fbpx

Afgelopen donderdag was het weer volle bak in het RSC en de spanning loopt hoog op. Met nog maar een maand te gaan doen de Heyendalers er alles aan om de winst te pakken. Zaterdag was daarentegen een rustige dag. Veel Heyendalers genoten toen van hun vrije weekend.

Op donderdag speelde de dames van het negende een wedstrijd tegen de nummer vijf in de competitie, Kidang DS4. De spanning liep zeker hier ook hoog op, want de setstanden lagen erg dicht bij elkaar. Helaas wasKidang net elke keer een maatje te groot te zijn en wonnen zij met 4-0.
Heren 4 komt daarentegen steeds dichterbij het kampioenschap in de buurt. Met de 4-0 winst van afgelopen donderdag tegen de nummer 11 in de poule staan de mannen op een voorsprong van 7 punten op de nummer 2!
Dames 5 is net als Heren 4 aan het vechten voor de gouden beker. Zal het de dames van Machiel en Jur lukken om de twee punten voorsprong op D.V.O.L. in te halen? De volle winst is in ieder geval afgelopen donderdag behaald tegen VoCASA DS7. Helaas wist de directe concurrent D.V.O.L. DS1 ook vier punten te pakken tegen Dames 7 in Lent. Helaas hebben de dames van het zevende hier Dames 5 niet verder bij kunnen helpen. Maar wie weet wat de rest van het seizoen nog voor verrassingen brengt. Even terug naar het sportcentrum. Daar nam Dames 6 het op tegen het zesde van Pegasus. Tijdens de vorige ontmoeting leken de teams niet echt aan elkaar gewaagd te zijn. Ook dit keer eindigde het niet in een spannende pot. Zo werd het dubbele puntenaantal in totaal gehaald door de meiden van Mies en Neele.
Voor de meiden van het elfde stond er wel een spannende wedstrijd op het programma, namelijk tegen de directe concurrent (nummer 9 in de competitie) Dit resulteerde ook in een vijfsetter tegen VoCASA DS9. Helaas konden de dames het in de laatste set niet opbrengen om de winst naar zich toe te trekken en won VoCASA de set met 15-11.
Ook mochten 3 andere teams net als Dames 7 hun groene tenues aantrekken buiten het Sportcentrum. Dames 12 hoefde maar een stukje verder te fietsen dan normaal en nam het op tegen de hekkensluiter uit de poule, VoCASA DS12. Tijdens de tweede set leek het er nog even op alsof VoCASA de set ging pakken. Daar wouden de dames van het twaalfde ze niet zo makkelijk vanaf laten komen. Zo verliet Dames 12 de Ark van Oost met vijf gewonnen punten.
Na het verlies van vorige week met 4-0 tegen Switch’87 HS1 vonden de heren van het vijfde weer tijd om te winnen. Dit is ze zeker gelukt tegen het derde van dezelfde club. Ze vertrokken met vijf punten weer uit Millingen aan de Rijn.
Last but not least, nam Dames 8 het op tegen de Dames uit Druten, Boemerang Komeet. Na de winst van vorige ontmoeting gingen de Dames ook nu met volle moed de wedstrijd in. Dit mocht helaas niet baten, want ondanks de spanning die hoog op liep wist Boemerang Komeet alle setjes binnen te slepen.
Heren 1 wist het teamweekend op vrijdagavond goed in te luiden in Den Dolder! De wedstrijd was zelfs live te aanschouwen op Facebook, want wie wil dat nou niet. De tegenstanders, Cito HS2 hadden veel op het spel staan aangezien zij nog steeds in de running zijn voor het kampioenschap. Deze spanning werd ze toch net even allemaal wat te veel, want de Heren van Wim en Lies wonnen de wedstrijd met 3-1.
Het enige team dat zaterdag geen vrij had was Dames 3. Gelukkig hoefde zij het niet op te nemen in een leeg sportcentrum maar mochten ze afreizen naar het niet al te verre Groesbeek. Aangezien de meiden(net als Dames 4) nog steeds in de running zijn voor het kampioenschap telt elke set. Gelukkig kunnen de dames van Gerwin de druk heel goed aan want ook deze wedstrijd werd voor de derde keer op rij met 4-0 gewonnen.