en Dames 4 kunnen we beter samen toelichten. Dames 3 en Dames 4 hebben beide nog twee wedstrijden op het programma staan waarbij er nog van alles kan gebeuren. Dames 3 heeft staat momenteel op de eerste plek en Dames 4 met drie punten erachter. Ook Pegasus maakt nog kans op een promotieplek. Afgelopen wedstrijd wisten beide teams de winst te behalen. Zo had Dames 3 even een dipje in de tweede set tegen Switch’87,?maar won de wedstrijd met 3-1. VoCASA DS5 maakte geen kans tegen het vierde. De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen.
Bij Heren 3 is de spanning om het kampioenschap ook nog steeds om te snijden. Elke wedstrijd staan zij weer voor een verrassing wat de uitslag wel niet mag worden. Ook dit keer tegen Pegasus HS6. Vorige ontmoeting was een 3-2 overwinning in het voordeel voor onze groene Heren. De teams speelden gelijk op maar dit keer wist Pegasus de vijfde set te winnen.
Dames 10 mocht het dit keer opnemen tegen de blauwe vijanden, Pegasus DS10. Ondanks dat de dames van Cheyenne en Anouk maar twee plekken hoger staan, wisten zij op de tweede set na de winst naar zich toe te trekken. Vier punten bleven voor de thuisploeg.
Tijdens de tweede ronde in het RSC was er veel moois te zien. Zo wisten alle drie de teams (Dames 5, Dames 11 en Heren 4) met 4-0 te winnen. Voor Heren 4 is het kampioenschap al bijna een feit. Voor Dames 5 zal het nog even spannend worden of zij kampioen zullen worden of PD-wedstrijden mogen spelen. En door de 4-0 overwinning op Trivos DS6 heeft Dames 11 er voor gezorgd om op een veilige en mooie negende plek te staan.
Dames 8 mocht richting het pittoreske Schaijk afreizen. Na de winst van vorige week begint de spanning te snijden. De meiden willen er namelijk alles aan doen om uit de degradatie te blijven. Dit keer mochten ze het op nemen tegen Voreo DS1, die nu op een achtste plek staan. De wedstrijd eindigde in een vijfsetter met de winst voor de tegenstanders.
Heren 5 had helaas een minder goede wedstrijd te pakken in Gendt. Zij mochten het namelijk opnemen tegen de directe concurrent, Tweestroom HS1. Volgens de setstanden waren de Heren veel aan elkaar gewaagd maar dat mocht niet baten. De mannen van Tweestroom bleven met alle vijf punten in Gendt.
Dames 6 mocht het uit opnemen tegen Isala’77 DS1, die maar één plekje onder de meiden staan. Wel met bijna 20 punten verschil. Toch was er een spannende pot te zien. Zo doet Dames 6 er alles aan om zo veel mogelijk puntjes binnen te slepen om nog kans te maken op de PD-wedstrijden. Gelukkig ging de 3-2 winst naar onze dames!
Ook Dames 7 mocht afreizen naar Gendt om het op te nemen tegen het eerste van Tweestroom. In dit geval staat Tweestroom twee plekken boven Dames 7 die nu op een mooie zesde plek in de competitie staan. De setstanden lagen erg dicht bij elkaar en de vijfde sets eindigde pas bij 21-19. Na een vermoeiende wedstrijd vertrokken de ladies van Jochem en Robin met twee verdiende punten terug naar Nijmegen.
Last but not least, mocht Heren 2 het opnemen tegen het degradatie team in de eerste klasse, Weekenders HS1. Aangezien ook deze mannen nog in de strijd zijn voor een PD-plek telt in deze laatste wedstrijden elke set. De heren van Veerle wisten ook hierbij hun focus te houden en wonnen de wedstrijd met 4-0.
Dames 1 en 2 hadden een keer vroeg weekend door de wedstrijd op vrijdag te spelen. Dames 1 mocht afreizen naar Apeldoorn om het op te nemen tegen Dros-Alterno DS4. Terwijl de dames in het begin van het seizoen nog in de top aan het meedraaien waren, hebben ze het de tweede helft van het seizoen niet meer zo mee zitten. Beide teams strijden ervoor om uit de degradatie/PD-wedstrijden te blijven. Het verschil tussen de twee teams in de competitie wordt dit keer nog kleiner, omdat Alterno beduidend sterker was. De dames van het eerste maakten dit keer geen kans en verloren de wedstrijd met 4-0.
Dames 2 heeft echter de tweede helft van het seizoen de smaak beter te pakken. De Dames van Ivo en Niek mochten het opnemen tegen de hekkensluiter van de poule, Renswouw DS1. Ondanks dat de tegenstanders uit Renswoude de laatste set nog even dichtbij kwamen wist Heyendaal toch sterker te zijn en vertrokken de meiden weer met het maximale aantal punten terug naar Nijmegen.
Op zaterdag waren er geen wedstrijden in het RSC te zien. Wel mocht Heren 1 het opnemen tegen Rivo Rijssen HS1. Als directe concurrenten scheelt het maar weinig punten met elkaar. Dit keer kon Heyendaal helaas de winst niet meer opbrengen. De heren moesten het met een puntje doen.
Dames 12 mocht aan het einde van het seizoen ook eens weten hoe het is om op zaterdag een wedstrijd te spelen. Ze moesten hiervoor wel afreizen naar Arnhem om het op te nemen tegen AETHOS DS11. En met resultaat! De tegenstanders maakte geen schijn van kans en de dames vertrokken met vijf punten uit Arnhem.