Volle bak en spanning om te snijden… Dat zou kunnen gaan over het Heyendaalweekend dat voor de deur staat. Maar toevallig slaat het vandaag ook op de wedstrijden van vanavond. 10 teams komen in actie, waarvan de helft in ons eigen RSC. Opvallend is dat maar liefst 3 teams afreizen naar Gendt om punten te pakken tegen Hexagon. Gelukkig hoeft de rest niet zo ver, want de kans dat je van je fiets afwaait is groot.

Ronde 1 RSC: D4, D12 en H5
In de thuisrondes staan er in ieder geval genoeg spannende wedstrijden op het programma. Om te beginnen neemt potentiële kampioenskandidaat Dames 4 het op tegen directe concurrent VoCASA D4. Onze groene meiden staan met 64 punten uit 18 wedstrijden op de 3e plek, de tegenstanders hebben met hetzelfde aantal wedstrijden 2 punten minder. Nummer 1, onze Dames 3, heeft 70 punten uit 19 wedstrijden. Volg je het nog? Spannend is het dus zeker in 1e klasse G. In de vorige ontmoeting gingen onze meiden er helaas met 0-4 van af. Vanavond hebben ze dus wat goed te maken! Kom jij de meiden van Stijn en Stef aanmoedigen?
Op het veld ernaast komt Dames 12 in actie. De parels van Dion en Marcé spelen tegen de directe concurrent om een plek op het podium, AETHOS D10. Spanning en sensatie gegarandeerd dus. Onze groene maiden hebben de laatste 2 wedstrijden winnend afgesloten en zullen vanavond alles op alles zetten om daar een derde winstpartij aan toe te voegen. Zeker aangezien de vorige ontmoeting tegen de Arnhemmers verloren ging. Handjes op elkaar dus!
Naast al het vrouwelijke geweld is het ook de beurt aan de mannen van Roel, Claudia en Elke om voor de winst te gaan. Tegen de tegenstander van vanavond, VoCASA H6, zou dat geen probleem moeten zijn. Onze groene mannen kunnen nog steeds op de 3e plek eindigen, terwijl de tegenstander ruim onderaan staat. Een beloning met taart (hopelijk niet voor het kotsen dit keer) ligt dan ook in het verschiet, maar onderschatting van de tegenstander kan nog wel eens op de loer liggen. Schreeuw jij je helemaal groen en schor vanavond?

Ronde 2 RSC: D6 en D8
Ook de tweede ronde in het RSC wil je bijzijn en meemaken. Twee teams uit dezelfde 2e klasse met één doel vanuit twee verschillende opzichten: winnen! Dames 6 doet het al jaren goed in de 2e klasse, maar eigenlijk eindigen ze steeds net naast de promotieplekken. Het goede nieuws is dat de meiden van Neele en Mies daar vanavond verandering in aan kunnen brengen! Ze spelen tegen directe concurrent Ikaros D2. De Groesbeekse formatie heeft 3 punten voorsprong op onze groene dames. Een overwinning voor Dames 6 zou niet alleen een beloning zijn op een mooi seizoen maar ook nog eens zomaar de 2e plek op kunnen leveren. Dit wil je meemaken. PS. Heb je nog 50 centmuntjes over? Dames 6 kan ze vanavond goed gebruiken. Meer info in café Daen of onder de hashtag #allesindetentvijftigprocent.
In dezelfde poule maar op het veld ernaast komt Dames 8 in actie. Ook dat is een wedstrijd die je niet wilt missen, namelijk ook tegen de directe concurrent. Dames 8 bivakkeert helaas in de onderste regionen van de 2e klasse. Een wonder is nodig om niet direct te degraderen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, zo bewees Dames 8 ook vorig jaar. De meiden van Lisa en Lotte nemen het vanavond op tegen VoCASA D6. De paarse tegenstanders hebben 3 punten meer dan onze groene meiden, dus ook hier is een overwinning zeer zeker welkom!

Buiten het RSC ook volle bak…
Ook buiten het RSC staat een aantal mooie potjes op de planning. Om 19.30 uur neemt Dames 5 het als eerste groene team op tegen Hexagon. Bij Dames 9 vliegt op hetzelfde tijdstip de eerste bal over het net in Neerbosch-Oost tegen VoCASA D7. Om 21.00 uur neemt Dames 10 het op tegen het eerste van Volamie in Nijmegen-Heel-Heel-Noord. En om 21.15 uur staat het eerste fluitsignaal gepland voor zowel Dames 11 als Heren 4, beide in Sporthal Walburgen in Gendt tegen de plaatselijke D2 en H1. Allen veel succes en moge het groenste team winnen!

Vanavond is er maar één recept om alle groene teams naar de overwinning te schreeuwen: volle tribunes! Uit betrouwbare bron heeft de ComCie vernomen dat de wind daarna gunstig staat richting Daen. Laat je meevoeren vanaf het RSC naar de Grote Markt en geniet van een gratis pitcher als je met minimaal 5 teamgenoten aanwezig bent.