Na al het nare nieuws uit Utrecht en de bijzondere uitslag van de Provinciale Staten-verkiezingen, is het de hoogste tijd voor wat positiviteit op de deze donderdag. Je zou namelijk bijna vergeten dat gisteren ook het officiële begin van de Lente was! De mensen die hier geen warme en vrolijke gevoelens bij krijgen, wil ik adviseren om zich onmiddellijk in te schrijven voor de cursus “Wordt een blij, groen ei in 7 stappen” Het mooie van deze cursus is dat je er vanavond al mee kunt beginnen. Stap 1 luidt namelijk als volgt: Omring je met leuke mensen die toevallig van de kleur groen houden. Tip: In het RSC, en daarna in Café Daen, zijn veel van deze soort mensen te vinden!

Het toeval wil dat deze mensen voor het grootste deel ook in actie mogen komen op het volleybalveld. Om 19.30 uur is het de beurt aan D10 dat deze keer, onder leiding van Marijntje, ten strijde zal trekken tegen Pegasus D10. Ondanks dat deze twee teams maar twee plaatsen verschillen in het klassement is het punten verschil maar liefst 27 punten. Gelukkig wel in het voordeel van de dames in het groen. Zal het ze vanavond lukken om dit verschil uit te breiden naar 32 punten?
Op hetzelfde tijdstip zal ook H3 klaar moeten staan voor een wedstrijd tegen een team van onze blauwe vriendjes. Voor een groot deel van de mannen van Pegasus H6 geldt dat ze een kleurtransitie hebben ondergaan die tegengesteld is aan die van een blauwe plek, namelijk van groen naar blauw. Daar kunnen zij ook niets aan doen, want immers iedereen heeft wel wat vreemds. De moraal van dit verhaal is dat de mooie mannen met de groene shirtjes hun uiterste best moeten doen om de volle vijf punten te pakken. Spannend blijft het wel in die poule, maar onnodige spanning moet vermeden worden!

Twee uurtjes later zullen er drie frisse teams klaar staan om hun volleybalkunsten te tonen aan het grote publiek. De dames van Machiel en Jur zorgen ervoor dat dit verhaaltje nogmaals in herhaling valt, want ook zij zullen de strijd aan gaan met een team van Pegasus, namelijk hun zevende damesteam. Tussen deze teams is het punten verschil nihil, maar 46 kleine puntjes. Ze zullen dus flink aan de bak moeten vanavond. Nee, alle gekheid op een stokje meiden, ook bij zo’n groot verschil is de kans dat je punten laat liggen aanwezig. Zal dit vanavond het geval zijn?
Op de andere twee velden zal het helemaal groen zijn, want er komen twee teams van Trivos op bezoek. De meiden van het elfde krijgen te maken met het zesde damesteam uit Wijchen. Tijdens de uitwedstrijd had D11 alle vijf de sets nodig om uiteindelijk de winst mee naar huis te kunnen nemen. Vanavond zijn er vooraf twee verschillen. Allereerst natuurlijk een tribune vol leuke, groene supporters en ten tweede staat het woordje ‘degradatie’ als bij de naam van Trivos D6 vermeld. Zal dit laatste vandaag in het voordeel of het nadeel werken voor onze meiden?
Ook heren 4 speelt vanavond tegen Trivos. Zij nemen het op tegen het derde van de Wijchense club. Met nog drie wedstrijden te gaan, gaat het de mannen niet meer lukken om de honderd punten te halen, maar het kampioenschap ligt wel voor het grijpen. In theorie maken er in totaal drie teams in hun poule nog kans op het kampioenschap. Mocht H4 vanavond met 4-0 winnen dan wordt dat aantal teruggebracht naar twee. Het kan zelfs nog mooier worden als de Voreo Peter Peters H2 weet te winnen van de Weekenders. Als zij namelijk vier punten weten te pakken mogen onze mannen zich vanavond al kampioen noemen. Niet heel realistisch, maar zeker wel mogelijk. Goed, first things first, zelf vijf punten pakken tegen Trivos!

Dan zijn er ook nog maar liefst zeven teams heel gelukkig buiten het RSC. Om 19.30 uur komt de eerste vier hiervan in actie. D4 wil vanavond vijf punten pakken in de VoCASA-hal tegen het vijfde damesteam daar. De meiden van Gerwin reizen een stukje verder en zullen het opnemen tegen Switch’87 D1. Schaijk is vanavond the place to be voor D8. Zij spelen tegen Voreo Peter Peters TSR D1. De mannen van het vijfde mogen naar Gendt en spelen tegen Tweestroom H1.
Een kwartiertje later klinkt ook voor D6 het eerst fluitsignaal in hun wedstrijd tegen Isala’77 D1. De meiden van het zevende hebben dezelfde bestemming als H5, maar zullen daar om 21.15 uur aantreden tegen het eerste damesteam. Last but zeker not least mogen ook de mannen van het tweede een poging wagen op deze mooie donderdag. Zij spelen om 21.30 uur in het pittoreske Winssen tegen Weekenders H1.

Na alle vrolijkheid in de zaal is het tijd om dit voort te zetten in het mooiste café van Nijmegen dat te vinden is op de Grote Markt. Enthousiasme wordt ook vandaag weer gewaardeerd, want als jij met minimaal vijf teamies in dit café verschijnt, verschijnen er zomaar bitterballen voor jullie neuzen. Wellicht dat je er ook nog oude bekenden tegen het lijf loopt. Maximaal winnen dus!

Succes allemaal en tot in Daen!!