Een bijzondere volleybalavond vanavond. Daar waar de eredivisieploegen zijn begonnen met de strijd om het kampioenschap of lijfsbehoud, genieten de meeste volleyballers van een welverdiende vakantie. Zo lijkt het. Behalve onze groene equipes. Deze week zijn er alleen maar thuiswedstrijden, zowel op donderdag als zaterdag. Een verplichte tribuneweek dus als je niet zelf hoeft te spelen :). En er staan mooie affiches op het programma.

Ronde 1: D3, H3 en H4
In de eerste ronde is het (wederom) de beurt aan Dames 3 voor een thuiswedstrijd op donderdag. Na een klinkende overwinning afgelopen week op VoCASA D4 zijn de meiden van Gerwin erop gebrand om dat goede gevoel door te zetten. Vandaag komt nummer 9 Ikaros op bezoek. Als ze de volle buit pakken gaan de dames over de paarse concurrent heen en beklimmen ze het podium. Op dat podium is het aardig spannend en een plek bij de beste 2 behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Houden ze de 5 punten in Nijmegen vandaag?
Naast Dames 3 mag ook ons derde herenteam weer aantreden voor een thuiswedstrijd. De mannen van Bas en Jesse staan op dit moment op de 2e plaats, al kan dat in de 1e klasse G per week verschillen. Afgelopen week wisten ze de kleinst mogelijke overwinning te boeken op het Pegasusteam met veel oud-Heyendalers. Dat is natuurlijk altijd mooi. Maar de mannen willen meer. Vanavond komt DVV H2 op bezoek, met overigens ook een oud-Heyendaler in de gelederen. De tegenstander staat op papier een-na-laatste, maar dat is enkel alleen het papier. Op verliespunten staan ze namelijk 6e. Da’s ook op papier overigens. Tijd voor onze groene helden om zoveel mogelijk punten te pakken!
Op het derde veld in de 1e ronde is het de beurt aan het goed presterende Heren 4. De mannen van Luuk rijgen de ene na de andere overwinning aan elkaar en hebben pas 11 sets tegen dit seizoen. Vandaag is het zaak om geconcentreerd te blijven tegen Kidang H3, de nummer 5 van de poule. Het is slechts 2 weken geleden dat onze groene mannen daar de 4-0 overwinning pakten. Zaak om die kunsten vanavond weer te vertonen!

Ronde 2: D6 en D11
In de tweede ronde is het de beurt aan Dames 6 en 11. De meiden van Mies en Neele maken een goed seizoen door en mogen stiekem nog hopen op de 2e plek. Dat hebben ze deels zelf in de hand (door te winnen natuurlijk), maar deels zijn ze afhankelijk van nummer 2 Ikaros. Die moeten nog even wat puntjes laten liggen. Vandaag komt het eerste team van Touché op bezoek. De tegenstander staat op de 10e plaats, dus hopelijk wordt het een vijfpuntenwedstrijd voor onze groene dames.
Naast Dames 6 mogen de meiden van Thirza en Myron aantreden. Dames 11 spelen vandaag voor het eerste tegen Weekenders D3. Het verschil op de ranglijst is klein, het verschil in punten helaas wat groter in Winssens voordeel. Maar dat weerhoudt onze groene meiden er niet van om er vol tegenaan te gaan zo aan het einde van het seizoen. Lijfsbehoud is namelijk nog niet zeker, dus dat moet voldoende motivatie zijn om vanavond zo veel mogelijk punten te pakken tegen de blauwen uit Winssen.

Zoals gezegd spelen alle teams die vanavond in actie komen thuis. Hoe mooi zou het zijn om deze teams even volle bak aan te moedigen! Als beloning als je daarna nog naar Daen komt met minimaal 5 teamgenoten staat er een heerlijke portie bitterballen op jullie te wachten. Dubbele winst dus. Tot straks!