Met nog minder dan anderhalve maand te gaan in het competitieseizoen 2018-2019 wordt het langzaam aan toch heel spannend voor een aantal van onze teams. Voor enkele teams is promotie zeker nog mogelijk, maar voor anderen gaat het helaas om degradatiespanning.

19.30 uur
Een van die teams waarvoor het laatste geldt, is D9. Op dit moment staan zij op een tiende plaats met vier punten voorsprong op de nummer elf. Het gat naar boven is een stukje groter, dus het gaat er nu vooral om dat ze die tiende plaats behouden om te handhaven in de tweede klasse. Hiervoor zullen ze vanavond alle zeilen bij moeten zetten tegen Kidang D4. Punten pakken van de virtuele nummer vijf lijkt misschien een opgave, maar is zeker niet onmogelijk. Help jij ze hier een handje bij?
De mannen van het vierde staan aan het andere einde van hun poule, namelijk op de eerste plaats. Beetje bij beetje kunnen ze het kampioenschap steeds meer ruiken en wellicht is dat na vanavond nog weer een grote stap dichterbij. Ze krijgen namelijk bezoek van Volamie H1. Het team uit Oosterhout bivakkeert op dit moment op voorlaatste positie en hebben 49 punten minder weten te halen in zeventien wedstrijden dan onze mannen. Toch moet H4 hen niet onderschatten, want een kat in het nauw kan immers rare sprongen maken.

21.30 uur
In de tweede ronde komt er nog een team in actie dat kansen heeft op het kampioenschap, namelijk D5. De dames van Jur en Machiel staan op een riante tweede plaats met een virtuele achterstand van twee punten op de koplopers uit Lent. Het is zeker niet uitgesloten dat deze achterstand na vanavond nog aanwezig is, want D7 kan goede zaken doen in Lent. Daarover straks meer. Ondanks dat is natuurlijk wel van belang dat D5 wel de volle vijf punten weet te pakken tegen VoCASA D7. De vorige keer is dit goed gelukt, dus op naar de herhaling!
De meiden van Mies en Neele zijn al vrij zeker van de podiumplaats die zij zullen pakken aan het einde van dit seizoen. Om dit nog meer te verzekeren, zal er vanavond gewonnen moeten worden van Pegasus D6. Tijdens de vorige ontmoeting van beide teams is het onze groene meiden bijna gelukt om taart te verdienen, naast de de winst van vijf punten. Zal het ze dit keer lukken om ook die binnen te slepen?
Last but not least komt ook D11 vanavond in actie in het RSC. Ook deze meiden lijken zich op dit moment op een veilige tiende plaats te bevinden. Of beter gezegd een gedeelde negende plaats. Wanneer het bezoek van vandaag gul is zou die negende plaats maar zo eens echt opgeëist kunnen worden. Dat bezoek komt dit keer uit Neerbosch-Oost en betreft het negende team van VoCASA. Schreeuw jij D11 vandaag uit de dubbele cijfers?

Buiten het RSC
Vier teams mogen hun groene tenues vandaag buiten het RSC aantrekken. Dat zullen ze ook allemaal ongeveer op hetzelfde tijdstip doen, want alle wedstrijden beginnen om 19.30 uur. Zoals al eerder vermeld, mag D7 vanavond op de fiets naar Lent waar ze zullen aantreden tegen D.V.O.L. D1. Naast dat ze natuurlijk punten willen winnen in hun eigen belang helpen ze hier D5 ook nog eens mee. Heerlijk die dubbele motivatie!
De Parels van D12 mogen hoeven dit keer niet naar een of ander vaag, afgelegen dorp af te reizen, want ze spelen lekker in Nijmegen tegen VoCASA D12. De laatste twee teams zullen echter wel een stukje moeten rijden voor ze op hun wedstrijd bestemming zijn. D8 moet hiervoor naar Druten, want zij spelen tegen Boemerang Komeet D1. De mannen van het vijfde gaan de andere kant op. Zij spelen tegen Switch’87 H3 in Millingen aan de Rijn.
Heel veel succes allemaal!

Na alle wedstrijden is het natuurlijk weer de hoogste tijd om elkaar van alles op de hoogte te brengen onder het genot van enkele drankjes. Gelukkig zijn de mensen van Café Daen ook deze week weer van de partij om dit met liefde voor ons mogelijk te maken. Ze vinden ons zelfs zo leuk dat de teams die met minimaal vijf personen aanwezig zijn er een gratis shotje bij krijgen!