fbpx

Een relatief rustige volleybalweek is weer achter de rug, er werd door een aantal Heyendaalteams gespeeld en die hoefden niet ver te reizen, want alles werd in het vertrouwde RSC gespeeld. Er stonden weer wat parels van wedstrijden op de planning waarvan jullie in deze nabeschouwing op de hoogte worden gebracht.

Op donderdag mocht Dames 3 weer eens aantreden. Zaterdag of donderdag spelen maakt voor deze dames niet zoveel uit, want winnen doen zij toch wel. Tegenstander Ikaros DS1 werd het veld afgeslagen en de welverdiende vijf punten werden geïncasseerd, waardoor het nog spannender wordt in de top 3 van het klassement!
De mannen van het derde bekleden momenteel een mooie tweede plek in de 1e klasse G. De wedstrijd tegen DVV H2 ging niet vanzelf en de mannen van Bas en Jesse kwamen op een 2-0 achterstand. Uiteraard wisten zij zich terug te vechten, maar in de vijfde set zat er niet meer genoeg pit in waardoor de vijfsetter helaas verloren ging.
De mannen van het vierde doen niet onder aan de bovenstaande teams en weten goede zaken te doen de afgelopen tijd. Tegen Kidang H1 werd de eerste set verloren, maar de overige sets waren de heren van Luuk oppermachtig. Door deze overwinning bekleden zij nu de eerste plaats met én drie punten meer én een wedstrijd minder.

In de tweede ronde was het tijd voor twee groene teams om te shinen. Dames 6 mag spreken van een steady seizoen en gaat de strijd aan voor een tweede plaats in de poule. Zij kregen Touché DS1 op bezoek, de nummer tien. De dames van Neele en Mies lieten zich niet van hun stuk brengen en wisten de volle buit in Nijmegen te houden.
Dames 11 mocht knallen tegen Weekenders DS3. Waar zij in vooral de derde set met een flinke domper te maken kregen, werd er geknokt om toch nog een setje te pakken. De vierde set eindigde in 23-25, helaas niet in groen voordeel. De meiden van Myron en Thirza wisten helaas geen punten te winnen deze week om lijfsbehoud te realiseren.

Op zaterdag waren vele Heyendalers met hun hoofd al bij het grote carnavalsfeest, maar vijf teams moesten hun gedachten nog eerst focussen op de wedstrijden die gespeeld moesten worden. De dames van het eerste hadden een zware pot voor de boeg en mochten aantreden tegen de koploper Trivos DS1. De wedstrijd begon hoopvol door de eerste set te winnen, maar een koploper is niet voor niks koploper en ging de wedstrijd met 3-1 verloren.
Ook Heren 1 mocht spelen tegen het tweede team van SSS. De mannen van Wim en Lies gaan lekker de laatste tijd en willen deze lijn uiteraard doortrekken. Tegen de directe concurrent werd het hoofd koel gehouden en wisten de mannen vier punten in Nijmegen te houden.

Dames 2 mocht de tweede ronde aftrappen door het op te nemen tegen Trivos DS2. De meiden kenden een pittige seizoenstart, maar hebben het licht gezien en weten steeds meer punten te pakken de laatste tijd. Helaas ging de wedstrijd verloren met 3-2, maar als je dan door toedoen van andere teams toch een plekje weet te stijgen is dat mooi meegenomen!
De dames van het derde vonden één wedstrijd in de week niet genoeg en speelden ook tegen een Trivos team, namelijk het derde damesteam. De meiden hadden weinig moeite met de tegenstanders uit Wijchen, die niet boven de 15 punten kwamen in de wedstrijd. De volledige winst ging ook verdiend naar de meiden van Gerwin.
De mannen van het tweede speelden om tactische redenen eens in de tweede ronde tegen WaHo H1, oftewel de koploper van de 1e klasse H. Hoewel de eerste set verloren ging, wisten de mannen van Veerle (maar dit keer zonder Veerle..) de overige sets te winnen. Genoeg reden om de velden af te bouwen en af te reizen naar Oeteldonk, waar CV de Pielepoalers de kroegen onveilig wisten te maken!