Zaterdag is de mooiste dag van de week, en je wist, als je naar je vriendjes keek: hier gaan ze heel wat beleven! Niet alleen door Heyendaal kleurt de zaterdag groen vandaag. Er komen ook andere groene wezens op bezoek. Maar het echte groen is het Heyendaalgroen natuurlijk. Alle teams zijn klaar om te shinen, maar eerst nog even volleyballen voordat het carnavalsfeest in Oeteldonk losbarst. Ook vandaag alleen maar thuiswedstrijden, dus alle reden om de zaterdagteams naar de overwinning te schreeuwen. En niet geheel onbelangrijk, we krijgen hoog bezoek: Prins Vrieler en Adjudant Janssen van CV de Pielepoalers komen op bezoek om eens een kijkje te nemen bij het plebs. Komt dat zien!

Ronde 1: D1 en H1
Onze eerste teams trappen deze carnavalszaterdag om 13.00 uur af. Zoals gezegd. het gaat een groene aangelegenheid worden. Dames 1 krijgt bezoek van het eerste damesteam van Trivos. De meiden van Marinus zijn na een flitsende eerste seizoenshelft ietsjes afgezakt op de ranglijst, maar staan nog steeds op een mooie 5e plaats. Tegenstander vandaag is de koploper. Met nog vier wedstrijden te gaan voor onze dames is een podiumplek nog in zicht. Dat betekent volle bak vandaag en veel aanmoedigingen vanaf de tribune. Het schijnt dat de SchaduwKlapcie aanwezig is met meer instrumenten dan je lief is, dus dat moet sowieso een mooi feestje worden.
Naast Dames 1 mogen de mannen van Wim en Lies aantreden. Ook tegen een groene tegenstander: SSS H2. Heren 1 heeft de smaak aardig te pakken na 2x een 4-0 overwinning. Vandaag is het tegen wederom een directe concurrent zaak om te laten zien dat ze die flow nog niet verleerd zijn. Bij goed resultaat lijken de mannen de gevarenzone achter zich te laten. Mooi dat ook hier de SchaduwKlapcie in actie komt om de heren te voorzien van aanmoedigingscapriolen.

Ronde 2: D2, D3 en H2
In de tweede ronde om 15.00 uur is het de beurt aan Dames 2 en 3 om ook te knallen tegen Trivos. De meiden van Niek en Ivo hebben 3 van de laatste 4 wedstrijden in winst omgezet, en dat is fijn als je je op de 9e plek in de competitie bevindt. Langzaamaan kruipen de meiden omhoog op zoek naar een veilige haven. En dat lukt tot nu toe vrij aardig. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 3-1 nederlaag. Tijd voor revanche dus!
Dames 3 doet goede zaken de laatste tijd: ruim winnen van een directe concurrent, weinig tot geen punten laten liggen tegen lager geklasseerde teams. En dan sta je dus op een 3e plek, met zowel de 2e als de 1e plek binnen handbereik. Als de meiden van Gerwin vandaag de volle buit pakken, gaan ze over Dames 4 heen en pakken ze zilver, op slechts 2 punten dan van de nummer 1. Als dat niet voldoende motivatie is om vandaag te knallen…. 🙂
Ongebruikelijk deze tweede ronde is Heren 2. Ze hebben gelukkig met Dames 1 van tijdstip kunnen ruilen om een sterleenspeler van Heren 1 mee te nemen. Nadat ze hun keeltjes hebben vergald aan schreeuwen en hun handjes hebben stukgeslagen op de trom mogen de prinsesjes laten zien wat ze waard zijn tegen die andere studentenclub. En ook dit is geen onbelangrijke wedstrijd… Nummer 1 WaHo komt op bezoek. De studenten uit Wageningen staan 4 punten voor op onze groene mannen. Dan hoef je niemand te vertellen dat dit een spannende en belangrijke pot is. En dan ook nog met een invalcoach, die zal flinke zenuwen hebben ;).

Dit schouwspel op zaterdag is ongetwijfeld van ongekende klasse, maar het wordt nog beter als het groene legioen zich meldt vandaag. CV de Pielepoalers is ook aanwezig, dit wil je gewoon niet missen. Tot straks! Houdoe!