De Zamboni’s in Heerenveen kunnen dit weekend nog wat leren van de sneeuwruimtechnieken van de gemeente Nijmegen. Wanneer je namelijk sneeuw op een weg laat liggen en er alleen overheen gaat rijden, verandert dit in een ijsbaan met perfecte ijscondities om lekker op te glijden. Gelukkig ligt Nijmegen in Nederland, waar het nooit lang en hard blijft vriezen. Deze prachtig gecreëerde ijsbanen zullen dit weekend dan waarschijnlijk ook weer als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Gelukkig is de weg naar het RSC een van de belangrijkste in Nijmegen en wordt deze wel altijd goed ontdaan van winterse aanslag. Dus mocht je bij het lezen van het bovenstaande een kleine paniekaanval hebben ontwikkelt, wees gerust. Je kunt gewoon komen kijken naar de pareltjes van wedstrijden die vandaag op het programma staan. Alle teams hebben wat goed te maken na de verloren wedstrijden van vorige week. Zal dit zorgen voor spektakel?

13.00 uur: Testosterontijd
Om 13.00 uur zullen de mannen van Veerle beginnen aan de spannendste wedstrijd van het seizoen. Waarschijnlijk hebben ze hier de afgelopen week al wel wat slapeloze nachten aan te danken. Dit is ook niet vreemd, aangezien de uitslag van deze pot alles bepalend is voor het resterende deel van de competitie. Het is te hopen dat die spanning straks, net als de sneeuw buiten, wegdooit en dat onze mooie mannen gaan vlammen. Gelukkig kun jij dit proces doen versnellen. Het enige wat je daarvoor moet doen, is H2 naar de overwinning zingen met alle vocale kracht die je hebt. Geloof me, deze verrassende wedstrijd wil je niet missen!

Voor de mannen van het eerste staat er ook een klapper op het programma, aangezien de nu nog virtuele koploper, Apollo 8 H1 hen met een bezoekje komt vereren. Kijkend naar de tiende plaats die onze mannen op dit moment bekleden, lijkt het er inderdaad op dat er wat klappen opgevangen moeten worden. Toch hoeft dit niet helemaal het geval te zijn. Waar H1 vorig jaar na de ‘winterstop’ last leek te hebben van de angst om kampioen te worden, lijkt dit ook te gelden voor de ploeg uit Borne. De eerste twee wedstrijden van het nieuwe jaar waren nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Dat besef, in combinatie met de angst die onze Duitse adelaar tijdens hun vorige ontmoeting heeft veroorzaakt, zou hen vandaag nog wel eens de das om kunnen doen. Wat tijdens de wedstrijd in Borne ook opviel, was de indruk die de Nijmeegse trommel maakte op de thuisploeg. Hierbij dus een oproep aan de (schaduw)Klapcie om zich van hun beste kant te laten zien en een showtje weg te geven op de tribune. Op die manier moet het H1 wel lukken om punten te sprokkelen!

15.00 uur: Tijd voor vrouwelijke elegantie
Na al goed warmgedraaid te zijn in de eerste ronde, kan er om 15.00 uur weer verder getrommeld worden. Ditmaal voor drie velden vol vrouwen.

Dames 2 krijgt bezoek van de studenten uit Wageningen, WaHo D2. Het zal weer even wennen zijn om te spelen tegen een team dat niet meedraait in de top van de competitie. Niek en Ivo vonden het afgelopen woensdag dan ook tijd voor ontspanning, dus lieten ze hun meiden lekker golfen tijdens de training. De vraag blijft of dit echt een goed voorbereide training was of een prachtig staaltje improvisatietheater. Hoe dan ook, als het vandaag zijn vruchten afwerpt, zul je er niemand meer over horen klagen.
Ook de meiden van Gerrie mogen aantreden tegen een leuke tegenstander, namelijk Pegasus D4. Zoals onderhand elke team van onze blauwe vrienden, bevat ook deze ploeg weer de nodige oud-Heyendalers. Dat bij Heyendaal talenten worden ontwikkelt blijkt ook nu maar weer, want wanneer een blauw team wordt versterkt met groen bloed mag het zich binnen de kortste keren ‘koploper’ noemen. Zo ook Pegasus D4. Onze dames willen er vandaag echter alles aan doen om dat gat van zeven punten dat er nu is, terug te brengen naar twee punten. Daarvoor hebben ze de hulp ingeroepen van de libero van D4, Claudia Bayat. Zal zij hun geheime wapen kunnen zijn in deze Nijmeegse derby?
Op het laatste veld krijgt D1 bezoek van SV Dynamo Apeldoorn D3. Als we de prognose mogen geloven, zullen de dames van Marinus vandaag vier punten mogen bijschrijven en daarmee hun positie in de top drie verstevigen. Waarschijnlijk is dit alleen wel een gevalletje ‘makkelijker gezegd dan gedaan’, want D1 heeft namelijk vorige week namelijk nogal een klap te verduren gehad in Harderwijk. Laten we hopen dat ze dit om kunnen zetten naar nieuwe vechtlust. Zo niet, dan is er vast wel een groene gek die een harde klap op de trommel wil geven om de dames wakker te schudden en het bezoekende team te laten schrikken!