fbpx

Er is weer een week voorbijgevlogen en dat betekent ook een stap dichterbij het einde van de competitie. Niet getreurd: er zijn de afgelopen week een aantal spannende potjes gevolleybald waar de Promocie jullie graag van op de hoogte stelt!

De week begon vroeg; Dames 2 mocht aftrappen in Elst tegen Gemini DS2. De dames van Niek en Ivo waren on a roll, maar de maandagavond heeft de meiden schijnbaar genekt. De tegenstander bleek net een maatje te groot en de wedstrijd ging met 4-0 verloren.

Op naar de vertrouwde donderdag waar een aantal teams zich door het hondenweer mochten verplaatsen richting het RSC en een ander aantal teams elders in de omgeving in actie kwam. In ronde 1 mochten de meiden van het vierde het opnemen tegen het vierde van VoCASA. De wedstrijd was bloedstollend spannend, werd aangemoedigd door veel publiek en eindigde in een vijfsetter. De ladies van Stef en Stijn hebben hard geknokt, maar helaas ging de winst mee naar de verkeerde kant van Nijmegen.
Dames 12 mocht het ook opnemen tegen een directe concurrent, AETHOS DS10. Ook deze meiden hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar konden dit helaas niet voortzetten. Ze kwamen telkens dichtbij de meiden uit Arnhem, maar wisten dit niet te verzilveren met punten.
Tot slot kwam Heren 5 in actie tegen VoCASA H6. Op papier een minder spannende pot dat bovenstaande wedstrijden, maar de praktijk moet het nog altijd uitwijzen.. gelukkig wisten de mannen van Roel, Claudia en Elke het hoofd koel te houden en bleef de volledige winst in het RSC. Met setstanden als 25-6 en 25-7 lijkt ons dat niet meer dan verdiend!

In de tweede ronde nam Dames 6 het op tegen Ikaros DS2, respectievelijk de derde en tweede plek uit de poule. Wederom een parel van een wedstrijd dus! Het leek een makkie te worden, want de eerste set ging overtuigend (25-7) naar de meiden van Neele en Mies. Toch wisten de dames in het oranje de volgende twee sets te pakken, maar daar lieten de groene dames het niet bij. In een spannende vijfde set wist de stand voordelig uit te pakken en is het gat tussen beide ploegen met één puntje verkleind.
Op het veld ernaast mocht Dames 8 shinen. Ook tegen een directe concurrent, maar dan in de onderste helft van de competitie. Tegen VoCASA DS6 werd de vorige keer gewonnen, dus de meiden van Lotte, Lisa en Fleur waren gebrand om dit nogmaals te presteren. De dames uit Neerbosch-Oost hadden een iets grote formatie dan de vorige keer en hadden veel publiek meegenomen om de groene ladies af te leiden (gelukkig dit keer zonder blauw oog!). Dames 8 liet zich niet kennen en won de wedstrijd overtuigend met 3-1.

In Gendt mocht Dames 5 spelen tegen Hexagon DS1. De tegenstander bleek niet opgewassen tegen de meiden van Machiel en Jur en de vijf punten gingen met 57 punten verschil mee naar Nijmegen. Dames 9 mocht knallen tegen VoCASA DS7, maar kwam helaas weer zonder punten terug. De dames van het tiende mochten het opnemen tegen Volamie DS1. De wedstrijd bleek een hele spannende te worden en moest beslist worden met een vijfsetter, die helaas in het nadeel van de meiden van Anouk en Cheyenne verloren werd. Dames 11 wist te stunten tegen Hexagon DS2 door verrassend met 3-2 te winnen. Dat had de tegenstander niet verwacht! Tot slot verstevigden de mannen van het vierde de koppositie door met 4-0 te winnen van Hexagon H1.

Op vrijdagavond kwamen de mannen van het derde nog in actie tegen Kidang H2. De vorig jaar gepromoveerde mannen doen het goed in de eerste klasse en bekleden momenteel de tweede plek. De tegenstander staat virtueel eerste, maar dat deerde de mannen van Bas en Jesse weinig. De eerste drie sets werden overtuigend gewonnen, helaas bleef er één puntje in Bemmel hangen. De mannen konden zich daarna douchen en opmaken voor een reis richting Nistelrode, waar het befaamde Heyendaalweekend plaatsvond!