Nieuwe donderdag, nieuwe kansen op volleybalgebied voor acht groene teams. Niks verrassends zou je denken. Toch is er nog meer nieuw deze donderdag, want vandaag worden er voor het eerst wedstrijden gespeeld na de ingang van het nieuwe TC-beleid. Voor een aantal teams heeft dit meteen positieve gevolgen. Het zou natuurlijk prachtig zijn als dat ook meteen te zien is aan de resultaten. De avond in het RSC is in ieder geval goed gevuld, met zowel mannelijk als vrouwelijk schoon. Geen reden om niet te komen dus!

19.30 uur
In de eerste ronde mag D5 weer laten zien dat zij met recht de titel ‘koploper’ dragen. Het zou kunnen zijn dat ze het deze keer iets moeilijker krijgen om vijf punten binnen te harken. Pegasus D5 komt namelijk op visite. Zij staan op dit moment derde in de tweede klasse M. Toch denkt de Nevobo ook dat er minimaal vier punten in het RSC blijven vanavond. Wanneer zij daar zelfs vertrouwen in hebben, kan het haast niet misgaan!
Op het tweede veld is het de beurt aan D10. Na een bijzonder weekend in Rotterdam, dat maandag nog goed terug te zien was in de training, zullen zij het vanavond opnemen tegen de hekkensluiter van hun poule, Kidang D7. Het aantal punten van de Bemmelse dames is zelfs nog op een hand te tellen. ‘Kat in het bakkie’ zou je zeggen, maar toch zijn dit de wedstrijden waar de meiden van het tiende het meest zenuwachtig van worden. Help jij ze om deze spanning weg te nemen?
Ook de mannen van het vierde waren afgelopen weekend niet in Nijmegen te vinden en bevonden zich zelfs tijdelijk niet in de echt wereld. Het is te hopen dat ze dat vanavond wel doen, want er moet gewonnen worden van Pegasus H7.  Onze blauwe vrienden schitteren ook aan het verkeerde eind van de ranglijst en H4 zelf staat virtueel op de eerste plaats. Dus mannen, jullie hebben maar een taak vanavond: vier sets binnenslepen!

21.30 uur
In de tweede ronde staan er maar liefst drie verse teams te trappelen om te beginnen aan hun wedstrijd. Twee van hen nemen het op tegen de koploper, maar dat geldt niet voor de mannen van Bas en Jesse. Of nouja, het is maar hoe je het bekijkt. Wanneer je de stand omdraait, staat Pegasus H4 namelijk wel degelijk bovenaan. Conclusie van dit slechte verhaal: H3 is het aan zichzelf verplicht te winnen vanavond!
De meiden van Mies en Neele kijken al minimaal een week uit naar vanavond. Zij zullen Kidang D3 ontvangen. De vorige ontmoeting tijdens de vorige ontmoeting tussen beide teams was D6 heel dichtbij setwinst, maar lukte het net niet. Deze keer zijn ze er dan ook op gebrand om alle training van de tussenliggende periode in praktijk te brengen en minimaal een set naar zich toe te trekken. Hierbij is alle mentale hulp natuurlijk welkom!
Ook D11 krijgt bezoek van de koploper, maar deze komt uit Wijchen. Het gat tussen beide teams valt, met een puntenaantal van vijftig, wel in de categorie ‘groot’. Als je dan ook nog een van je PL moet missen, ben je als team niet blij. Gelukkig wil Karlijn na haar eigen wedstrijd ook deze meiden uit de brand helpen. Zal het D11 lukken om een puntje te pakken van Trivos D4?

Aangezien er geen ruimte is voor alle acht teams om in het RSC te spelen, zijn D8 en H5 genoodzaakt om hun punten ergens anders op te gaan halen. D8 mag dit om 19.45 uur doen in Beneden Leeuwen en H5 om 21.30 uur in Millingen aan de Rijn.

Voor de mensen die op tilt zijn geslagen bij de eerder genoemde veranderingen is hier een gerustellende mededeling. Er is namelijk een ding dat nooit zal veranderen en dat is de gezelligheid in Café Daen. Winst of verlies het maakt allemaal niet uit, bier krijg je toch wel en helpt altijd. Wanneer je vanavond met minimaal vijf teamies present bent, krijg je er zelfs een gratis shotje bij! Kortom wil je je hoe dan ook een winnaar voelen? Kom dan vanavond naar Daen!