Waar iedereen natuurlijk staat te popelen om te shinen vanavond, zullen maar liefst 12 teams eerst nog even moeten volleyballen. Funfact: Het altijd mooie Bemmely Hills is vanavond het podium voor maar liefst 5 groene optredens, evenveel als het aantal thuiswedstrijden. Hopelijk schittert iedereen eerst binnen de lijnen onder luid applaus van de Klapcie en consorten, om daarna met z’n allen in Daen te schitteren tijdens de Valentijnsborrel van eerder genoemde commissie. Verplichte aanwezigheid op zowel de tribune als in Daen voor iedereen met een groen hart :).

Ronde 1 in het RSC: D4, D12 en H5
Om 19.30 uur trappen drie van onze groene brigades af in het RSC. Dames 4 en Heren 5 nemen het op tegen de vlaggenschepen van Switch. De meiden van Stijn en Stef bevinden zich op een keurige 2e plek (met een wedstrijd meer gespeeld), dus een plek bij de bovenste 2 hebben ze nog altijd zelf in de hand. De tegenstander bevindt zich op een niet onverdienstelijke 6e plaats, dus makkelijk zal het vanavond (in het veld althans) allerminst zijn. Schreeuw de meiden samen met de Klapcie naar de overwinning?
Heren 5 speelt een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 van de 3e klasse G. De heren van Roel, Claudia en Elke staan zelf op de laagste trede van het podium. Het gat met Switch is inmiddels aardig groot geworden, maar de voorsprong op de nummer 4 is gering, dus het is zeker zaak dat ze punten pakken vandaag! Help jij een (Klap)handje mee?
Ook de wilde maiden van Dion en Marcé komen vanavond tijdens de eerste ronde in actie. De parels van D12 kijken terug op een geslaagde laatste wedstrijd door een klinkende 4-0 overwinning. Hopelijk nemen ze die positieve vibe mee als ze vanavond de strijd aangaan met de koploper van hun poule, SSS D9. Bij een stunt kunnen de meiden langzaamaan toch weer omhoog kijken naar de podiumplekken, zeker omdat ze nog een wedstrijdje te goed hebben. Spaar je stem dus niet en help D12 aan de volgende overwinning!

Ronde 2 in het RSC: D7 en D8
Als we allemaal onze keeltjes gesmeerd hebben met water en ranja (bier mag natuurlijk niet op de tribune) is het tijd voor de 2e thuisronde. Dan is het de beurt aan Dames 7 en Dames 8, die beide ook bezoek krijgen uit Millingen Am Rhein. Dames 7 neemt het op tegen Switch D3 en Dames 8 tegen Switch D2. De meiden van Jochem en Robin staan net bovenaan het rechter rijtje, maar het gat naar de nummer 6 is vrij klein. De tegenstander van vandaag staat 2 plekken lager, dus het is zaak om de volle buit in Nijmegen te laten. Pak de trommel en help de dames naar de winst!
Ook de meiden van Lotte en Lisa mogen vanavond aan de bak. Dames 8 staat nu op een plek waar ze aan het eind van het seizoen liever niet staan, maar het gat naar plek 10 is slechts 3 punten! De laatste wedstrijden van het seizoen zijn daarom allemaal finales voor de meiden, wat betekent dat aanmoedigingen vanaf de tribune verplicht zijn. De tegenstander staat op plek 8 dus een overwinning lijkt niet onmogelijk. Hopelijk halen de dames meer punten dan de 2-3 prognose van de Nevobo. Schreeuw de laatste longen dus nog even uit je lijf!

Bemmely Hills, de Ark en Malden
Van de andere 7 Heyendaalteams die vanavond aan de bak moeten, spelen er zo gezegd maar liefst 5 tegen het plaatselijke Kidang in Bemmel. In de eerste ronde trekken H4 en D11 ten strijde. Beide teams hebben andere doelen (resp. bovenaan eindigen en niet onderaan eindigen), maar dat maakt de wedstrijd van vanavond niet minder belangrijk voor één van beide equipes. In de tweede Bemmelse ronde (die sowieso niet om 21.15 begint want het loopt daar altijd uit) is het de beurt aan H3, D5 en D10. Voor de twee eerstgenoemde teams is het zaak om de (virtuele) eerste plek niet uit het oog te verliezen, waarbij H3 ook nog tegen een mede-titelkandidaat speelt. Voor D10 is het een mooi moment om zich te meten met een directe concurrent, alhoewel het puntenverschil 12x groter is dan het verschil op de ranglijst. Dichterbij huis strijdt D9 tegen Pegasus D5, het team dat vorige helaas nog wist te winnen van onze D5. Een lekkere pot spelen en hopelijk ook nog een puntje of 2 sprokkelen zou mooi zijn voor de meiden van Sander en Jurre. Last but not least speelt D6 een uitwedstrijd in de Veldschuur tegen D1 van Malden. Kunnen de meiden van Mies en Neele het goede spel van vorige week tegen de koploper doorzetten?

Daarna: bier en liefde in Daen
Na al het volleybalgeweld komt iedereen natuurlijk even genieten van de Valentijnsborrel van Klapcie in café Daen. Daar staan mooie attributen, prijzen en andersoortige liefdesperikelen op jullie te wachten. Be there or be square en bij zijn = meemaken, en nog meer van die gekke clichés, want dat is waar het op Valentijnsdag om draait!