fbpx
Echt veel wedstrijden werden er afgelopen week niet gespeeld. Tenminste, niet op zaterdag! Op donderdag was het wel weer volle bak in het RSC en een overvloed aan groene teams mocht aantreden. Zo had met name Heren 2 een drukke week achter de boeg.
Zij mochten namelijk het spits aftrappen op dinsdag 19 februari. Deze wedstrijd speelde zich af in het verre Ede. Met een wat kleine tegenslag wisten de heren op de derde set na met 4 punten terug te keren naar Nijmegen. Op de andere ongebruikelijke dag, vrijdag 22 februari, namen de mannen van Veerle het op tegen Renswouw HS2. Onze groene heren hadden helaas gehoopt op een betere uitslag tegen nummer 4 in de competitie maar dit mocht niet baten. Dit keer was het tij gekeerd en namen zij maar één puntje mee terug.
Heren 4 nam het op donderdag op tegen het tweede van de boys uit Druten. Echt spannend werd het niet voor de koploper van de poule. De heren van Luuk wisten namelijk alle punten binnen te slepen en Boemerang Komeet ging met lege handen naar huis.
Dames 10 was na de ondergang van vorige week weer toe aan winst. Deze positieve gedachtegang blijkt te werken want de dames van Cheyenne en Anouk wisten met 3-1 te winnen van Tweestroom DS3. Jammer van de derde set waarbij het de meiden even tegen zat.
En niet te vergeten was het afgelopen donderdag weer derbytime tussen Dames 7 en Dames 9. De eerste ontmoeting resulteerde in een 3-1 overwinning voor Dames 7. Ook afgelopen donderdag bleek Dames 7 een maatje te groot voor Dames 9. De volle winst ging naar Dames 7 maar dat betekent niet dat Dames 9 het ze er zo makkelijk van hebben laten komen.
Ook tijdens de tweede ronde was het weer volle bak in Nijmegen. Dames 2 en Dames 3 maakte een uitstap naar donderdag en hoefde voor de verandering niet op zaterdag te spelen. Dames 2 lijkt langzaam omhoog te klimmen in de competite en lijken inmiddels de gevreesde degradatiezone achter zich te hebben gelaten. Toch blijft elk puntje tellen en dus ook tegen koploper, NIVO DS2. Echt makkelijk lieten ze het de tegenstander er niet vanaf komen. De laatste set eindigde in een zeer spannende strijd met als eindstand 30-28 in het voordeel voor de dames van Ivo en Niek. Zo voelt het toch nog een beetje als een overwinning!
Dames 3 kreeg de directe concurrent op bezoek, VoCASA DS4. De eerste drie sets was Heyendaal overduidelijk een maatje te groot. Toch wisten de paarse aartsrivalen het in de laatste set net als Dames 2 spannend te maken met ook een setstand tot de 30. Helaas wist de tegenstander net wat meer geluk te hebben en werden mochten de meiden van Gerwin maar 4 punten erbij op tellen. Ook deze uitslag zorgt ervoor dat de dames nog steeds in de running zijn voor een promotieplek.
Niet te vergeten mocht Dames 6 het net als Heren 4 opnemen tegen Boemerang Komeet. Deze keer een eerste ontmoeting tussen de twee damesteams. Volgens de eindstanden waren er heel wat ups en downs in de wedstrijd aanwezig. Ondanks dat de tegenstanders vijf plekken langer in de ranglijst staan wisten ze een setje binnen te slepen. Met vier punten blijft Dames 6 een steady derde positie behouden in de tweede klasse.
Veel hoefde er niet afgereisd te worden want twee teams mochten het opnemen tegen Pegasus. Zo bleek Dames 4 een spannende wedstrijd op het programma te hebben staan tegen de directe concurrent in de competitie, het vierde van Pegasus. En niet zomaar een concurrent want beide teams zijn in de running voor een kampioensplek. Ondanks dat de setstanden super dicht bij elkaar lagen wisten onze groene dames het toch elke keer af te maken. De wedstrijd werd met 4-0 verloren door de thuisploeg. Heren 3 mag zich nog steeds koploper in de poule noemen. Echter, weet je maar nooit hoe de wedstrijd eindigt aangezien het verschil tussen de eerste en de laatste nog steeds vrij dicht bij elkaar liggen. Dus ook tegen het zesde van Pegasus was de spanning weer hoog te snijden. Deze wedstrijd eindigde in een vijfsetter met (gelukkig) het voordeel voor de mannen van Bas en Jesse.
Last but not least, moest Dames 12 wel een eindje rijden. Zij namen het op tegen SSS DS9 in Barneveld. Na het vorige verlies op SSS DS8 van 3-2 hadden de Dames nu wel een appeltje te schillen. Deze strijdlust resulteerde in een 3-2 overwinning tegen de koploper en dat terwijl de dames meedraaien in de middenmoot.
Op zaterdag waren geen wedstrijden om te spelen voor Heyendaal. Maar niet getreurd, deze zaterdag was gevuld met een activiteit van de Actiecie! Zij hadden een enorm goede activiteit in elkaar gezet, namelijk ‘Escape The City’. Met raadsels, opdrachten en aanwijzingen moesten de 5 groepjes proberen te ontsnappen uit de stad met een geheim vluchtvoertuig. Een aantal groepjes was het gelukt, en voor andere groepjes bleek de opdracht toch te lastig. Één groepje dacht slim te zijn en naar Lent te fietsen omdat ze dachten daar opgepikt te worden door het vluchtvoertuig. Helaas was dit niet het geval voor hun, en mochten ze zelf over de brug weer terug fietsen. Uiteindelijk hadden alle groepjes een leuke dag gehad, met geweldig weer én zoals altijd hebben we onze activiteit afgesloten met een lekker maaltijdje bij Café Daen.
Niet alleen donderdag maar ook maandag had Dames 9 een Heyendaalderby op het programma staan tegen Dames 5. Terwijl Dames 5 vecht voor het kampioenschap doet Dames 9 er alles aan om een puntje binnen te slepen. Er werd hard gevochten voor de winst maar ook dit keer wist het vijfde voor de vijf punten te gaan. Hieronder vind je een aantal foto’s van de wedstrijd.