Het RSC heeft de afgelopen jaren nog wel eens problemen gehad met sneeuwval of heftige regen op het dak. Nietsvermoedend wil je lekker volleyballen en ineens begint het te lekken. Niet zo handig. En zeker niet als er 5 thuiswedstrijden op het programma staan, waarvan één (wederom) een groene derby. Duimen dat het meevalt dus!

Thuisronde 1: D11 en H3
Om 19.30 uur bijten D11 en H3 de spits af tegen respectievelijk Tweestroom D2 en Voreo H1. De meiden van Myron en Thirza boekten afgelopen week een mooie overwinning op de blauwe aartsrivaal. Daarmee klimmen ze langzaam omhoog en laten ze de gevarenzone voorlopig achter zich. Als ze vandaag weten te stunten tegen de nummer 3 van de competitie klimmen ze wederom een plekje en krijgen ze zicht op de veilige middenmoot. Dat zou mooi zijn! Maar dan hebben ze wel alle steun van het publiek nodig. Schreeuw jij D11 naar de volgende overwinning?
Dat de competitie van H3 ongekend spannend is weet inmiddels bijna iedereen. Maar dat de nummer 1 op (slechts) 35 punten uit 13 wedstrijden staat en de nummer 12 slechts 10(!) punten daarachter is ongekend. Zo is elke wedstrijd er ongeveer eentje tegen de directe concurrent, maar vandaag nemen de mannen van Bas en Jesse (34 uit 12) het op tegen Voreo (34 uit 13). Een kind kan de was doen, ‘gewoon’ even winnen en je staat eerste. Het schijnt dat een kakofonie aan Heyendaalgeluid daar aardig bij kan helpen, dus kom met je luie reet van de bank, vergeet de tentamenstress en moedig iedereen aan.

Thuisronde 2: D5, D6, D8 en H4
Huh?! 4 teams in de twee ronde thuis? Ja uiteraard, want ook deze week is het tijd voor een derby! In de 2e klasse is het verschil tussen de Heyendaalteams wat groter. D6 kan met een paar goede wedstrijden nog prima meedoen om een promotieplek, terwijl D8 vecht tegen degradatie. Maar wat de stand in de competitie ook is, in een Heyendaalderby kan het werkelijk alle kanten op. D8 heeft de punten misschien wel het hardste nodig, maar D6 gaat de huid zeker weten duur verkopen, zeker nu ze een tweetal speelsters missen. Ga er goed voor zitten en neem wat popcorn wat dit wordt sowieso een mooie pot.
Naast D6 en D8 komt een ander tweede klasseteam in actie: D5 welteverstaan. De dames van Machiel en Jur presteren uitermate goed, maar de concurrentie om promotie in die poule is moordend. Koploper D.V.O.L. werd laatst na een prachtige wedstrijd met 3-1 opzij gezet, maar ook de nummers 3 en 4 doen nog volop mee in de strijd om de bovenste plekken. En laat een van die teams nou net de tegenstander zijn vandaag: Tweestroom D1. Gegarandeerd sensatie, zeker met de sirene (lees: stemgeluid van de spelverdeelster/aanvoerster) van de tegenstander. Eens kijken of het Heyendaalpubliek dat kan overstemmen!
Last but nog least is het de beurt aan het uitermate goed presterende H4. Met maar liefst 50 punten uit 12 wedstrijden ziet het er halverwege rooskleurig uit voor de mannen van Luuk. Ook hier ligt de top-4 niet heel ver uit elkaar, dus een misstap kunnen de bijna-allemaal-lange mannen zich niet veroorloven. De vorige wedstrijd werd nipt verloren van de nummer 4, dus vandaag is het tijd voor revanche. Eens kijken of dat lukt tegen Voreo Peter Peters. Be there or be square!

In de boerengehuchtjes vandaag: D4 en D7
Met een kersverse derbyoverwinning op zak zal D4 met een goed gevoel afreizen naar Horssen. De meiden van Stijn en Stef nemen het daar om 20.00 uur op tegen het eerste damesteam van Atalante. Alvast een kleine tip: ze spelen met gala ballen en weinig ruimte achter het veld, dus die ballen vliegen snel uit.
In het prachtige, bourgondische en levendige Gent wordt vandaag de eerste halve finalewedstrijd om de Belgische beker gespeeld. Helaas niet door D7, want die moeten naar Gendt. De tegenstander om 21.15 uur is Hexagon D1. Kunnen de meiden de 3-1 prognose waarmaken?

Na de ongetwijfeld spannende en mooie wedstrijden wil je natuurlijk even nakletsen en proosten op de punten in café Daen. En laat daar nou net vanavond weer een pitcheractie zijn. Dus combineer het mooie met het aangename en zorg dat je met minimaal 5 teamies bij onze hoofdsponsor verschijnt, dan is die gratis pitcher voor jullie!