Dat de Donald Duck ook in Florida nog razend populair is, is deze week weer bewezen. Er werd daar namelijk een tunnel ontdekt die zo het werk van de Zware Jongens zou kunnen zijn. De tunnel leidde namelijk vanuit de bosjes in de berm naar een bankgebouw dat zich zo’n 45 meter verderop bevindt. Wanneer zelfs iemand van de FBI aangeeft dat ze dit alleen uit films kennen, dan weet je dat je het goed gedaan hebt.
Nu iedereen weer op de hoogte is van het belangrijkste nieuws van vandaag, kunnen we weer overgaan tot de orde van de dag. Ook vanavond staat in het teken van de sport die ons allemaal verbindt, volleybal. Maar liefst 12 van onze 18 teams mogen het veld betreden, waarvan vijf in het RSC.

19.30 uur
Waar sommige competities nog tot het laatst toe spannend zullen blijven, geldt dit niet voor de poule van H5. Na veertien gespeelde wedstrijden lopen de eerste twee minimaal 18 punten voor op de nummer drie. De tweede splitsing is tussen de nummer 7 en 8, met een verschil van 13 punten. De mannen van het vijfde staan nu op een veilige vierde plek en kunnen dus lekker vrijuit spelen. Dat mogen ze vanavond doen tegen Pegasus H9 dat zich de huidige nummer 9 mag noemen.
De dames van Stef en Stijn bevinden zich dan weer in zo’n poule waar alles in de top vier nog mogelijk is. Op dit moment staan ze zelf op de derde plaats, maar er kan gestegen worden. Vandaag is er namelijk weer grote kans op vijf punten, tenminste wanneer er geen punten cadeau worden gedaan aan het eerste team van Ikaros. Aan motivatie zal het waarschijnlijk niet ontbreken, want dat verloren punt van vorige week willen ze maar wat graag goed maken.

21.30 uur
In de tweede ronde is bij twee van de drie spelende teams de spanning nog wat hoger dan normaal, want zij mogen weer tegen elkaar strijden in een Heyendaalderby. De virtuele koploper, D5, mag het opnemen tegen D7, dat vanavond de underdogpositie inneemt. Met een verschil van 22 punten tussen beide teams, zou dit normaal kat in het bakkie moeten zijn voor de meiden van Jur en Machiel. We weten echter dat er tijdens een groene derby van alles mogelijk is, grotendeels door de extra spanning die erbij komt kijken. Zal het D7 lukken om hiervan te profiteren?
Het laatste team dat vanavond het strijdtoneel van het RSC mag betreden, is D8. Strijden dat moeten de meiden nu wel echt, want ze staan nu op de elfde plaats. Dat is natuurlijk niet iets om over naar huis te schrijven. Dat ze vanavond bezoek krijgen de nummer twee, Ikaros D2, werkt dan natuurlijk ook niet echt mee. Toch mogen we de kracht van mentale ondersteuning vanaf de tribune niet onderschatten. Dus hierbij een oproep aan de mensen die vrij zijn vanavond(H1, H2, H4, D1, D12 en D13): Kom naar het RSC en help D8 uit de degradatiezone!
Mocht je dit nou nog niet genoeg reden vinden om naar de tribune te komen, je maakt hierdoor ook nog meer kans om de eerste Gouden Held van Heyendaal te worden. Wees eerlijk, goud willen we allemaal zijn!

Alle team die op dit moment nog niet genoemd zijn, zullen vanavond buiten Nijmegen hun opwachting maken. Om 19.15 uur mag D6 aantreden in Dreumel tegen Touché D1. Op diezelfde tijd zullen de meiden van D10 de strijd aangaan met Ikaros D3, de koploper van hun poule. Een half uurtje later is het ook de beurt aan D11. Zij zullen spelen tegen Isala ‘77 D2. Voor de meiden van Ivo en Niek is de donderdagavond anders dan normaal, want ook zij mogen zich weer in hun groene tenue hijsen en zullen het opnemen tegen Kidang D1 in Bemmel. Daar zal D3 om 21.15 uur het stokje van ze overnemen tegen Kidang D2. Op dat moment vliegt ook de eerste bal over het net in Gendt, waar D9 speelt tegen Tweestroom D1. Ook in Groesbeek zal op dat tijdstip het eerste fluitsignaal klinken. De mannen van het derde mogen daar de strijd aangaan met Ikaros H1. Alle teams zullen erop gebrand zijn om de laatste punten van januari mee te nemen naar Nijmegen.

Als die punten dan allemaal verscheept zijn naar de mooiste stad aan de Waal is het tijd om dit te vieren met een aantal goudgele pretcilinders of het meer ecologisch verantwoorde druivensap. Wanneer dit komt doen met minimaal 4 andere teamies, krijg je daar ook nog bitterballen bij van het leukste barpersoneel van Nijmegen en omstreken. Goede deal lijkt me zo!

Succes vanavond en tot in Daen!