“Speelgoedketen Intertoys is donderdag failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam”, aldus NU.nl op haar eigen voorpagina. Een verlies voor het straatbeeld, maar een faillissement is door de stilstand (en dat is achteruitgang mensen) van de laatste jaren onvermijdelijk geworden. Martijn den Heijer van vakbond CNV Vakmensen merkt op dat het met het faillissement opeens een stuk goedkoper is de keten over te nemen. “Het is helaas de wet dat het bij faillissement niet verplicht is om het oude personeel integraal over te nemen. Ik weet dat er voortdurend gesprekken zijn geweest met overnamekandidaten, maar dat alles bleek zonder succes. Het faillissement van vandaag werd daarmee onvermijdelijk.”

Heyendaal kandidaat nr. 1 voor overname
Toen dit het bestuur van Heyendaal ter ore kwam, werd direct een extra vergadering ingelast. Heyendaal kampt al jaren met een overschot en wij Heyendalers houden van (spelletjes) spelen. Met elkaar. Binnen en buiten het veld. In een reactie aan De Gelderlander laat voorzitter Leonie Ebbes desgevraagd weten: “Toen we hoorden dat we het personeel niet hoefden over te nemen was de optelsom voor ons eigenlijk heel makkelijk.” Ebbes spreekt van ‘een unieke kans’ voor een studentenclub als Heyendaal. “We zijn de afgelopen jaren in ledenaantal gegroeid, spelen met z’n allen op een hoger niveau volleybal, en qua filosofie past Intertoys ook erg goed bij Heyendaal.” Op de vraag of alles 1 op 1 wordt overgenomen, grapt Ebbes: “Ja die kleur hè, dat gele, daar moeten we wel wat aan doen”. Wordt vervolgd dus. Net als de wedstrijden trouwens. Vanavond komen 10 teams in actie, verdeeld over 9 wedstrijd. Derbytime dus!

Ronde 1 RSC: D9 vs. D7, D10 & H4
De avond start direct met een mooie derby in de 2e klasse M. De dames van Sander nemen het op tegen de dames van Jochem en Robin. Het verschil op de ranglijst is niet heel groot (10e vs. 7e), maar qua punten loopt de promovendus iets verder achter. Desalniettemin weten ze zich kranig te weren in de 2e klasse en spelen ze bij vlagen erg goed volleybal. Dames 7 is favoriet vanavond, maar kunnen ze die favorietenrol waarmaken? De Nevobo voorspelt een 1-3 in het voordeel dus van het zevende. De vorige ontmoeting eindigde ook zo, maar wat wordt het vanavond? Sowieso dat jij dit wilt zien op de tribune!
Op het veld ernaast komt Dames 10 in actie tegen Tweestroom D3. De groene meiden wordt een 3-2 overwinning toegedicht door de Nevobo, maar ze zijn erop gebrand om meer punten in Nijmegen te houden. Zeker na het verlies van vorige week willen de dames van Anouk en Cheyenne laten zien dat ze bij de bovenste helft van hun competitie thuishoren, dus Tweestroom kan de spreekwoordelijke borst natmaken!
Het derde veld van de eerste ronde is toebedeeld aan Heren 4. De mannen van Luuk gaan nog steeds erg steady en ruiken aan de 1e plaats. De enige reden waarom ze die nog niet bezetten is waarschijnlijk alleen omdat ze twee wedstrijden minder gespeeld hebben dan de virtuele nummers 1 en 2. Vandaag komt nummer 9 Boemerang Komeet H2 op bezoek. In de vorige ontmoeting wisten de groene mannen alle punten te pakken. Lukt het ze vandaag ook om de tegenstander zonder punten naar huis te sturen? Komt dan zien!

Ronde 2 RSC: D2, D3 & D6
In de tweede ronde vinden we twee ongebruikelijke teams terug op de donderdagwedstrijdformulieren. Dames 2 en Dames 3 spelen hun thuiswedstrijden normaal op zaterdag, maar speciaal voor het Heyendaalpubliek maken zij vandaag een uitstapje naar de donderdag. Dames 2 heeft een aantal goede weken achter de terug en lijken voorlopig even de gevreesde 10e plek te hebben verlaten. Vanavond nemen de meiden van Niek en Ivo het op tegen de koploper, LIVO D2. De Nevobo voorspelt een nipte nederlaag (2-3). Eens kijken of de dames inderdaad minimaal twee punten kunnen sprokkelen tegen de nummer 1!
Ook Dames 3 komt vandaag op een ongebruikelijke thuisdonderdag in actie. Maar zoals gezegd, alles voor het publiek, want nummer 3 (virtueel nummer 2) VoCASA D4 komt op bezoek. De meiden van Gerwin staan zelf op de 4e plaats, en hebben nog steeds uitzicht op een promotieplek. Essentieel is daarbij wel dat ze nu niet de aansluiting verliezen. Vandaag tellen de punten dubbel, dus schreeuw de meiden naar de overwinning!
Dames 6 mag vandaag ook weer voor het thuispubliek aantreden. De meiden van Mies en Neele gaan eigenlijk zoals we van ze gewend zijn erg steady in de competitie. Vandaag komt, net als bij H4, de Drutense opponent Boemerang Komeet op bezoek. De Nevobo denkt dat het 3-1 wordt in groen voordeel, maar daar denken de dames van het zesde anders over: die willen de volle buit!

Spannendje potjes buiten het RSC
Ook buiten het RSC wordt vandaag het volleybalspel gespeeld. Dames 12 mag het verst reizen en neemt het om 21.00 uur op tegen (semi-)koploper SSS D9. De meiden van Dion en Marcé staan nu in de middenmoot, maar zouden maar wat graag de aansluiting zoeken bij de podiumplekken. Na een zwaarbevochten zegen op het achtste team van SSS vorige week staan de meiden klaar om die andere groentjes op een overwinning te trakteren.
Dichter bij huis spelen Dames 4 en Heren 3 vanavond. Om 19.30 treden beide teams aan in Ark van Oost tegen respectievelijk D4 en H6. Pegasus D4, met oud-Heyendalers, is koploper in de poule van onze D4 (en D3), dus een mooie pot wordt het sowieso. H3 speelt nu eindelijk ook tegen de oud-Heyendaalbrigade van Pegasus H6. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd: zo sta je 1e, zo sta je 12e in de 1e klasse G!

Na de wedstrijden is het tijd om te proosten op de punten en de overname van Intertoys. Uiteraard kan dat even in het sportcafé, maar natuurlijk vooral in café Daen. Als je met minimaal 5 teamies komt krijg je zelfs een pitcher gratis van onze Vrienden van de Grote Markt! Jouw route voor vanavond: kom uit bed, stop met studeren, moedig aan op de tribune, drink bier in Daen. Easy as that!