De mannen van het tweede vinden elkaar en volleybal zo leuk dat ze na de training van gisteren nog niet genoeg van elkaar gezien hebben. Vandaar dat ze vanavond om 21.00 uur weer samen in het veld zullen verschijnen. Dit keer niet in het vertrouwde RSC, maar in de Van der Knaaphal in Ede, thuisbasis van TweeVV H2.
Na een intens spannende pot in Woudenberg afgelopen zaterdag zit het wat betreft het omgaan met wedstrijdspanning wel goed bij onze groene goden. Waar eerder vaak werd gesproken over het ontbreken van de verzameling botten in de ruggen van deze mannen, hebben ze de afgelopen tijd bewezen dat deze wel degelijk aanwezig zijn. Tenminste in als we de eerste sets van de wedstrijden even buiten beschouwing laten natuurlijk, maar dat doen we met liefde. Je moet immers altijd ruimte voor verbetering over laten. Die verbetering zou vandaag kunnen komen van Roel (H1) en Niek (H3), die maar wat graag hun vrije dinsdagavond willen opgeven om Veerle met haar mannen te vergezellen naar Ede.

Na dit koetjes-en-kalfjesverhaal is het de hoogste tijd voor een aantal statistieken voor de wedstrijd die op het programma staat.

  1. H2 bekleedt virtueel de derde plaats op dit moment.
  2. TweeVV H2 bevindt zich op de tiende plek in het klassement.
  3. Tijdens hun vorige ontmoeting bleven er vijf punten in Nijmegen (25-23, 25-19, 25-17, 25-22)
  4. De Nevobo voorspelt een 3-1 overwinning voor onze mannen vanavond.
     (Toelichting van de woordvoerder: “Wij zijn ook op de hoogte van de vloek van de eerste set”)

Mannen, wanneer zelfs de Nevobo hierover begint, is het tijd om deze vloek op te heffen. Gelukkig hebben de meesten van jullie hier genoeg verstand van gezien jullie liefde voor Disney. Voor degenen voor wie dit niet geldt, raad ik aan om nog even snel Belle en het Beest of Doornroosje te lezen. Dat kan nog precies voor het inlopen!